Vaarverboden op Merwedekanaal, Eem

REGIO - Rijkswaterstaat heeft vanwege de kou maatregelen genomen om diverse vaarwegen bevaarbaar te houden voor de beroepsvaart. Het gaat om vaarroutes in Utrecht en in het IJsselmeergebied. Vanaf 18 uur vrijdagavond stelt de provincie een vaarverbod op de Eem in.
Voor zes wateren is een vaarverbod afgekondigd voor kleinere plezierschepen. In Utrecht gaat het om het Merwedekanaal tussen de Muntsluis en de Socratesbrug. Het verbod geldt verder voor het Ramsdiep, het Zwartemeer, de Randmeren vanaf het Vossemeer tot aan de Hollandsebrug, het Markermeer en het IJmeer.
Op het IJmeer is verder intensieve scheepvaartbegeleiding ingesteld. Volgens Rijkswaterstaat zijn op andere hoofdroutes geen problemen.

WOERDEN

Een schipper heeft in Woerden het ijs in de Oude Rijn en bij de haven deels kapot gevaren. Er kon al geschaatst worden op de singels, maar een klein deel van de route is nu te gevaarlijk voor schaatsers.
Volgens de Woerdense Courant is de schipper aangesproken door omstanders. Hij verklaarde te handelen in opdracht van zijn verlader.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.