Utrecht gaat daklozen van buiten de EU opvangen

UTRECHT - Utrecht kan beginnen met een proef om dakloze buitenlanders van buiten de EU op te vangen. De gemeenteraad heeft met het voorstel ingestemd.
De daklozen werden vorig jaar in diverse tentenkampen in de bossen rond Utrecht ontdekt. Het ging veelal om Polen en Roemenen, maar ook om illegalen en mensen zonder identiteitspapieren. Utrecht haalt de acht ton voor het project uit reserves. Als de proef slaagt hoopt het college dat het rijk structureel geld wil geven voor de opvangplekken.
De VVD-fractie heeft tegengestemd. De partij diende een amendement in om crisisopvang te bieden aan illegalen van buiten de EU. Maar dan moet wel gewerkt worden aan het uitzetten van de illegalen. Daar was geen raadsmeerderheid voor de vinden.
De partij vraagt zich ook af of het geld voor de proef goed wordt besteed. Na anderhalf jaar stopt de test en het is nog niet zeker of er dan middelen zijn voor een vervolg. Het college van burgemeester en wethouders hoopt dat het Rijk met geld over de brug wil komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.