Met Heulmeisje verwarde vrouw wil weer leven

MAARSBERGEN /BILTHOVEN - Monique Jacobse uit Bilthoven, die jarenlang is aangezien als vermoorde Heulmeisje, wil weer levend worden verklaard. Jacobse bleek in 2006 niet het in 1976 omgekomen meisje te zijn. Ze woonde onder een andere naam in Duitsland.
Op parkeerplaats 'De Heul' in Maarsbergen werd in 1976 een lichaam gevonden van een jonge vrouw. De politie ging ervan uit dat Monique Jacobse het slachtoffer was en ze werd dood verklaard. Totdat ze zes jaar geleden weer opdook, tot verbazing van haar familie.
In de eerste instantie wilde ze haar oude identiteit niet terug en ze weigerde ze dna af te staan. Maar inmiddels is ze met haar familie in het reine gekomen en heeft ze haar Duitse identiteit opgegeven. Maar haar oude identiteit terugkrijgen, blijkt heel erg lastig.

STRAMIEN

"Er is in Nederland geen stramien voor zoiets", zegt haar zus."Je wordt vreselijk van het kastje naar de muur gestuurd". Eind deze maand zal Jacobse haar dna afstaan bij een politiebureau in De Bilt in de hoop dat ze daarna haar oorspronkelijke naam wettelijk terugkrijgt.
Wie het Heulmeisje dan wel is, is nog niet bekend. De politie probeert daar alsnog achter te komen. Vrijdagavond besteedt het programma Vermist aandacht aan het Heulmeisje. Door de hernieuwde aandacht in opsporingsprogramma's zijn er de afgelopen maanden twintig tips binnengekomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.