Prins haalt bezem door De Heksenwaag

OUDEWATER - Nadat koningin Beatrix en andere leden van de koninklijke familie hem vrijdag al voorgingen, heeft ook prins Constantijn zich ook ingezet voor de vrijwilligersactie NL Doet. Hij kwam zaterdagmiddag naar museum De Heksenwaag in Oudewater en hielp mee met de grote voorjaarsschoonmaak.
Het museum in de Utrechtse gemeente kreeg zaterdag een flinke poetsbeurt, werd opgeruimd en geordend. Dit allemaal door vrijwilligers die meededen aan de jaarlijkse actie.
De Waag in Oudewater trekt al zo'n 100 jaar bezoekers vanuit de hele wereld. Op de weegschaal ontdekken ze of ze geen heks zijn. Dit wegen gebeurde al in de 16e eeuw bij mensen die van hekserij werden beschuldigd.
De weegschaal moest uitwijzen of dit terecht was en kon voorkomen dat ze op de brandstapel belandden.
Vrijdag hielpen de koningin, prinses Margriet, prins Bernhard, prinses Annette, prins Floris en prinses Aimée al een handje mee bij de Stichting Assistentiehond Nederland in Molenschot (Noord-Brabant). Hier worden
hulphonden voor mensen met een motorische beperking getraind. De koninklijke gasten maakten onder meer de kennels schoon en verzorgden de honden en puppy's.
Later op de dag kwamen ook prins Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima in actie. In Leidschendam droegen zij een steentje bij aan het opknappen van de gang van het clubhuis van Scouting Satoko Kitahara.
De organisatie van NL Doet is in handen van het Oranje Fonds. De actie moet vrijwilligerswerk meer onder de aandacht brengen. Dit jaar werden 7000 klussen uitgevoerd in Nederland en 43 op Bonaire. Ook op Saba vond de actie voor het eerst gehoor.

Interview met de voorzitter van De Heksenwaag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.