Asbest vrij door grote brand autobedrijf Maarn

MAARN - In Maarn heeft maandagavond een zeer grote brand gewoed bij autobedrijf Schelling. Meerdere korpsen uit de regio werden naar het pand aan de Amersfoortseweg gestuurd om de vlammen te bestrijden. Niemand raakte gewond, maar vanwege asbest is het gebied rond het afgebrande bedrijf afgezet.
De brand ontstond even na 21.30 uur in een bijgebouw en sloeg al snel over naar de showroom en de garage. Ook het kantoorgedeelte aan de voorkant van het pand ging verloren. Tientallen auto's gingen in vlammen op.
Behalve in het autobedrijf, woedde de brand ook in het atelier van kunstenares Dorien Schults. Op haar weblog schrijft ze dat vrijwel al haar werk is afgebrand ."Ik moet opnieuw beginnen." Ook werken van kunstenaars Lian de Zwaan en Patricia Tesselhof zijn in vlammen opgegaan.

HUIZEN

Met grote moeite heeft de brandweer kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen woningen. Inwoners van Maarn werd geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. Bewoners van twaalf huizen zijn opgevangen in een hotel, maar de meesten mochten vannacht nog terug.
Bewoners van twee omliggende woningen kunnen nog niet naar huis, omdat bij hun huizen asbestdeeltjes liggen. Het materiaal zat verwerkt in het dak van het gebouw, dat deels instortte. De brandweer had wegens de asbest speciale eenheden opgeroepen. Het gebied rondom het afgebrande bedrijf is afgezet.
De gemeente zegt in een brief aan omwonenden dat het risico klein is voor mensen die nooit met asbest in aanraking zijn komen. Een gespecialiseerd bedrijf gaat de asbest opruimen.
Rond middernacht was de brand onder controle. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.

Kunstenares Dorien Schults: Ik moet opnieuw beginnen
Martijn Simons, adviseur openbare orde en veiligheid bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug: Mensen moesten huizen verlaten
Grote brand legt autobedrijf Schelling in Maarn in de as

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.