Overvallers geldtransportbedrijf voortvluchtig

NIEUWEGEIN - De overvallers die donderdagochtend op gewelddadige wijze toesloegen bij geldtransportbedrijf G4S in Nieuwegein zijn spoorloos. Bij de overval werden explosieven gebruikt om een zijdeur van het pand aan de Grote Wade op te blazen.
Werknemers van het bedrijf wisten zichzelf in veiligheid te brengen waarna de overvallers hun slag sloegen voordat ze er met hoge snelheid vandoor gingen in twee Audi's. Er vielen geen gewonden.
De politiehelikopter zocht nog enige tijd naar één van de vluchtauto's van de daders: een Audi met mogelijk het gedeeltelijke kenteken 10-RNR. Het lijkt erop dat dit geen vruchten heeft afgeworpen. Ook de afzettingen die de politie kort na de overval om half vijf opwierp, zorgden er niet voor dat de daders werden opgepakt.
De overvallers zijn naar het zuiden gevlucht en spoorloos verdwenen. Hun vluchtauto's, twee snelle Audi's, werden voor het laatst in de buurt van Gorinchem gezien.
Het terrein van het bedrijf is voor onderzoek afgezet. Daarbij leenden agenten een ladder van de brandweer om ook op het dak van het pand te kijken. Of er iets is buitgemaakt is niet bekend.
Bij een soortgelijke overval op een kantoor van Brink's in Amsterdam vorig jaar gingen de daders er ook vandoor in twee Audi's. Dat leidde tot een lange achtervolging waarin de overvallers op de politie schoten en een auto van een voorbijganger kaapten nadat één Audi crashte op de A2.
De politiehelikopter kon bij die overval niet opstijgen vanwege het slechte weer. Uiteindelijk staakte de politie de achtervolging op de Brink's-overvallers omdat die te gevaarlijk werd. Er werd zo'n twaalf miljoen euro buitgemaakt.

Omgeving G4S in Nieuwegein kort na overval afgesloten
Politiewoordvoerder over de overval op G4S
Bedrijventerrein rond G4S afgesloten tijdens onderzoek
Reportage: Overval op geldtransportbedrijf Nieuwegein
Beelden van kort na de overval op G4S in Nieuwegein
Beelden van politieonderzoek na overval op G4S

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.