Burger Partij Amersfoort maakt bezwaar tegen Brinkman

AMERSFOORT - De naam van de nieuwe partij van Hero Brinkman valt slecht in Amersfoort. Het Tweede Kamerlid maakte dinsdagavond bekend dat hij meedoet aan de verkiezingen onder de naam Onafhankelijke Burger Partij. In Amersfoort is de Burger Partij Amersfoort echter al actief.
Fractievoorzitter Hans van Wegen zegt tegen RTV Utrecht dat hij de naam van Brinkmans nieuwe partij absoluut niet pikt. Hij gaat bij de Kiesraad bezwaar aantekenen en hoopt zo te voorkomen dat Brinkman van de naam gebruik kan maken. Op Radio M Utrecht zei hij woensdagmorgen dat hij verwacht dat de Kiesraad de nieuwe partij van Brinkman niet zal inschrijven.
Volgens van Wegen is de naam Burger Partij Amersfoort al sinds 1998 gedeponeerd bij het Benelux Merken Bureau en lijkt de naam van Hero Brinkman veel te veel op de naam van zijn partij. Van Wegen vindt de ideeën van ex-PVV'er Brinkman niet verenigbaar met de BPA.
Hero Brinkman ziet de ophef over de naam van zijn nieuwe politieke partij als een publiciteitsstunt. Dat zegt hij tegen RTV Utrecht. Brinkman heeft geprobeerd contact te leggen met Van Wegen, maar tot nu toe zonder resultaat.

Hans van Wegen (BPA) over de partij van Hero Brinkman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.