Regio Amersfoort promoot streekproducten

AMERSFOORT - Tientallen biologische boeren en koks uit de regio Amersfoort zijn in Bunschoten bij elkaar gekomen om streekproducten onder de aandacht te brengen. Dat gebeurde tijdens de Amersfoortse Smaakconferentie.
Amersfoort is Hoofdstad van de Smaak 2012 en dinsdag werd dat gevierd op de Eemlandhoeve in Bunschoten. De deelnemers, verenigd in het samenwerkingsverband 'Het Boerenhart', willen meer biologische streekproducten in de regio verkopen en minder voor de export. Het thema van de conferentie was dan ook 'Herstel van de regionale voedselcultuur'.
Ongeveer 5 procent van ons eten komt uit de directe omgeving. De overige 95 procent moet worden geïmporteerd. Boer en filosoof Jan Huijgen van de Eemlandhoeve zegt dat het gezelschap er naar streeft om in 2020 een aandeel van 30 procent regionaal voedsel te bereiken.

Streekkroket en brood van eigen bodem

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.