SGP'er Pieter Verhoeve burgemeester Oudewater

OUDEWATER - Er waren bijna zestig belangstellenden voor de functie, maar SGP'er Pieter Verhoeve is de beoogde nieuwe burgemeester van Oudewater. De gemeenteraad stemde woensdagavond unaniem in met de voordracht van de 30-jarige advocaat.
Verhoeve studeerde bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en politieke geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Hij behaalde zijn bachelor rechtsgeleerdheid en master rechtsfilosofie aan de Universiteit van Leiden. Zijn beroepsopleiding advocatuur rondde hij succesvol af in Breda.
De SGP'er gaat samenwerken met wethouder Wijngaarden van het CDA en wethouder Smellik die namens VVD en D66 in het college zit. Hij zal zich onder meer moeten buigen over de vergaande samenwerking met de gemeente Woerden.
De beoogde burgemeester is getrouwd en heeft twee kinderen. Op woensdag 27 juni wordt Verhoeve geïnstalleerd als burgemeester van Oudewater.
Verhoeve volgt burgemeester Marianne Ruigrok-Verreijt op. Zij gaat met pensioen. Ruigrok-Verreijt heeft per 1 juni 2012 eervol ontslag aangevraagd bij de Minister van Binnenlandse Zaken, op de dag dat zij 67 jaar wordt. De PvdA'er was vanaf 1995 burgemeester van Oudewater.

Pieter Verhoeve over zijn nieuwe baan als burgemeester

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.