Zanger Festival aan de Werf in cel

UTRECHT - Tijdens de slotavond van Festival aan de Werf is de Amerikaanse zanger Willis Earl Beal aangehouden door de politie. Tijdens zijn concert zaterdagavond had hij een bezoeker geschopt. Het was het enige serieuze incident op de laatste editie van Utrechtse evenement en de organisatie is verder erg tevreden over het verloop.
De muzikant uit Chicago kreeg aan het eind van zijn optreden woorden met een bezoeker en daarbij heeft hij de bezoeker mishandeld. Het slachtoffer, een man zonder vaste woon en verblijfplaats, moest voor controle met een ambulance mee naar het ziekenhuis.
De man was onder invloed van drank en drugs en kon de politie niet zeggen wat er precies was gebeurd. Agenten hebben Beal na zijn concert aangehouden voor zware mishandeling en meegenomen naar het bureau. De zanger zit nog vast.

STAD EN STAAT

Het tiendaagse Festival aan de Werf is volgens de organisatie verder probleemloos verlopen. Onder de titel This is Where We Live waren voorstellingen te zien over thema's stad en staat. De Nijmeegse band De Staat sloot het festival zaterdag af op een bomvol Neude.
Volgend jaar fuseert Festival aan de Werf met Springdance. Het nieuwe, nog naamloze, festival met veel theater en dans wordt gehouden van 16 tot en met 25 mei 2013.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.