Aandacht Interpol voor verdachte overval Driebergen

DRIEBERGEN RIJSENBURG - Interpol heeft deze maand extra aandacht voor de voortvluchtige Karim el Mahdi. Hij wordt verdacht van de overval van de Rabobank in Driebergen, vorig jaar mei. El Mahdi pleegde de overval samen met de inmiddels veroordeelde Yassin A. en verdween daarna spoorloos.
Eens per jaar houdt Interpol de operatie INFRA-RED. Daaraan werken 54 landen aan mee in de hoop gezochte criminelen te lokaliseren.
Op 24 mei zou een van de twee onder bedreiging van een vuurwapen geld hebben geëist van kluismedewerksters in Driebergen. De ander wachtte buiten op een scooter. Toen ze weg wilden rijden, werden ze klemgereden door een politieman in burger en een geldwagen.
De twee hebben vervolgens geprobeerd onder bedreiging van een vuurwapen een auto te kapen en schoten gericht op de agent. Die kon net op tijd wegduiken. De kogel ging door zijn voorruit en belandde uiteindelijk in een woning. De bewoonster was thuis en zag de kogel op dertig centimeter afstand voorbij vliegen.
De partner van El Mahdi, Yassin A, is vorige maand tot negen jaar celstraf veroordeeld voor zijn aandeel in de overval.
Op de lijst heeft de Nederlandse politie behalve El Mahdi ook Rida Bennajem gezet. Hij wordt gezocht voor een overval in Leiden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.