Verzameling van verzamelingen in Jaarbeurs

UTRECHT - Een reus van verzamelingen, dat is vanaf vandaag te zien in de Utrechtse Jaarbeurs. Het is een kunstproject van de Utrechtse kunstenaar Pet van de Luijtgaarden, waar heel wat verwoede verzamelaars aan hebben bijgedragen.
Het lichaam van Gulliver is 100 meter lang en opgebouwd uit kratten en steigermateriaal, waarop de 'bagage' uit Gullivers Travels staat. De bagage bestaat uit collecties van het Centraal Museum, van Pet van de Luijtgaarden en van particuliere verzamelaars.
Zoals een echtpaar uit Soest, dat alles spaart van MacDonalds. Maar er zijn ook verzamelaars van klompen, barbies, puntenslijpers, wegwerpaanstekers en kaarten ingeschakeld. Bezoekers kunnen met robotjes door de verzameling van verzamelingen navigeren.
De tentoonstelling is vernoemd naar het bekende verhaal van Gulliver, een reus die strandt en wordt vastgebonden door lilliputters. De tentoonstelling duurt twee weken, tot 22 juli en wordt ook getoond via grote schermen op NS-stations in Eindhoven, Den Haag, Breda en Schiphol en in Amersfoort.

Verzameling van verzamelingen in Jaarbeurs

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.