Nooit meer les in asbestschool Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE - Basisschool Sint Jozef in Wijk bij Duurstede, waar afgelopen week asbest is aangetroffen, zal nooit meer gebruikt worden. Het pand gaat veel eerder dan gepland tegen de vlakte. Dat werd zaterdag duidelijk op een persconferentie met burgemeester Swillens.
Komend jaar zou het gebouw nog fungeren als noodopvang voor verschillende scholen, maar dat gaat niet door omdat het onverantwoord is om nog kinderen binnen te laten.
Het gebouw van de St. Jozefschool zit op dit moment dicht. Alleen onderzoekers mogen nog naar binnen om luchtmetingen te doen.
Vrijdag werd bekend dat er schadelijk wit en bruin asbest gevonden is in de gangen en de keuken van de Jozefschool. Het gaat om de gevaarlijke variant waar mensen kanker van kunnen krijgen.
Het asbest is beschadigd en hierdoor zijn er vezels los gekomen. Tot nu toe is er alleen asbest gevonden in het stof op de grond. Woensdag moet duidelijk worden hoeveel schadelijke vezels er precies in de lucht zaten.
Alle ouders, docenten en omwonenden zijn inmiddels per brief op de hoogte gebracht.
In vier andere scholen in Wijk is ook asbest gevonden, maar daar zit het in de cv-ruimte, een plek waar geen kinderen komen.
Aanstaande donderdagavond krijgen de ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden meer informatie tijdens een bijeenkomst.

Nooit meer les in asbestschool Wijk bij Duurstede

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.