Tien jaar cel voor woningoverval met verkrachting

AMERSFOORT - Een man die eind vorig jaar bij een gewelddadige woningoverval in Amersfoort zijn slachtoffer verkrachtte en een explosief liet ontploffen, moet tien jaar de cel in. Dat besliste de rechter in Utrecht vandaag.
De dader uit Purmerend kwam via een datingsite in contact met het slachtoffer en bezocht hem thuis in Amersfoort. Toen de Amersfoorter de deur opendeed, zette de 29-jarige overvaller hem een mes op de keel. Daarna werd de man vastgebonden en met een buttplug verkracht.
Het slachtoffer wist zijn aanvaller de deur uit te werken door te zeggen dat hij met hem geld wilde gaan pinnen. Bij de deur duwde de Amersfoorter de dader snel naar buiten. Die liet daarop een vlinderbom afgaan waardoor het slachtoffer zwaar gewond raakte.
Het Openbaar Ministerie had vijftien jaar celstraf geëist voor poging tot moord. De rechter ging daar niet in mee en vond alleen poging tot doodslag bewezen.
Een vriendin van de dader die hem in Amersfoort ophaalde, ging vrijuit nadat zij verklaarde niet te weten wat de overvaller had gedaan. Wel werd zij veroordeeld voor betrokkenheid bij een inbraak die de man pleegde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.