Evacués mogen langer in hotel verblijven

UTRECHT - Mensen die hun huis in Kanaleneiland moesten verlaten vanwege asbest, mogen toch langer in Hotel Biltsche Hoek verblijven. Zaterdag kregen ze te horen ze dat vandaag voor 12 uur moesten uitchecken, zonder dat duidelijk was waar ze dan naar toe zouden moeten. Dat zorgde bij veel evacués voor extra stress.
De Kanaleneilanders mogen langer in het hotel blijven, omdat sommige logeerwoningen nog niet klaar zijn. Burgemeester Wolfsen heeft gezegd dat iedere evacué een individueel gesprek krijgt over de opties voor huisvesting.
Na enige bedenktijd kunnen ze dan kiezen voor een tijdelijke woning of met 1500 euro zelf een onderkomen zoeken.

SCHOONGEMAAKT

Voor een aantal bewoners van de Marco Pololaan gaat die regeling niet op. De portieken van die flats worden nog deze week schoongemaakt, zodat de bewoners snel naar huis kunnen. De woningen worden wel eerst nog geïnspecteerd door een onafhankelijke instelling.
Bewoners van de Marco Pololaan die op vakantie zijn, kunnen later alsnog om een inspectie vragen.
Met acht gezinnen die voorlopig nog niet naar huis kunnen, is zondag een regeling over tijdelijke huisvesting getroffen. Zaterdag waren al ongeveer 25 gezinnen naar een zogenoemde wisselwoning van Mitros verhuisd.

Evacués mogen langer in hotel verblijven

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.