Soester partij SOPN doet mee aan verkiezingen

UTRECHT - Aan de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september zullen 22 partijen meedoen, onder meer SOPN die de wortels heeft in Soest. Dat maakte de Kiesraad dinsdag bekend.
Partijen die willen meedoen aan de verkiezingen moesten dinsdag hun kandidatenlijsten inleveren. Dat deden de partijen die nu al in de Kamer zitten, maar ook nieuwe partijen zoals 50Plus, het Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) en de Piratenpartij.
De eerste twee partijen verzamelden voldoende handtekeningen om in alle 20 kieskringen mee te doen aan de verkiezingen. De Piratenpartij lukte het in één kieskring niet om voldoende steunverklaringen binnen te halen.
Als een partij in een kiesdistrict niet voldoende steun heeft, kunnen de inwoners daar niet op die partij stemmen. Volgens de Kiesraad doen in ieder geval 15 partijen in heel Nederland mee aan de verkiezingen.
Verder staan de volgende partijen op de lijst: Anti Europa Partij, IQ-Partij, Liberaal Democratische Partij, Libertarische Partij, Nederland Lokaal, Partij van de Toekomst, Partij voor Mens en Spirit, Politieke Partij NXD en SOPN.

STUKKEN

De Kiesraad merkt op dat in enkele gevallen stukken ontbreken. Partijen kunnen nog tot en met vrijdagmiddag deze 'verzuimen' herstellen. Daarna maakt de Kiesraad een overzicht bekend van de geldig verklaarde lijsten.
Donderdag komt de Kiesraad overigens bijeen om de lijsten van de partijen te nummeren. Ook wordt dan duidelijk welke partijen een lijstverbinding aan mogen gaan. Met zo'n afspraak wordt de kans op het behalen van een restzetel vergroot.
DE LIJSTEN:

1. VVD

2. Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)

3. PVV (Partij voor de Vrijheid)

4. Christen Democratisch Appèl (CDA)

5. SP (Socialistische Partij)

6. Democraten 66 (D66)

7. GROENLINKS

8. ChristenUnie

9. Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP)

10. Partij voor de Dieren

11. Piratenpartij

12. Partij voor Mens en Spirit (MenS)

13. Nederland Lokaal

14. Libertarische Partij (LP)

15. Democratisch Politiek Keerpunt DPK

16. 50PLUS

17. Liberaal Democratische Partij (LibDem)

18. Anti Europa Partij

19. SOPN

20. Partij van de Toekomst (PvdT)

21. Politieke Partij NXD

22. IQ-Partij ; met IQ voor Eerlijkheid

Kandidaatstelling voor politieke partijen veel werk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.