Bewoners Stanleylaan nog weken van huis

UTRECHT - Het duurt nog drie tot zes weken voor bewoners van woningen met oneven nummers op de Stanleylaan weer naar huis kunnen na een asbestbesmetting. Dat blijkt uit het onderzoek van deze woningen dat nu is afgerond.
Van zeven van de 48 gecontroleerde woningen op de Stanleylaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland is nu bekend dat deze besmet zijn met asbest. Dat melden woningcorporatie Mitros en de gemeente Utrecht op een persconferentie. Twaalf andere woningen vertoonden kleine sporen van de kankerverwekkend vezels. Mitros wil eerst de renovatie helemaal afronden voor mensen terug kunnen.
Het gaat hier om de huizen met de oneven nummers. Van de woningen met de even nummers zijn de asbestonderzoeken nog niet afgerond. De laboratoria zijn hier hard mee bezig maar in de tussentijd zitten de bewoners van deze woningen nog in onzekerheid over hun terugkeer.
Burgemeester Aleid Wolfsen vertelde aan RTV Utrecht dat zo lang er nog woningen op de Stanleylaan leeg staan de beveiliging in dit gebied zal rondlopen. Over het kostenplaatje van de gemeente kon Wolfsen nog niks zeggen. Wel is bekend dat Mitros al meer dan een miljoen euro kwijt is.

Bewoners Stanleylaan nog weken van huis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.