'Fietsstoplichten te lang op rood'

UTRECHT - De slecht afgestelde verkeerslichten in Utrecht leiden tot lange wachttijden voor fietsers en die beslissen daarom vaak om door rood te rijden. Dat is de conclusie van een nieuw rapport van de Fietsersbond die aanraadt om meerdere verkeerslichten in de stad aan te pakken.
Volgens de Fietsersbond zou er ook een einde moeten komen aan de vaste groene golven voor automobilisten in sommige delen van de stad. Daardoor staan fietsers die willen oversteken ook in het geval van weinig automobilisten erg vaak lang te wachten. Volgens het rapport leidt dit tot fietsers die door rood rijden en werken 'dynamische' groene golven veel beter. Ook zouden de lichten voor fietsers korter maar wel vaker op groen kunnen.
De onderzoekers concluderen dat als eerste de verkeerslichten bij de Kardinaal de Jongweg en de Biltstraat ter hoogte van de F.C. Donderstraat moeten worden aangepakt. Ook de situatie bij de Tolsteeg, het Ledig Erf, het Westplein, Paardenveld en de Vleutenseweg zou niet ideaal zijn.

'Fietsstoplichten te lang op rood'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.