Aanleg golfbaan Hoogland kan doorgaan

HOOGLAND - Golfbaanexploitant Bert Schoenmaker kan voorlopig verder met de aanleg van zijn baan in Hoogland West. Twee bezwaren van de Stichting Behoud de Eemvallei en de Vereniging Vogelwacht zijn gisteren door de Raad van State van tafel geveegd.
De stichting en de vereniging vinden dat de baan in strijd is met het bestemmingsplan. Er zouden teveel auto's en mensen in het gebied komen. Ook vindt Behoud de Eemvallei dat de landschappelijke waarde in het geding komt door de baan. Op beide punten kregen de natuurbeschermers de Raad van State niet mee.
Hoewel de uitspraken van de Raad van State in het voordeel van de golfliefhebbers is uitgevallen, is Schoenmaker is nog niet helemaal zeker van zijn zaak. Er lopen nog twee zaken van Behoud de Eemvallei bij de rechtbank in Utrecht. Die gaan over de procedure en over eisen in de verleende vergunningen.
Actievoerder Kees Koolmees van Behoud de Eemvallei zegt dat er niet gebaggerd mag worden in de Male Wetering vanwege de beschermde Kleine Modderkruiper, terwijl het Waterschap dat wel eist. Ook zegt hij dat veel gekapte bomen moeten worden teruggeplaatst in het gebied.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.