Vier arrestaties bij inval op woonwagenkamp Lunetten

UTRECHT - De politie is bezig met een groot onderzoek op een woonwagenkamp aan de Engelsmanplaat in het Utrechtse Lunetten. De inval heeft te maken met drugs, witwaspraktijken en wapens. Er zijn vier arrestaties verricht en meer dan tien auto's in beslag genomen.
Tientallen agenten, justitie, forensische opsporingsdiensten, voertuigexperts, speurhonden, militairen en de Veiligheidsregio Utrecht zijn op het kamp aanwezig. Er worden grote witte dozen afgevoerd. Met speciale apparatuur is gezocht naar verborgen ruimtes. Inmiddels zijn er wapens en verdovende middelen gevonden.
In de vier vaste wagens op het kamp wonen 13 mensen, die allemaal familie van elkaar zijn. Tijdens de inval zijn ruiten van woningen op het kamp zijn ingeslagen. Drie kinderen, onder wie een baby, zijn meegenomen door andere familieleden.
Volgens omwonenden begon de inval maandagmorgen heel vroeg en was er een hoop glasgerinkel te horen en lawaai van kettingzagen. De kampbewoners hebben zich niet verzet. De zoekactie is rustig verlopen, aldus de politie. De zoekactie heeft op het kamp tot het begin van de middag geduurd.

U Vandaag over inval op woonwagenkamp Lunetten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.