IJsbeer Vicks overwintert met ijsbeer Ouwehands

RHENEN - De baldadige ijsbeer Vicks uit Diergaarde Blijdorp in Rotterdam verhuist 22 oktober naar berenpark Orsa in Zweden. Daar brengt hij in ieder geval de winter door met een ijsbeertje van 2 jaar oud uit Ouwehands Dierenpark in Rhenen.
"Het wordt tijd om zijn moeder te verlaten", zegt een woordvoerster van Blijdorp, naar aanleiding van een bericht daarover op de website van De Telegraaf. Vicks werd vooral bekend van de vernieling die hij aanrichtte in het verblijf. Daar sloeg hij enige tijd geleden een dikke ruit aan gruzelementen.
"Het is heel natuurlijk dat een ijsbeer op een gegeven moment zijn moeder verlaat. Hij is al zo groot geworden dat sommige bezoekers niet eens meer zien wie nu Vicks is."
Als het goed is, gaan Vicks en zijn vriendinnetje uit het Ouwehands na de overwintering in Zweden naar een andere dierentuin in Europa. Het tweetal gaat daar proberen vader en moeder te worden, weet de woordvoerster.
Rondom het vertrek van de 'wilde ijsbeer' worden in Blijdorp nog allerlei activiteiten georganiseerd. 21 oktober is hij voor het publiek voor het laatst te zien in de dierentuin.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.