OM eist vier jaar gevangenis tegen MF Juice

UTRECHT - Gregory dos S. verdient vier jaar cel voor het uitbuiten van twee Utrechtse meisjes. Dat heeft het Openbaar Ministerie gezegd tijdens de rechtszaak in Utrecht. De 30-jarige verdachte, die beter bekend is onder de naam MF Juice, zou twee meisjes uit Vleuten en De Meern de prostitutie in hebben gelokt.
Hij en een medeverdachte wisten volgens het OM dat ze minderjarig waren en dachten alleen maar aan geld verdienen, zegt het Openbaar Ministerie. Justitie weegt mee dat Dos S. al een groot strafblad heeft.
De meisjes, toen 14 en 15 jaar oud, verdwenen in februari spoorloos. Ze werden zes dagen later teruggevonden in een woning in Rotterdam. De twee waren via sociale media in contact gekomen met de rapper en zouden hem al eerder hebben ontmoet.
GETATOEËERD
Volgens Justitie lieten MF Juice en een handlanger de van huis weggelopen meisjes seks hebben in ruil voor geld. Ook werden de meiden getatoeëerd en moesten ze deel nemen aan triootjes waarvoor betaald werd. Volgens MF Juice waren ze zelf op het idee gekomen om zo geld te verdienen.
MF Juice zei tegen de rechter dat de meiden zelf de prostituee in wilden en dat ze verklaarden dat ze 18 en 19 waren. Ook zegt hij indertijd niets te hebben gemerkt van de nationale opwinding over de verdwijning van de twee tieners. Eén van de meiden heeft eerder verklaard dat MF Juice wel degelijk wist dat ze minderjarig waren.

VROUWELIJKE HANDLANGER

MF Juice erkende dat hij van alles voor de twee regelde, maar zegt dat hij er zelf geen euro voor heeft gekregen. Uit afgeluisterde telefoongesprekken zou volgens zijn advocaat blijken dat hij wilde stoppen met de twee meiden en dat het zijn vrouwelijke handlanger was die verder wilde gaan.
Tegen haar heeft het OM twee jaar geëist. Rafaella T. zou foto's van de meisjes op een website hebben gezet.

U Vandaag over rechtszaak tegen MF Juice

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.