Tweede sterfgeval in Bartiméus Doorn

DOORN - In blindeninstituut Bartiméus in Doorn is een zwaar gehandicapte bewoonster om het leven gekomen. De vrouw zou in bad water in haar longen hebben gekregen.
Dat meldt het AD / Utrechts Nieuwsblad. Het is het tweede sterfgeval in korte tijd binnen de muren van het Bartiméus. Twee weken geleden stikte een patiënt in zijn eten.

BEZUINIGINGEN

Patiëntenbegeleiders van de instelling klagen dat dat het gevolg is van bezuinigingen. Bartiméus heeft vorige maand 57 banen moeten schrappen. De medewerkers zeggen dat het toezicht op de doofblinde geestelijk gehandicapten nu tekort schiet. Vakbond Abvakabo onderzoekt of die conclusie hout snijdt.
Bartiméus zegt in de krant dat er geen fouten zijn gemaakt. Het eerste sterfgeval zou een incident zijn. Over de vrouw die afgelopen dinsdag na een bad overleed wil het instituut niets kwijt.

INSPECTIE

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft nog geen verscherpt toezicht ingesteld. De IGZ laat weten dat er niet meer meldingen bekend zijn en volgt het externe onderzoek dat is gestart op de voet. De SP kondigt Kamervragen aan over de sterfgevallen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.