Video vrijgegeven van brandende brandstichter Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Eén van de verdachten die een kleine twee weken geleden brand stichtten in een kapsalon in Nieuwegein, heeft daarbij zelf vlam gevat. Opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht heeft woensdag beelden daarvan openbaar gemaakt.
De brandstichters veroorzaakten een grote brand in meerdere panden aan de Hildo Kropstraat. Het vuur sloeg over van de kapsalon naar eetcafé Jutphaas en een garagebedrijf.
De brandweer voorkwam dat het vuur oversloeg naar de showroom van Classic Californian Cars. Daarin stonden ongeveer 25 klassiekers, waaronder tien gerestaureerde Ford Mustangs met een totale waarde van een half miljoen euro.
Een getuige zag een zwarte terreinwagen met gedoofde verlichting hard wegrijden richting de Sluyterslaan. Enkele seconden later hoorde hij een knal en zag hij dat er brand was bij de kapsalon.
Op de beelden in Bureau Hengeveld is te zien dat één van de brandstichters in brand staat als hij naar buiten komt. De uitzending was woensdagmiddag om 13:25 uur voor het eerst te zien.

Brandstichter vat zelf vlam - beelden van een bewakingscamera

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.