Actievoerders willen gracht rond Romeins fort

UTRECHT - Fort Castellum Hoge Woerd in Utrecht was zaterdag het toneel van een ludieke actie van een groep mensen die graag willen dat er rond het bouwwerk een gracht wordt aangelegd. De actievoerders vouwden papieren bootjes en hielden toespraken over hun droom: een fort omringd door water.
Bij Castellum Hoge Woerd wordt een Romeins fort nagebouwd over de resten van een origineel legerkamp uit die tijd heen. Ook komt er een theater en een museum. Over hoe het castellum er precies uit moet komen te zien, verschillen de meningen.
Als het aan de initiatiefnemers die zich zaterdag bij het oude Romeinse legerkamp verzamelden ligt, komt er rond het bouwwerk een gracht te liggen. De actievoerders zijn nu een petitie gestart om zo een onderzoek af te dwingen naar de mogelijkheid om rond het fort water aan te leggen.
Het CDA en de VVD steunen het initiatief en willen ook een onderzoek. Doel van de initiatiefnemers is om ervoor te zorgen dat de gemeenteraad het in april over de kwestie gaat hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.