Mediacircus rond Utrechts koningslied

UTRECHT - De media zijn vol op de makers van het alternatieve koningslied gedoken. De Utrechtse studenten Allard Amelink en Huib Verhoeven zijn maandagmiddag te zien op RTV Utrecht. 's Avonds zitten ze onder meer in RTL Boulevard, EenVandaag en Shownieuws. Ook zijn ze te horen op Radio 1 en 3FM. De laatste zender heeft het Utrechtse nummer gelanceerd als officieel koningslied.
De bijbehorende clip is inmiddels bijna een half miljoen bekeken op YouTube. De studenten hebben een eigen manager om alles in goede banen te leiden en op allardenhuib.nl kan een oranje t-shirt worden besteld met daarop de tekst 'Eindbaas van de Bende'. Er is op de sociale media veel lof voor de tekst en melodie van hun nummer. Een groot aantal mensen ziet graag dat dit het echte koningslied wordt, zo wordt duidelijk uit de reacties.

LOFLIED

Het nummer van de Utrechtse studenten is een loflied voor de toekomstige koning Willem-Alexander. Het heet 'Je bent een Koning'. Amelink en Verhoeven zingen dat ze Willem-Alexander benijden en dat hij niet hoeft te twijfelen of hij het koningschap wel aankan. "Je bent een koning, koning, een levende legende. Je bent een koning, koning, eindbaas van de bende."

NEERGESABELD

Het officiële, neergesabelde koningslied is teruggetrokken door componist John Ewbank. Hij maakte het nummer met tientallen bekende Nederlanders. Vooral de tekst oogstte veel kritiek. Het lied was samengesteld uit 'dromen' die Nederlanders naar de makers konden insturen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.