Stroomstoring zuid-Utrecht opgelost

PROVINCIE UTRECHT - De grote stroomstoring die donderdagavond in Utrecht meer dan 10.000 huishoudens trof, was om 23.14 uur helemaal voorbij. Dat meldt netbeheerder Stedin.
Vlak voor 23.00 uur kwam de stroom eerst terug in Lunetten. Daarna volgden in fases Hoograven en Tolsteeg. De storing in de zuidelijke wijken begon om 20.51 uur en heeft dus ruim twee uur geduurd. Volgens Stedin was een kapotte kabel de oorzaak.
Op veel plaatsen was de sfeer gemoedelijk. Buurtbewoners probeerden er het beste van te maken met kaarsjes, en aten buiten ijsjes met elkaar, om te voorkomen dat die zouden smelten.
Volgens de politie zijn er geen problemen ontstaan. Volgens verslaggever Ingrid Sterrenburg was het wel gevaarlijk om de weg op te gaan, omdat de verkeerslichten en de lantaarnpalen het niet deden. "Iedereen doet maar wat, als je thuis kunt blijven, doe dat dan," aldus Sterrenburg.

WOERDEN

In Woerden was donderdagavond ook een stroomstoring. In de wijk Snel en Polanen werden ongeveer 2200 huishoudens getroffen. Volgens Stedin was er geen verband met de storing in het zuiden van Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.