Prostituees Zandpad op de knieen voor Wolfsen

UTRECHT - Burgemeester Wolfsen heeft woensdag een petitie in ontvangst genomen van Utrechtse prostituees. Ze protesteerden tegen de sluiting van zes boten aan het Zandpad in Utrecht. De
burgemeester blijft echter bij zijn besluit.
Vrijdag kondigde de gemeente een tweede sluitingsronde op het Zandpad aan. Dit betekent dat 36 prostituees vanaf donderdagochtend 9.00 uur zonder werk zitten. De gemeente Utrecht sluit de boten aan het Zandpad omdat er sterke aanwijzingen zijn dat er sprake is van mensenhandel. Bovendien zouden exploitanten hun zaakjes niet op orde hebben.
Twee prostituees die aan het Zandpad werken, kwamen woensdagochtend naar het stadhuis om Wolfsen ervan te overtuigen dat zij gewoon aan het werk kunnen blijven. De petitie was door 120 vrouwen ondertekend.

IN DE KOU

Suzanne werkt al acht jaar als prostituee aan het Zandpad en snapt helemaal niets van de maatregel: "De burgemeester komt nu op voor een enkeling die slachtoffer is van mensenhandel, maar hij laat ons in de kou staan. Wij zijn nu werkloos en moeten het maar zelf uitzoeken."
Volgens de prostituees wil de enig overgebleven exploitant, Wegra, geen raam aan hen verhuren omdat ze voor exploitanten hebben gewerkt van wie de vergunning is ingenomen.

RECHTBANK

De prostituees hebben woensdagmorgen ook een bezoekje gebracht aan de Utrechtse rechtbank. Ze willen dat de rechter besluit dat de boten in ieder geval nog een paar weken open blijven, zodat de vrouwen bezwaar kunnen maken.
Volgens Suzanne was dat de afgelopen dagen niet mogelijk: "Afgelopen vrijdag krijgen we te horen dat de boten donderdag gesloten moeten zijn. Er zat dus een weekend tussen én bovendien was het dinsdag Koninginnedag. We hebben amper iets kunnen regelen!"

WOLFSEN

Burgemeester Wolfsen zegt de situatie van deze vrouwen te begrijpen maar blijft bij zijn beslissing. "Ik kan gewoon geen risico's nemen. De signalen van mensenhandel zijn erg serieus. Donderdagochtend negen uur moeten de boten dicht zijn."


Prostituees Zandpad op de knieën voor Wolfsen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.