Celstraf voor pedoclown uit Zeist

UTRECHT - Een pedofiele clown uit Zeist is veroordeeld tot een celstraf van veertien maanden, waarvan acht voorwaardelijk. Daarna moet hij verplichte psychiatrische hulp ondergaan in een instelling. De rechter acht bewezen dat de man zijn 13-jarige overbuurjongen meerdere keren seksueel heeft misbruikt.
De verdachte was een goede huisvriend van de ouders van het slachtoffer. Hij trad samen met de vader van de jongen op als clownsduo. De ouders van het slachtoffer dachten dat hun kind bij de verdachte een veilig tweede thuis had en dat de man een goede oppas was.

REIS

De Zeistenaar werd in januari opgepakt, nadat buurtbewoners aangifte tegen hem hadden gedaan. Hij misbruikte het slachtoffer in Zeist, maar ook op vakantie in Tsjechie, toen het jongetje aan zijn zorg was toevertrouwd.
De rechtbank neemt het de man bijzonder kwalijk dat hij het slachtoffer heeft meegenomen naar Tsjechie, terwijl hij daarvoor de jongen al seksueel had misbruikt.

LAGER DAN EIS

De straf is lager dan de eis (18 maanden, waarvan tien voorwaardelijk) omdat de rechtbank van oordeel is dat de ontuchtige handelingen in een kortere periode zijn gepleegd. Ook is meegewogen dat de man enigszins verminderd toerekeningsvatbaar is.

GEEN CLOWNSACTIVITEITEN

De Zeistenaar mag van de rechter geen contact meer hebben met de familie van het slachtoffer en geen clownsactiviteiten verrichten of zich bezighouden met ander vrijwilligerswerk waarbij kinderen betrokken zijn.
De rechtbank heeft aan het voorwaardelijke deel van de straf een proeftijd van tien jaar verbonden. Als de Zeistenaar weer in de fout gaat, moet hij de acht maanden voorwaardelijke celstraf alsnog uitzitten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.