LIVEBLOG: Broertjes Ruben en Julian

Door de nieuwsredactie · geplaatst: dinsdag 7 mei 2013, 19:00 uur | update: zondag 25 januari 2015, 22:26 uur

PROVINCIE UTRECHT - De politie is sinds dinsdag 7 mei met man en macht op zoek geweest naar de broertjes Ruben en Julian van der Schuit uit Zeist. Op zondag 19 mei zijn de jongens dood gevonden in een sloot in Cothen en op maandag 27 mei werden ze in besloten kring begraven. Via dit liveblog volgt RTV Utrecht de ontwikkelingen op de voet.

MAANDAG 27 mei:

20.11 uur: Koning Willem-Alexander, minister-president Mark Rutte, commissaris van de koning Robbertsen en 'enkele ministers' hebben persoonlijk een brief gestuurd aan de moeder van de overleden broertjes Ruben en Julian. Dat vertelde een woordvoerder van de familie aan RTV Utrecht.

14.15 uur: Stoet komt bij begraafplaats aan. Naast de weg staan spelers van voetbalclub Jonathan waarvan Ruben lid was. De begrafenis is in besloten kring.

14.10 uur: RTV Utrecht gaat over tot publicatie. De zender wist van de begrafenis, maar heeft evenals alle andere media gewacht met publicatie.

13.40 uur: De korte stoet komt twee keer langs de school van Ruben en Julian. Kinderen geven een afscheidsgroet met rode en blauwe lintjes, de lievelingskleuren van Ruben en Julian.

13.30 uur: De lichamen van Ruben en Julian worden in een legervoertuig naar de begraafplaats in Zeist gebracht. De naaste familie volgt in een brandweerwagen. Moeder Iris werkt bij de brandweer. Er zijn geen volgauto's. De media houden afstand.

09.00 uur: Gemeente Zeist stelt een verbod op filmen of fotograferen in op het kerkhof aan de Woudenbergseweg.

VRIJDAG 24 MEI

20.00 uur: Condoleanceboek in het gemeentehuis in Zeist wordt gesloten.

18.00 uur: Gemeente Zeist zegt betrokken te zijn bij de organisatie rondom de uitvaart van de jongens, maar doet geen uitspraken over de datum en de inhoud van die dag.

17.00 uur: Condoleanceboek in het gemeentehuis in Wijk bij Duurstede wordt gesloten.

16.20 uur: Stichting RuJu waarmee, geld wordt opgehaald voor de familie van Ruben en Julian, wordt niet voortgezet. Dat melden de initiatiefnemers op hun Facebookpagina. Ze schrijven dat er tegenstrijdige berichten over hun initiatief zijn verspreid en dat daardoor de geloofwaardigheid in het geding is gekomen. "Het was een goed bedoeld initiatief richting de familie. Aangezien wij de familie niet tot last willen zijn stoppen wij per direct."

13.08 uur: Vicevoorzitter Jan-Dirk Sprokkereef van Jeugdzorg Nederland zegt in NRC Handelsblad dat ouders in probleemgezinnen verplicht psychologisch getest zouden moeten worden. Sprokkereef, ook bestuurder van Bureau Jeugdzorg Utrecht, wilde niet ingaan op de situatie rond Ruben en Julian.

12:08 uur: Ruim 600 mensen hebben tot nu toe het condoleanceregister op het gemeentehuis van Zeist getekend. Wat volgens de gemeente opvalt, is dat veel mensen niet alleen een handtekening zetten, maar echt een boodschap achterlaten. Zeist verzamelt ook andere steunbetuigingen en ontving tot nu toe ongeveer 150 brieven, kaarten en dergelijke. Die worden doorgestuurd naar de familie. Het condoleanceregister gaat ook naar de familie van Ruben en Julian.

07:00 Vandaag is de laatste dag dat in Zeist het condoleanceregister voor de familie van Ruben en Julian getekend kan worden. Het register in het gemeentehuis is tot 20:00 uur geopend.

DONDERDAG 23 MEI

16.04 uur: Analyse van camerabeelden die in Cothen bij vindplaats zijn gemaakt, wijst uit dat er maandagnacht tweemaal een auto is gestopt. Waarschijnlijk is dit de auto van Denis.

12.15 uur: De intitiatiefnemers van de stichting werken aan een website (www.stichtingruju) en zijn actief op Twitter en Facebook. Daar laten ze weten dat er geen bloemen of kaarten verstuurd hoeven te worden. Dit omdat een van de jongens zich bezig hield met duurzaamheid en milieu. De familie wil graag rekening houden met de wens van de kinderen. Het gaat om een particulier initiatief.

11.50 uur: In overleg met de gemeente en de familie van de omgebrachte broertjes Ruben en Julian is een speciale stichting opgericht. Stichting RuJu gaat onder meer geld inzamelen voor een nog te bepalen doel om de kinderen te blijven herinneren.

10.00 uur: Een op de tien Nederlanders heeft zich aangemeld voor Amber Alert. Ongeveer 1,8 miljoen mensen ontvangen nu een opsporingsbericht bij een urgente vermissing of ontvoering van een kind. 3FM-dj Giel Beelen begon dinsdag samen met RTL Boulevard een actie om het aantal aanmeldingen omhoog te krijgen. Ze wilden dat 10% van de Nederlanders ontvanger zou worden van Amber Alerts. Dat is gelukt. De afgelopen dagen hebben 370.000 mensen zich ingeschreven, waarmee de doelstelling van 1,67 miljoen ruim gehaald is. Ook in de zaak van Ruben en Julian is een Amber Alert verstuurd.

08.15 uur: Op Facebook schrijft moeder Iris: "Ik waardeer jullie betrokkenheid enorm, het is hartverwarmend dat er zo veel mensen mee leven en net als ik op een goede afloop hadden gehoopt. Ik mis mijn jongens verschrikkelijk :'-(. Dank jullie wel voor alles."

WOENSDAG 22 MEI

21.17 uur: Wie de familie van de jongens bloemen wil sturen, bijvoorbeeld voor de uitvaart, kan zich melden bij een online initiatief van Remco Meijer op Facebook, te vinden via "zoektochten Zeist".

19.34 uur: Voetbaltoernooi voor E-pupillen op VV Jonathan gaat aanstaande zaterdag door. Het toernooi is voor team- en leeftijdsgenootjes van Ruben.

13.00 uur: Lichaam Jeroen Denis overgedragen aan de familie.

11.33 uur: Burgemeester Tjapko Poppens van Wijk bij Duurstede heeft een bezoek gebracht aan de ouders van de vader van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist. In Wijk bij Duurstede wonen veel familieleden en vrienden van de 38-jarige vader, die in de Utrechtse plaats opgroeide.

11.00 uur: Burgemeester Koos Janssen van Zeist belt met de ouders van Jeroen Denis.

10.45 uur: Bij de gemeente stromen verzoeken binnen van mensen die de moeder en haar familie een kaartje willen sturen. Dat kan via zeist@zeist.nl of via het gewone postadres. De gemeente zorgt ervoor dat alle steunbetuigingen op de juiste plek terechtkomen.

10.36 uur: De familie van Ruben en Julian wil de kinderen in besloten kring begraven. Wanneer de uitvaart plaatsheeft, is nog niet bekend. Dat zegt een woordvoerster van de gemeente Zeist.

02.00 uur: De initiatiefnemers van de zoektochten in de Utrechtse Heuvelrug bedanken via Facebook alle mensen die hebben meegezocht. Er is een speciale dankvideo op Youtube gezet.

DINSDAG 21 MEI

16:27 uur: De politie meldt dat de twee lichamen die zondagmiddag zijn gevonden in Cothen zeker die van Ruben en Julian zijn. Dat is vastgesteld via dna-onderzoek. De lichamen zijn vrijgegeven aan de familie. Daarnaast laat de politie weten dat de doodsoorzaak nog niet is vastgesteld. Dit is lastig te bepalen omdat de jongens zo lang in het water hebben gelegen. Of vader Jeroen Denis een handlanger had, is nog niet uit te sluiten. Uit de omgeving van de vindplaats heeft de politie nieuwe camerabeelden gekregen. Dit moet nog bestudeerd worden. De politie roept nog steeds iedereen op om beeldmateriaal op te sturen waarop vader Denis of de broertjes te zien zijn. De politie wil de exacte route die vader heeft gereden nog steeds weten.

15:54 uur: Er komt geen stille tocht voor de omgekomen Ruben en Julian. De familie van de broertjes kiest voor het alternatief om iedereen te vragen om zondag thuis tussen 19:00 en 20:00 uur een kaarsje aan te steken en voor het raam te zetten. Op die manier kan heel Nederland er aan meedoen, laat de familie aan RTV Utrecht weten.

15:52 uur: Het burgerinitiatief van de organisatoren van de vrijwillige zoekacties gaat BiND heten. Het is bedoeld voor het helpen zoeken door vrijwilligers bij vermissingen.

14:24 uur: De vindplaats in Cothen is opnieuw afgezet. Met een machine wordt nu de sloot uitgebaggerd. Volgens de politie gebeurt dat om uit te sluiten dat er nog iets ligt. Er is dus geen concrete aanwijzing om opnieuw te gaan zoeken in Cothen.

13:25 uur: Burgemeester Poppens van Wijk bij Duurstede laat weten dat hij het belangrijk vindt dat er ook stil wordt gestaan bij het verdriet van de ouders van vader Jeroen Denis. Hij gaat binnenkort bij ze langs om zijn medeleven te betuigen. Denis groeide op in Wijk bij Duurstede. Poppens: "Veel mensen zijn met Denis opgegroeid en kenden ook de kinderen."

11.55 uur: Voetbalvereniging Jonathan laat weten dat er geen condoleanceboek ligt en verwijst door naar het gemeentehuis van Zeist. Het bestuur van de club vergadert op dit moment over een toernooi dat voor zaterdag is gepland. "We laten het alleen doorgaan als het waardig kan", zegt een woordvoerder tegen RTV Utrecht.

10.20 uur: "Vrijwel alle kinderen werden begeleid door hun ouders", zegt directeur Ronald Nagtegaal van de school. "Er is weinig gesproken, vooral gerouwd en gehuild". Het was in alle groepen heftig, maar ook waardig, zegt hij. "Later waren kinderen alweer aan het tafeltennissen en spelen. Prachtig voorbeeld van rouw en doorgaan."

10.16 uur: Met het aantreffen van de lichamen heeft de politie bijna alle vermiste spullen teruggevonden. Alleen de rode boxershort van de 38-jarige vader uit Vleuten is nog niet gevonden, zegt een woordvoerder van het rechercheteam tegen ANP.

10.04 uur: Ook de familie van de 38-jarige vader van de broertjes Ruben en Julian ontvangt via een condoleanceregister op internet honderden rouwbetuigingen. Op internet kwamen inmiddels 900 reacties binnen.

10.00 uur Burgemeester Janssen vertelt bij de Kerckeboschschool over hoe de kinderen stil hebben gestaan bij de dood van hun schoolgenootjes.

09.30 uur: Burgemeester Tjapko Poppens van Wijk bij Duurstede ondertekent het condoleanceboek. Poppens was verlaat door files.

08.30 uur: In Wijk bij Duurstede is ook een het condoleanceboek geopend. De broertjes werden gevonden in Cothen, een dorp in de gemeente Wijk bij Duurstede. Ook is de omgekomen vader in de gemeente opgegroeid.

08.30 uur: Op de Kerckeboschschool in Zeist wordt uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van de broertjes Ruben en Julian. De jongens zaten op deze school. Er zijn professionele hulpverleners aanwezig.

07.30 uur: Burgemeester Janssen van Zeist tekent als eerste het condoleanceboek voor de omgekomen broertjes Ruben en Julian in het gemeentehuis. "Iris en familie, we leven intens mee", aldus de burgemeester. Ook zijn vrouw tekende het boek.

MAANDAG 20 MEI

23.15 uur: De initiatiefnemers van de zoektochten in Zeist hebben gesproken over een herdenking van de twee omgekomen jongens. Op hun Facebookpagina schrijven ze dat ze op korte termijn in overleg zullen treden met de gemeente Zeist. Ze roepen iedereen op om vooral niet zelf iets te gaan organiseren.

21.34 uur: Gemeente Wijk bij Duurstede stelt op verzoek van de politie verkeersmaatregelen in rond de vindplaats van Ruben en Julian in Cothen. Eenrichtingsverkeer vanaf de Wijkersloot, uit voorzorg. Volgens een woordvoerster van de gemeente liggen er al bloemen op de plaats waar de lichamen zondag zijn gevonden.

19.08 uur: De politie is klaar met het sporenonderzoek op de vindplaats van Ruben en Julian. De omgeving wordt weer vrijgegeven.

17.12 uur: De gemeente Zeist gaat binnenkort met de moeder van Ruben en Julian en andere betrokkenen om tafel te zitten om na te denken over een herdenking voor de dode broertjes. Bij het overleg worden ook de vrijwilligers die de afgelopen dagen naar de jongetjes hebben gezocht en voetbalclub Jonathan, waar één van de broertjes opzat, betrokken.

16.42 uur: Vanaf dinsdagochtend half acht ligt er een condoleanceregister op het gemeentehuis van Zeist. Burgemeester Janssen zal als eerste tekenen.

15.33 uur: Op de Kerckeboschschool in Zeist zal dinsdagochtend worden stilgestaan bij het overlijden van de broers Ruben en Julian. Op de besloten bijeenkomst van de school van de jongens kunnen betrokkenen hun verdriet delen. Daarna zal er om 10.00 uur voor mensen van de media gelegenheid zijn om de directeur van de school en burgemeester Janssen een paar vragen te stellen.

14.44 uur: De gemeente Wijk bij Duurstede heeft een condoleanceregister geopend voor Ruben en Julian. Het gemeentehuis is dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur te bezoeken. Woensdag is het geopend tot 19.00 uur.

14.10 uur: Ook in het buitenland werd het nieuws over de vondst van de lichamen van Ruben en Julian op de voet gevolgd. Kranten in onder meer België, Duitsland, Italië en Spanje brachten het nieuws uit Cothen.

13.53 uur: De Raad van Kerken in Zeist heeft besloten om in de St. Jozefkerk in het centrum mensen de gelegenheid te bieden om hun medeleven te uiten door een condoleanceregister te tekenen. Dat kan de komende dagen van 08.00 uur tot 17.00 uur.

13.41 uur: Op de website van Kerckeboschschool in Zeist is een tekst geplaatst voor de broers. "Ruben en Julian, Voor de vakantie waren jullie er nog met jullie jas en jullie muts en jullie trommeltje met brood, jullie hadden van die coole schoenen en we wisten hoe jullie heetten, hoe jullie praatten, hoe jullie lachten, welke liedjes jullie konden zingen en nu zijn jullie zomaar dood. We begrijpen het niet dat jullie stemmen en jullie lach en de klanken van jullie lied nooit meer bij ons zullen klinken, zelfs de echo is verdwenen en jullie spullen liggen te wachten maar jullie plaats zal openblijven. Heel de klas is vol verdriet. Heel de school is vol verdriet. We missen jullie."

13.02 uur: Burgemeester Janssen van Zeist brengt dinsdag een bezoek aan de Kerckeboschschool waar Ruben en Julian op zaten.

12.29 uur: V.V. Jonathan, de club van Ruben, schrapt alle wedstrijden en trainingen voor de komende week. Ook een vrijwilligersavond gaat niet door. Alle vlaggen hangen halfstok.

12.00 uur: Bij de Trekkertrek in Cothen is om twaalf uur een minuut stilte gehouden.
De organisatie van de Trekkertrek heeft besloten dat het evenement wel doorgaat, maar wilde met een minuut stilte aandacht vragen voor de tragedie.

11.21 uur: Mensen van buiten Zeist komen langs om bloemen voor Ruben en Julian te leggen, meldt verslaggever Rik Dogger.

11.16 uur: Ook in Limburg wordt maandag stilgestaan bij de vondst van Ruben en Julian. Ze zijn daar weliswaar niet gevonden, maar daar is de afgelopen weken wel intensief gezocht, net als in onze regio. Zoekers komen om 15.00 uur nog één keer bij elkaar in Beek, bij het Steinerbos. Ze zullen dan stilstaan bij het overlijden van de jongens, en met elkaar praten over het drama. Beek ligt vlakbij Neerbeek, de plaats waar Ruben en Julian voor het laatst levend zijn gezien. De vader heeft daar getankt, en de jongens staan op camerabeelden

10.31 uur: Tienduizenden reacties op onder meer condoleance.nl. Ook op de Facebookpagina Steun de moeder van Ruben en Julian en op rubenenjulian.nl stromen de steunbetuigingen binnen.

09.27 uur: Voetbalclub Jonathan, de club van Ruben, schrapt een wedstrijd van het tweede. De vlag hangt halfstok. De club denkt nog na over andere manieren om uiting te geven aan het verdriet op de club.

08.41 uur: Het extra journaal dat zondagavond laat is uitgezonden over de vondst van de lichamen van de bijna 2 weken vermiste broers uit Zeist, is door ruim 2,8 miljoen mensen bekeken.

08.02 uur: Verslaggever Remco te Kloese is bij de vindplaats, die de hele nacht is bewaakt. Hoofdofficier van justitie Bac zei zondagavond op een persconferentie dat sporenonderzoek duidelijkheid moet scheppen over de toedracht van de dood van de jongens.

07.59 uur In de kerken in Cothen en elders in de regio is vandaag speciale aandacht voor de tragische dood van de twee broertjes. Iedereen die daar behoefte aan heeft, kan zijn gevoelens delen heeft de kerkleiding laten weten.

07.48 uur Duizenden reacties zijn er maandagochtend vroeg al op diverse condoleancewebsites voor de twee broertjes uit Zeist binnengekomen. Onder meer op condoleance.nl en Facebook delen mensen hun verdriet over de dood van Ruben (9) en Julian (7). Bijna 2 weken lang is naar de jongens gezocht

07.25 uur Voetvalvereniging Jonathan, waarvoor Ruben speelde, is in rouw. De voorzitter laat weten dat de club is 'overvallen door intense droefheid'.

06.30 uur Het rechercheteam gaat maandag nog op volle sterkte door om uit te vinden hoe de kinderen precies in de afwateringsbuis in Cothen terecht zijn gekomen. Specialisten van Defensie helpen de politie daarbij.

00:26 uur: Burgmeester Tjapko Poppens laat op de website van de gemeente Wijk bij Duurstede weten dat de hele gemeenschap zwaar aangeslagen is door de tragische gebeurtenis. "Veel inwoners kennen Ruben en Julian persoonlijk. Dat de broertjes nu in onze gemeente zijn gevonden maakt het extra moeilijk om dit drama te kunnen bevatten. Ik spreek namens alle inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede mijn gevoelens van medeleven uit naar de nabestaanden, vrienden en bekenden van beide kinderen. Wij wensen hen heel veel kracht en sterkte toe in de moeilijke en verdrietige tijd die volgt."

ZONDAG 19 MEI

23:27 uur: Facebook van de burgerzoekacties: "Helaas hebben we moeten vernemen dat de twee broertjes Julian en Ruben niet meer in leven zijn. Enerzijds opluchting dat de kinderen gevonden zijn, maar anderzijds een verschrikkelijk moment voor de familie en betrokkenen. Wij leven dan ook zeer met hun mee, en wensen hen kracht en moed deze moeilijke tijd door te komen."

23.25 uur: Einde persconferentie.

23.21 uur: Hoofdofficier van Justitie Bac: De omstandigheden waaronder we de lichaampjes hebben aangetroffen, zijn complex. Het onderzoek gaat door.

23.14 uur: Burgemeester Koos Janssen: Interactieve wijze van zoeken wordt gewaardeerd door familie, ook de manier waarop de media opereerden.

23.14 uur: Burgemeester Koos Janssen: Er breekt een verdrietige tijd aan. Naar verwerking kijken maatschappelijke organisaties en gemeente.

23.12 uur:Korpschef Miriam Barendse: Maandag gaan specialisten van Defensie en politie verder met sporenonderzoek. Rechercheurs zullen buurtonderzoek doen. Omgeving blijft afgezet.

23.10 uur: Korpschef Miriam Barendse: heel veel inzet van politiemensen. "We zijn 14 dagen bezig geweest met verzamelen van beeldmateriaal, tips en sporen."

23.06 uur: HOOFDOFFICIER VAN JUSTITIE BAC: LICHAAMPJES IN COTHEN ZIJN VAN RUBEN EN JULIAN.

23.05 uur: BURGEMEESTER KOOS JANSSEN VAN ZEIST: MEDELEVEN MET FAMILIE VAN VERMISTE JONGENS

23.03 uur: Start persconferentie in het politiebureau in Utrecht

22.34: Korpschef Miriam Barendse en hoofdofficier van justitie Johan Bac zijn ook bij de persconferentie aanwezig.

22.16 uur: Lichamen worden geidentificeerd op basis van gebitskenmerken. Daarna gaat het Nederlands Forensisch Instituut nog dna-testen doen, zegt de politie tegen RTV Utrecht.

22.13 uur: De gemeente Zeist laat aan RTV Utrecht weten dat burgemeester Koos Janssen bij de persconferentie is.

21.59 uur: Politie: rond 23 uur persconferentie over de gevonden lichamen in Cothen.

21.55 uur: Kerken in Cothen ook maandag open.

21:46 uur: Politie wil niet meer antwoorden op vragen van de pers. "Binnen een half uur tot een uur komt er een bericht."

21.22 uur: Ook de Petrus en Pauluskerk in Cothen zijn geopend voor mensen die willen bidden.

21.15 uur: Identificatie volgt pas, nadat de lichamen van het plaats delict zijn gehaald, zegt de politie tegen RTV Utrecht.

21.05 uur: Verslaggever Peter Knieriem zegt dat de lijkwagen direct weer is vertrokken. Het is onduidelijk of de deuren van de auto open zijn geweest.

20:57 uur: Lijkwagen arriveert op vindplek in Cothen.

20:56 uur: Pastor Rebecca Onderstal van de Dorpskerk Cothen meldt via Twitter dat ze de deur van de kerk openzet en een kaarsje aan doet.

20.47 uur: Zoekvrijwilliger op Radio M Utrecht: We wilden deze week in dit gebied gaan zoeken.

20.30 uur: "Ons werk zit erop. We zijn heel bedroefd allemaal, dit hakt er wel in", zegt zoekvrijwilliger Wanda van de Bovenkamp tegen De Telegraaf.

20.30 uur: Verslaggever Dennis van Ommeren: "Bij het persvak is niets te merken van ramptoerisme. De politie heeft de vindplaats goed afgezet." Op sociale media maken veel mensen zich druk om ramptoeristen.

20.02 uur: Politiewoordvoerder Bernhard Jens spreekt over "lichaampjes" op RTV Utrecht. Hij zei direct daarna dat het nog niet steeds duidelijk is of het om inderdaad om kinderen gaat.

19.40 uur: RTL-Verslaggever Geert Gordijn zegt dat er in het water door duikers van de politie onderzoek wordt gedaan.

19.31 uur: Politie heeft familie van de broertjes ingelicht over de vondst van de twee lichamen. Er is volgens de politie nog geen enkele zekerheid dat de gevonden lichamen van de vermiste broertjes zijn.

19.21 uur: Alle wegen richting plaats delict en deel Amsterdam-Rijnkanaal zijn afgezet.

19.17 uur: De politie verwacht dat het zeker tot 21 uur duurt, voordat het forensisch onderzoek is afgerond en de lichamen worden geborgen.

19.10 uur: RTL Nieuws: "De politie is inmiddels begonnen met buurtonderzoek. Ze gaan van huis tot huis."

18.53 uur: Er is ook een politieboot gearriveerd via het Amsterdam-Rijnkanaal, meldt verslaggever Peter Knieriem die ter plaatse is.

18.51 uur: De politie zet in Cothen alle middelen in om de twee gevonden lichamen te identificeren. In het dorp staat ook een zogenaamd mobiele plaats delict-unit. Het gebied is verder afgezet met linten en schermen.

18.40 uur: De forensische opsporing doet op dit moment onderzoek naar de twee lichamen. De brandweer is ook ter plaatse.

18.26 uur: De politie doet dringend verzoek aan burgers om niet naar Cothen te komen. Er heeft al korte tijd tijd een file gestaan in de buurt van het dorp. De gemeente Wijk bij Duurstede laat RTV Utrecht weten nog geen nadere actie te ondernemen.

18.08 uur: Pers stroomt toe naar het gebied in Cothen, meldt verslaggever Peter Knieriem van RTV Utrecht. Hekken worden neergezet om de vindplaats af te schermen voor de pers.

18.02 uur: Verslaggever Dennis van Ommeren: "De vondst was toevallig. Er was geen zoektocht in het gebied gepland."

17.58 uur: De twee gevonden lichamen lagen in een duiker van een sloot op de hoek van de Hoekseijk en de Kanaaldijk-noord in Cothen. Dat zegt de politie tegen het ANP.

17.40 uur: De plek waar de lichamen zijn gevonden is een weiland, omgeven door sloten, bruggetjes en duikers. De politie richt een persvak in waar media verslag kunnen doen.

17.20 uur: Politie tegen RTV Utrecht: identificatie van de lichamen gaat nog uren duren. "Ook niet te zeggen of het om kinderen of volwassenen gaat."

17.16 uur: POLITIE: 2 LICHAMEN AANGETROFFEN COTHEN, HOEKSEDIJK/KANAALDIJK-NOORD.

15.05 uur: De politie zet camerabeelden online van de Herenstraat in Rhenen, waarop hoogstwaarschijnlijk de auto van de vader te zien is. De auto rijdt in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei om 01.44 uur richting Leersum. Twee minuten eerder die nacht is de auto al gezien ter hoogte van de Rijnbrug in Rhenen.

14.07 uur: vrijwilligers die zoeken op de Utrechtse Heuvelrug, zeggen tegen RTV Utrecht dat ze ook het bos rond de zandafgraving bij Maarn willen bekijken. Als ook dat niets oplevert, verplaatsen ze hun zoekacties komende week richting Wijk bij Duurstede.

14.01 uur: politie meldt RTV Utrecht dat het totaal aantal tips in de zaak op bijna 3000 staat.

13.35 uur: Inwoners van Doorn en omgeving melden dat de F16 al meerdere keren is overgekomen. Volgens vliegtuigspotters is F16 opgesteden van militaire luchthaven Volkel.

13.33 uur: Zeven duikers gaan zoeken bij de zandafgraving in Maarn, meldt RTV Utrecht-verslaggever Floris Prenger.

12.35 uur: Politie maakt bekend dat er met een F16 met speciale apparatuur wordt gezocht in het bosgebied tusen Doorn en Rhenen. Ook worden politiehelikopters ingezet. "Er is gekozen voor dit gebied omdat een groot deel van de tips hierover binnenkomen", aldus de politie.

12.35 uur: Het onderzoeksteam is op zoek naar drie spanbanden en een groene zaklamp, zegt de politie. Uit de inventarisatie van de kleding van de kinderen blijkt dat er mogelijk kledingstukken missen, naast het eerdergenoemde camouflageshirt. Van de auto van de vader is meer camerabeeld binnengekomen.

12.15 uur: Ongeveer 70 burgerzoekers kammen in drie groepen het bosgebied bij Doorn uit.

11.40 uur: De politie zegt tegen RTV Utrecht dat er ontwikkelingen zijn in de zaak van de vermiste broertjes. Binnen een half uur komt er meer duidelijkheid.

10.00 uur: De familie van de moeder van de vermiste jongens neemt voor het eerst rechtstreeks contact op met de media. Ze stuurt een brief aan RTV Utrecht waarin de familie iedereen bedankt voor het medeleven.

9.38 uur: De politie heeft aan de organisatoren van burgerzoekacties laten weten dat het gebied tussen Rhenen en Doorn aan de noordkant van de N225 doorzocht wordt door professionele diensten. De burgerzoekers hebben hun actie nu verplaatst naar het bos in de buurt van camping Het Grote Bos tussen Doorn en Driebergen.

ZATERDAG 18 MEI

19.00 uur: Bij een urenlange zoektocht door zo'n 25 vrijwilligers in bossen bij Sweikhuizen en Puth is zaterdagmiddag niets gevonden. De bossen liggen niet ver van het Danikerbos in Geleen.

17.00 uur: Na het tonen van een foto van een T-shirt van de vermiste Julian en de onderbroek van zijn omgekomen vader, zijn ruim honderd tips binnengekomen. Dat zegt de politie tegen RTV Utrecht.

15.50 uur: De organisatie achter de burgerzoekacties in onze regio, zeggen tegen RTV Utrecht dat er zondag vanaf 12 uur ook wordt gezocht in Leersum, Er wordt niet gezocht in Zeist.

14.16 uur: Burgerzoekers zeggen tegen RTV Utrecht dat er zondag wordt gezocht tussen Austerlitz en Woudenberg.

11.17 uur: De Raad voor de Kinderbescherming wil niet ingaan op het artikel in het NRC Handelsblad. "We herkennen ons in het artikel, maar gaan verder niet op de zaak in", aldus een woordvoerder van de Raad tegen RTV Utrecht. De woordvoerder zei ook dat de Raad geen informatie heeft die "kan leiden tot een doorbraak in de zoektocht naar de jongens".

11.02 uur: Maandag wordt ook gezocht in België, maakt initiatiefnemer Pieter Smits bekend. Op Tweede Pinksterdag gaat een groep burgers vanaf 11 uur het bos- en heidegebied ten westen van Maasmechelen doorzoeken. Dat zou gebeuren in overleg met de burgemeester en de politiecommandant van Maasmechelen. Verzamelpunt voor de zoekers is het gemeentehuis in de Belgische plaats, net over de grens bij Geleen.

11.00 uur: Een groep van ruim 50 mensen zoeken in het Danikerbos en rond visvijver De Driepoel in Geleen.

10.00 uur: Burgerinitiatief Beek wil zaterdag om 14 uur gaan zoeken in Geleen. De groep verzamelt zich bij de Weg langs stammen / Panoramweg. De actie zou gecoördineerd zijn met de politie.

10.00 uur: De organisatoren van de zoekacties in Zeist en De Utrechtse Heuvelrug gaan hun krachten bundelen. Dat laten ze via Facebook weten.

09.30 uur: De zoektocht naar de vermiste jongens in Leersum is afgeblazen. Door het pinksterweekend zijn de organisatoren van de zoektocht bang voor een grote opkomst die ze niet goed kunnen coördineren.

08.00 Een groep combat trackers van Defensie doorzoekt per tweetal het bos tussen Doorn en Rhenen. Mogelijk gaan ze ook zondag zoeken.

07.00 uur: NRC Handelsblad meldt dat de vermiste broertjes onder toezicht van Jeugdzorg zouden komen te staan. De krant citeert uit een rapport van de Raad voor de Kinderbescherming.

VRIJDAG 17 MEI

22.00 uur: Het TROS-programma Vermist besteedt aandacht aan de broertjes en de vader. Leden van een team met speurhonden geven aan dat de burgerzoektochten de speurhonden soms in de weg zitten, omdat de dieren afgeleid raken. Politiewoordvoerder Bernhard Jens vertelt over de kledingstukken en voegt daaraan toe: "Het lijkt steeds meer op een goed geplande actie van de man."

21.50 uur: Dat de man geen onderbroek droeg, betekent absoluut niet dat er sprake is van een zedenmisdrijf, benadrukt een woordvoerder van de politie tegen persbureau ANP.

21.27 uur: De politie verduidelijkt in een tweet de zoektocht naar het kledingstuk van de vermiste jongen: "Nieuwe info kwam binnen dat Julian mogelijk géén camouflageshirt droeg bij/na vertrek uit Vleuten. Dit shirt ontbreekt wel". En: "We hebben géén kleding van de vermiste broertjes gevonden, maar ontdekt dat een camouflageshirt mist."

20.23 uur: De politie zoekt een boxershort van de vader en een T-shirt van de zevenjarige Julian.

18.30 uur: Enkele tientallen mensen zoeken bij het Henschotermeer. Er zijn ook vrijwillige duikers aanwezig, die in het water zoeken.

17.25 uur: Bij het Henschotermeer worden ook vrijwillige duikers ingezet tijdens de zoekactie vanavond. Mensen die een gedegen duikopleiding en eigen apparatuur hebben, kunnen zich nog aanmelden.

13.00 uur: Politie zet lijst met 18 veelgestelde vragen en antwoorden over de vermiste broertjes online. Daarin staat dat er met tientallen mensen aan de zaak wordt gewerkt, dat de telefoon en computer van de man is onderzocht en dat er een afscheidsbrief is gevonden. Verder zegt de politie dat ze blij zijn met (gecoördineerde) burgerzoekacties en dat paragnosten niet worden ingezet.

12.11 uur: Ook in het weekend burgerzoekacties aangekondigd naar Ruben en Julian. In Limburg gaan vrijwilligers zaterdag de route rijden die vader Jeroen zou hebben gereden.

10.03 uur: Vrijwilligers maken bekend dat ze vanavond opnieuw gaan zoeken naar de broertjes. Dit keer is de zoekactie in de buurt van Woudenberg. Ze verzamelen zich vanaf 18.30 uur bij het Henschotermeer. Ook zijn er initiatieven om te zoeken in de buurt van Langbroek.

09.16 uur: De politie heeft al ruim 1800 tips binnengekregen over Ruben en Julian. Het rechercheteam blijft tijdens de pinksterdagen op volle sterkte doorwerken, aldus een politiewoordvoerder.

06.47 uur: De vrijwillige zoekploegen beraden zich vanochtend over hoe het verder moet met de zoektocht naar de broertjes. Ondertussen maken mariniers zich weer op voor een nieuwe zoekdag.

DONDERDAG 16 MEI

18.00 uur: In de Facebookgroep 'Steun de moeder van Ruben en Julian' laat de moeder van de jongens een bericht achter. "Enorm bedankt voor jullie kaartje, ik ben zo blij dat er een hoop mensen - zoals jullie - zijn die op de momenten dat ik alle hoop dreig te verliezen me weer dat steuntje hoop kunnen geven. En dan zie ik hier alle mooie creaties die: jullie maken. Als Ruben en Juul dit zien zullen ze zich zo bijzonder voelen. Ik hoop zo dat ze deze mooie creaties ook echt kunnen zien en dat gevoel ook echt mogen voelen, want dat verdienen ze!!!! Van het diepste uit mijn hart: BEDANKT!!!!?"

16.19 uur: Er heeft zich na tien dagen onderzoek nog steeds niemand gemeld bij de politie, die vorige week maandag of dinsdagochtend vroeg iets heeft verkocht aan de 38-jarige vader van de vermiste kinderen Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist. Dat de vader aankopen heeft gedaan, staat volgens de politie vast, aangezien hij maandag 170 euro pinde. Daarvan zat nog maar een klein bedrag in zijn portemonnee toen hij dood werd gevonden.

16.00 uur: Uit motoranalyse van de auto blijkt dat de vader niet veel verder heeft gereden dan Vleuten-Neerbeek-Doorn. Het rijden van een omweg via het buitenland, ligt niet voor de hand, meldt de politie.

15.36 uur: De auto in Leersum waarvan de politie beelden heeft getoond, is niet de auto van de vader van de vermiste broertjes. Dat blijkt uit onderzoek van een voertuigdeskundige, meldt de politie.

15.20 uur: Zaterdag wordt door vrijwilligers de terugroute van de vader gereden vanaf Neerbeek. Meerijders verzamelen om 10.00 uur bij Tinq-tankstation.

14.00 De initiatiefnemers van de grote zoekacties naar de vermiste broertjes Ruben en Julian willen een landelijk netwerk van zoekvrijwilligers opstarten. De politie ziet zo'n organisatie wel zitten, zegt een politiewoordvoerder tegen RTV Utrecht

10.00 uur: Nieuwe Facebookpagina voor zoekacties in Zeist, overigens tegen de zin van de beheerders van de Facebookpagina waar de zoektochten in De Utrechtse Heuvelrug worden gecoördineerd. Daar wordt gevreesd voor versnippering.

07.22 uur: De politie heeft woensdagavond de tijdsinstellingen van de camera in Leersum nog een keer onderzocht. Eindconclusie zou zijn dat de camera een uur en zestien minuten voorloopt. Dat heeft mogelijk gevolgen voor de tijdlijn van gebeurtenissen.

WOENSDAG 15 MEI

22:03 uur: Vrijwilligers zoeken donderdag níet binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug naar de vermiste Ruben en Julian uit Zeist. Dat hebben ze besloten na overleg met de gemeente. Ze willen de combat trackers van het Korps Mariniers, die sinds gisteren de bosgebieden tussen Rhenen en Doorn doorzoeken, niet in de weg lopen

20:54 uur: De kinderen zijn niet gevonden in het afgezette gebied bij de Sparrenheuvel, meldt de politie.

20.48 uur: De eerste combat trackers van het Korps Mariniers beëindigen hun zoekactie in Rhenen. Morgen gaan ze verder.

20:34 uur: De politie is met speurhonden onderweg naar het afgezette gebied. Volgens omstanders zouden er twee kruisen zijn gevonden. De grond wordt met prikstokken afgetast.

20:31 uur: De politie heeft in de omgeving van de Sparrenheuvel in Zeist een gebied van ongeveer 30 vierkante meter afgezet, nadat een vrijwilliger iets zou hebben gezien of gevonden.

19.05 uur: Hoge opkomst in Zeist. Enkele honderden vrijwilligers zoeken naar de broertjes en vormen naar verluidt een linie die van Zeist naar Driebergen reikt. Connexxion stelt bussen ter beschikking om de speurders op de juiste locatie te krijgen.

17.05 uur: Politie betreurt verwisselen camerabeelden in zaak Ruben en Julian. Foutje door snelheid, meldt woordvoerder in U Vandaag. Het belangrijkste is dat de jongens gevonden worden, onder meer door de automobilist te vinden die achter Denis reed.

16.17 uur: Groepjes van acht tot tien speciaal getrainde mariniers gaan opnieuw bosgebieden tussen Rhenen en Doorn afspeuren. Aanleiding voor de nieuwe zoekactie is de grote hoeveelheid tips die de politie uit dat gebied binnenkrijgt

15.45 uur: De reddingshonden uit België komen niet naar Zeist. De vrijwilligers zeggen dat ze door de politie zijn verzocht om thuis te blijven. "Als de politie zoiets vraagt dan zullen ze daar een goede reden voor hebben."

15.00 uur: Ook de klok bij de camerabeelden van Leersum zorgt voor verwarring. De opnamen zijn een uur eerder gemaakt dan werd aangenomen, dus om 0.56 uur. Dat is ongeveer drie kwartier vóór de auto van Jeroen Denis in Rhenen werd gesignaleerd.

14.45 uur: "De beelden van het eethuis in Leersum waarop de auto van Jeroen Denis te zien is, zijn in de verkeerde volgorde op tv getoond." Volgens de eigenaar van het café reed de auto eerst in de richting van Doorn en toen ervandaan. De politie heeft beelden van de periode erna opgevraagd, om te zien of Denis nog een keer te zien is.

14.00 uur: De moeder van Ruben en Julian wenst via Facebook het schoolvoetbalteam van de Kerckenboschschool in Zeist veel sterkte. "Ik weet zeker dat Ruben het erg vindt dat hij er niet bij is, maar hij zou het veel erger vinden als het door hem niet door zou gaan," schrijft ze.

13.45 uur: Ook in Limburg zoeken vrijwilligers nog iedere dag naar de vermiste Ruben en Julian. Eerder in Beek, Maastricht en Stein, vanavond in een bos in Sittard achter de sportopleiding die Jeroen Denis ooit deed.

12.58 uur: De moeder van de vermiste broertjes Ruben en Julian en haar zus hebben plekken in Zeist aangewezen waar burgers moeten zoeken. Het gaat om gebieden met speeltuintjes en waterpartijen waar het gezin graag kwam.

10.53 uur: Een groep Belgische vrijwilligers zal woensdagavond in Zeist met reddingshonden meezoeken naar de vermiste broertjes Ruben en Julian. De vrijwilligers hebben zich zelf aangemeld.

10.23 uur: Sinds de nieuwe informatie die dinsdag is verspreid, heeft de politie zo'n 250 tips binnengekregen. Sommige tips, zoals degenen die afkomstig waren van mensen die dachten de jongens te hebben gezien, zijn meteen gecontroleerd. De rest wordt nu nagegaan.

07.22 uur: Door alle media-aandacht, onder meer in Opsporing Verzocht, heeft de politie meer dan honderd telefoontjes met tips gekregen. Die worden nu nagegaan.

DINSDAG 14 MEI

22.03 uur: In Opsporing verzocht heeft de politie onder meer foto's getoond van de kleren die vader Jeroen Denis in de laatste paar uren van zijn leven aanhad.

21.55 uur: Politie laat RTV Utrecht weten dat de telefoon roodgloeiend staat na de nieuwe informatie over de kleding en de route. Er zitten ook enkele bruikbare tips tussen, die direct door de recherche worden nagetrokken.

21.00 uur: Zoekactie in Leersum met ongeveer 100 mensen heeft niets opgeleverd, meldt een van de vrijwilligers aan RTV Utrecht.

20.51 uur: Politie Utrecht twittert: "Tips stromen binnen naar aanleiding van media-aandacht nieuwe informatie."

19.30 uur: In Opsporing Verzocht geeft politiewoordvoerder Bernhard Jens een feitenrelaas. Hij vraagt zich hardop af of Jeroen Denis wellicht een afscheidsrit heeft gemaakt, en vraagt of er mensen zijn die hem die nacht misschien nog in Zeist hebben gezien.

19.25 uur: In Opsporing Verzocht besteedt de politie aandacht aan de vermissing.

19.15 uur: politie zet foto's van de kleding van vader Jeroen Denis online.

17.08 uur: Politie vraagt nog steeds om tips. De recherche hoopt dat getuigen meer kunnen vertellen over de route die de man heeft afgelegd. "Misschien zijn ze onderweg ergens uitgestapt. Mogelijk hebben ze ergens geplast of wat gegeten. Misschien zijn ze inderdaad in een motel ergens onderweg geweest. We willen alles weten", aldus de politie.

17.00 uur: Politie zet een video van bewakingsbeelden bij Leersum online, waarop de auto van de vader te zien is en iemand die daarachter rijdt. Naar die bestuurder is de politie op zoek.

16.30 uur: Politie publiceert persbericht: "voorbereide actie vader vermiste broertjes". In het bericht schrijft de politie over de brief en dat de man zijn omgeving had verteld dat hij met de jongens op vakantie zou gaan in Luxemburg.

16:25 uur: Wanda van den Bovenkamp en Marc Satijn, die al sinds midden vorige week burgerzoekacties naar de vermiste broertjes uit Zeist organiseren, raden op hun Facebookpagina iedereen af om op eigen houtje ergens te gaan zoeken. "Wij willen nogmaals benadrukken dat wij zeker geen voorstander zijn van ongeorganiseerde of individuele zoekacties, aangezien deze schade zouden kunnen toebrengen aan het onderzoek."

16.22 uur: De politie zegt dat er 1500 tips zijn binnengekomen. Later wordt bekendgemaakt welke kleding de omgekomen vader aanhad.

16.21 uur: Op basis van videobeelden denkt de recherche dat hij vorige week maandag rond middernacht op een parkeerplaats bij Venray heeft gestaan. De politie kan niet zeggen of de jongens op dat moment in de auto zaten.

16.14 uur: Vader schreef afscheidsbrief, maakt de politie bekend. De brief is vorige week maandagmiddag in Vleuterweide getypt.

16.00 uur: Zus van moeder Iris laat weten aan RTV Utrecht: "Wij blijven erop hameren dat mensen moeten blijven zoeken en de enorme steunbetuigingen vanuit binnen- en buitenland wordt zeer gewaardeerd. We moeten de hoop vasthouden."

11.20 uur: Opnieuw gaan vrijwilligers de komende dagen zoeken naar de vermiste Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist. Dinsdagavond om 19.30 uur start een zoekactie in Leersum. Op woensdagavond wordt er gezocht in Zeist.

09.03 uur: De politie hoopt dinsdag met meer info te komen over de vermiste broertjes.

08.00 uur: De politie maakt bekend dat de vermissing van de broertjes in Opsporing Verzocht wordt behandeld. Het programma start om 19.25 uur op Ned.1 en duurt tot 20 uur.

07.33 uur: Woordvoerder Jens van de politie blijft hoop houden: "We verliezen absoluut niet de moed. We blijven doorgaan met alle mensen. Zo lang wij nog informatie hebben en krijgen waar we denken dat we iets mee kunnen, blijven we moed houden dat we die jongens gaan vinden."

MAANDAG 13 MEI

22.00 uur: Inwoners van Limburg kondigen op een Facebook een nieuwe zoekactie aan. Op zaterdag 18 mei willen ze in de Limburgse plaats Geleen bij visvijver de Driepoel en het Danikerbos gaan zoeken.

21.10 uur: De zoektocht in de Doornse bossen is afgelopen. Ca 100 mensen hielpen mee. Zonder resultaat.

19.35 uur: De Belgische vermissingsexpert Alain Remue vindt dat de Nederlandse politie goed werk verricht in de zoektocht naar de twee vermiste broers Ruben en Julian. "We zijn naar de vergadering gegaan met een aantal ideeën, vragen en voorstellen, maar tot mijn grote genoegen moet ik zeggen dat er al veel creatief werk was gedaan", zegt hij tegen de NOS.

19.15 uur: Ongeveer honderd vrijwilligers zoeken in de bossen ten westen van het Doornse Gat naar de twee vermiste broertjes. De vrijwilligers worden bijgestaan door enkele politiemensen en boswachters.

18.10 uur: Politie bedankt de bijna 1000 tipgevers via Twitter.

17.40 uur: Het politieteam dat zoekt naar de vermiste broertjes uit Zeist, heeft maandag de Belgische hoofdcommissaris Alain Remue om advies gevraagd. Remue leidt de Cel Vermiste Personen, dat is opgericht na de geruchtmakende zaak-Dutroux. Remue is volgens de politie in Utrecht zeer deskundig op het gebied van de vermissing van kinderen.

17.19 uur: Politie staakt zoektocht in vijver in Limburgse Geulle naar vermiste broertjes Ruben en Julian. Er is niets gevonden.

16.33 uur: De zoekactie in het Doornse Gat wordt gestaakt, zegt verslaggever Dennis van Ommeren. Er is niets gevonden.

16.14 uur: Duikers hebben twee plekken gemarkeerd in de vijver bij Geulle.

15:51 uur: Er komen extra duikers bij, meldt verslaggever Rik Dogger. Er worden drie duikuitrustingen klaargemaakt.

15:47 uur: De politie heeft meer dan duizend tips binnengekregen over de vermiste broertjes Ruben en Julian, meldt de NOS. De politie is nog bezig met het bekijken van alle tips en zegt dat er bruikbaar materiaal tussen zit.

15:41 uur: De duiker krijgt nieuwe uitrusting en gaat met een lang touw met een soort dobber er aan terug het water in.

15:27 uur: De vader van de vermiste broertjes Julian en Ruben heeft "zeer waarschijnlijk het een en ander van tevoren bedacht". Dat zegt politiewoordvoerder Bernhard Jens tegen RTL Nieuws.

15.21 uur: Duiker komt met lege handen naar de kant, meldt verslaggever Rik Dogger.

14.44 uur: De duikers komen aan bij de vijver in Geulle.

14.15 uur: Diverse mensen vertellen tegen RTV Utrecht dat de broertjes vorige week maandag nog met hun vader zijn gezien bij het Doornse Gat. Ze zouden er op de dag van hun verdwijning hebben rondgelopen.

13.30 uur: Dennis van Ommeren meldt dat een twee agenten met hond en prikstok het bos ingegaan zijn. "Niet om nieuwe informatie te onderzoeken, maar om bepaalde zaken in het onderzoek uit te sluiten."

12.55 uur: Verslaggever Dennis van Ommeren ziet twee politiebusjes met honden arriveren bij het Doornse Gat, de plaats waar vorige week het lichaam van Jeroen Denis werd gevonden. Er wordt gezocht aan de rand van het bos.

12.40 uur: Onduidelijk hoe laat de duikers aankomen. Ze hebben eerst nog een andere klus, die ze moeten afmaken.

12.34 uur: De politie heeft besloten op twee plaatsen in de visvijver duikers het water in te sturen. De kans dat ze iets zullen vinden wordt gering geacht, meldt verslaggever Rik Dogger ter plaatse.

11.30 uur: Bootje op visvijver Geulle weer aan de kant. Politie analyseert sonarbeelden.

10.45 uur: Zoekslag met sonarapparatuur is begonnen.

10.30 uur: Verslaggever Rik Dogger heeft diverse mensen uit de omgeving van het gebied gesproken. Niemand heeft vorige week iets verdachts opgemerkt. Er zijn sindsdien ook diverse viswedstrijden gehouden in de vijver.

10.15 uur: Boot inmiddels compleet. Sonarapparatuur wordt ingeladen.

09.29: Zoekactie vertraagd. De boot blijkt een onderdeel te missen. Dat wordt nu nagebracht.

09.00: Bootje dat voor zoekactie gebruikt wordt ligt in visvijver. Het wachten is op de duikers.

08.17: Politie corrigeert berichtgeving in media. Jeroen Denis werd niet zonder schoenen gevonden. De wandelschoenen, waarvan de recherche weet dat hij ze had, zijn niet aangetroffen in zijn huis, bij zijn auto of aan zijn lichaam.

08.16: Politie meldt op Radio M Utrecht dat Jeroen Denis en zijn zoontjes Ruben en Julian in Beek lokaal bekend waren. Ze zijn daar maandagavond niet, zoals gespeculeerd werd, op bezoek geweest bij een ex-vriendin van Denis.

07:23 uur: Media verzameld bij de visvijver in Geulle. Ook vrijwillige speurders uit de provincie Utrecht zijn erbij uit belangstelling. De zoekactie begint pas om 9.00 uur.

ZONDAG 12 MEI

22:04 uur: Maandagavond wordt er opnieuw gezocht door de particulieren. Ze houden de zoekactie in het Limburgse Geulle in de gaten, maar willen 's avonds om 18.30 uur verzamelen bij een stuk grond in Doorn waar nog niet is gezocht.

21:40 uur: De politie zoekt schoenen van de vader van de vermiste broertjes, want die zijn niet bij zijn lichaam gevonden en ook niet bij hem thuis. Ook zoekt de politie een deel van een sleepkabel en een spanband.

21:18 uur: De visvijver in Geulle wordt morgen onder andere onderzocht door duikers van de marine.

21:15 uur: De politie en de mariniers hebben de zoektocht in Geulle stopgezet. Morgen wordt alleen de visvijver onderzocht. Het gebied wordt vannacht bewaakt.

20:58 uur: L1 meldt dat een vriendin van de vader van de vermiste broertjes om de hoek woont bij het tankstation in Beek, waar hij maandagavond pinde.

20:49 uur: De politie vermoedt dat er nog ongeveer een uur lang wordt gezocht.

20:45 uur: Politie en mariniers zijn volgens politiewoordvoerder Bernhard Jens bezig met het onderzoeken van het laatste deel van het zoekgebied in Geulle. Daarna wordt besloten of er morgen nog verder gezocht moet worden in het gebied.

20:32 uur: Op de Facebook-pagina van de moeder van de vermiste Ruben en Julian uit Zeist staat een foto van moeder Iris van der Schuit en haar zoontjes met de tekst 'Ik mis jullie zo lieve Ruub en Juul, love you4-ever'.

19:59: De vrijwilligers die de afgelopen dagen hebben gezocht naar de vermiste broertjes volgen de zoekactie in Geulle op de voet. Ze overleggen vanavond of ze de komende dagen opnieuw gaan zoeken. Dat is afhankelijk van eventueel nieuws uit Limburg.

19:53 uur: Politie ontkracht tegenover RTV Utrecht geruchten op Twitter dat de vermiste broertjes in een visvijver in Geulle gevonden zouden zijn.

19:45 uur: Hondenbrigade meldt zich bij afgezette gebied in Geulle.

19:19 uur: De politiehelikopter heeft vanuit de lucht beelden gemaakt van het zoekgebied in Geulle. De helikopter is daarna geland. Officieel is niet bekendgemaakt waarom, maar het vermoeden is dat de agenten en mariniers (combat trackers) de beelden hebben kunnen bestuderen.

19:17 uur: De politie en de mariniers (combat trackers) maken vanavond in het Limburgse Geulle een eerste scan van het zoekgebied. Mochten ze vanavond niks vinden, dan zetten ze morgen een grootscheepse zoekactie op touw, vergelijkbaar met die in Doorn en Elsoo.

19:00 uur: De uitzending op Radio M gaat voorlopig door in verband met de zoekactie naar de vermiste broertjes Julian en Ruben in Geulle.

18:55 uur: De zoektochten door vrijwilligers in de omgeving van de pyramide van Austerlitz en in het Limburgse Beek hebben niets opgeleverd.

17.59 uur: Politieheli is nu in het Limburgse Geulle gearriveerd om te helpen bij de zoekactie naar de twee broertjes.

17.31 uur: Politie en militairen beginnen nu met zoeken in Geulle. Politiehelikopter helpt mee.

17.28 uur: Mensen van de ME helpen bij afzetten onderzoeksgebied in Geulle. Pers en nieuwsgierige toeschouwers worden op afstand gehouden.

16.19 uur: In Limburg wordt gezocht in de buurt van een visvijver aan de Kleivelderweg. Militairen helpen mee. Waaruit nieuwe informatie bestaat, is onbekend.

16.01 uur: De politie heeft nieuwe informatie binnengekregen en gaat met onder meer een heli naar de broertjes zoeken bij Geulle in Limburg.

14.28 uur: Update van de politie: er zijn tot nu toe nog helemaal geen aanwijzingen dat de broertjes Ruben en Julian mogelijk zijn gevonden.

10.22 uur: Vrijwilligers zoeken zondag in Austerlitz en het Limburgse Beek. Locatie Austerlitz is mede op advies van een paragnost uitgekozen.

ZATERDAG 11 MEI

20.35 uur: In het Kelmonderbos in Beek wordt zondag een zoekactie gehouden door vrijwilligers, meldt L1. Aanleiding voor de actie is de vondst van een schepje en een doek. Volgens de initiatiefnemer van de zoekactie is er geen concrete aanleiding om te denken dat het schepje van de vermiste jongens is. "Het is meer een gevoel dat we hebben. En we vinden dat we alles moeten doen om hen te vinden, al is de kans nog zo klein", zegt hij.

20.30 uur: Politie geeft kaartje vrij van de route die de vader zeker heeft gereden en mogelijk heeft gereden. Op het kaartje staan onder meer alle GSM-waarnemingen vermeld. Zo is er in de nacht van maandag op dinsdag om 04.16 uur nog een GSM-waarneming in Leersum geweest.

20.27 uur: De politie heeft een formulier op internet gezet waarmee mensen beelden kunnen uploaden als zij denken dat daarop de auto van de vader staat.

17.48 uur: De politie heeft vertraging opgelopen met het vrijgeven van het kaartje met daarop de vooralsnog bekende route die de vader van Ruben en Julian heeft afgelegd. Komt later.

17.27 uur: Stuk grond bij ecoduct in Rhenen/Elst weer vrijgegeven. Ruben en Julian niet gevonden.

16.21 uur: De politie heeft bij een ecoduct in Rhenen/Elst een stuk grond afgezet en gaat onderzoek verrichten. Deel van bos is met linten afgezet.

15.00 uur: Voorzitter voetbalclub Jonathan, waar Ruben in een team zit, over de beslissing om zaterdag de wedstrijden door te laten gaan: "Door te voetballen willen we ook een signaal van hoop afgeven. Als wij vandaag alles zouden afgelasten dan geven we eigenlijk toe aan een noodlot en dat willen we niet. Wij willen dezelfde hoop houden als de moeder van Ruben heeft."

14.11 uur: Er is regelmatig telefonisch contact tussen de organisatie van de zoektocht en de loco-burgemeester van Utrechtse Heuvelrug.

13.59 uur: Het eerste deel van de zoektocht is afgelopen en de vrijwilligers gaan terug naar het verzamelpunt. Daarna zal in een ander deel van het bos worden gezocht.

12.19 uur: Op de voetbalclub van Ruben, v.v. Jonathan in Zeist, wordt zaterdag meegeleefd met de familie van de vermiste jongetjes. Zo is de huldiging van een winnend team afgeblazen en staat de muziek uit. Wel wordt er gewoon gevoetbald.

11.38 uur: Politie meldt zaterdagmiddag met de kaart te komen met daarop de route die de vader van Ruben en Julian aflegde voor hij zelfmoord pleegde in Doorn.

11.32 uur: Er zijn minder vrijwilligers op komen dagen voor de zoektocht in de bossen bij Doorn dan de organisatie had verwacht. Op dit moment zijn er zo'n 100 mensen.

10.30 uur: Vrijwilligers overleggen over zoektocht in bossen bij Doorn. Vanaf 11.00 uur zal weer gezocht worden. Daarbij wordt ook het gebied langs de Rijn bij Amerongen onder de loep genomen. Mogelijk dat daar de waterpolitie meehelpt.

VRIJDAG 10 MEI

22.00 uur: De vrijwillige zoekploegen gaan zaterdag vanaf 11.00 uur verder speuren naar Ruben en Julian. Startpunt Doornse Gat. Er zijn 450 vrijwilligers nodig.

21.35 uur: De zaak krijgt aandacht in TROS Vermist. De politie zegt daarin op zoek te zijn naar informatie over de route die de vader van de vermiste jongens vanuit Zuid-Limburg heeft afgelegd, voor hij zelfmoord pleegde bij Doorn. De route naar Beek, waar hij maandagavond nog tankte, is inmiddels met GPS-gegevens achterhaald.

19.05 uur: Politie roept op camerabeelden te uploaden in zaak vermiste broertjes. Via een speciaal formulier op www.politie.nl kunnen burgers en bedrijven hun beveiligingsbeelden delen, waar mogelijk de zilverblauwe Hyundai Getz met kenteken 08-NT-BV op staat.

18.25 uur: Burgemeester Zeist op Radio M Utrecht: familie Ruben en Julian intens verdrietig en onzeker. De vrees, die niet wordt verwoord maar wel gevoeld, is groot. Het massale medeleven wordt als een grote steun ervaren.

18.46 uur: Alle vrijwillige zoekploegen zijn klaar. Geen resultaat.

18.02 uur: Bij Jonathan, de voetbalclub van Ruben, gaan zaterdag alle wedstrijden door. Wel is alles rond het veld versoberd: geen vlaggen of muziek. Mocht er slecht nieuws over de vermiste broertjes komen, dan wordt alsnog alles afgelast.

17.31 uur: Omgewoelde grond bij Doornse gat heeft niets met vermissing Julian en Ruben te maken, meldt politie.

17.06 uur: Forensisch rechercheur naar "verstoring in landschap" bij Doornse gat, meldt politiewoordvoerder in U Vandaag. Stuk grond door politie met linten afgezet, ligt vlakbij de plaats waar de vader van Ruben en Julian zichzelf van het leven beroofde.

16.48 uur: Voorbijgangster vindt omgewoelde aarde in omgeving Doornse gat. Politie bevestigt "verstoring in landschap" en zet locatie af.

16.33 uur: Zoekploegen slaan regelmatig aan op spullen die ze in het bos vinden. Tot nu toe echter nog niets te linken aan de vermissing van Ruben en Julian.

16.00 uur: Vrijwillige zoekploegen nu op vier locaties actief: Doorn, Leersum, Elst en Amerongen. Broertjes nog niet gevonden.

15.18 uur: Politie krijgt veel beelden binnen van particulieren en bedrijven langs de route van Rhenen naar Doorn, meldt verslaggever Rik Dogger. Extra rechercheurs gaan die beelden nu bekijken.

14.40 uur: Maximum snelheid aangepast in omgeving waar vrijwillige ploegen zoeken. Politie wil zo verkeersveiligheid waarborgen.

14.00 uur: De eerste vrijwillige zoekploegen trekken op linie door de bossen bij Doorn, met vijf meter tussenruimte. Instructie: bij vondsten van belang niets aanraken, maar politie erbij halen.

13.57 uur: Mediacircus bij het Doornse gat. Verslaggever Rik Dogger telt onder meer journalisten van de NOS, RTL Nieuws, EenVandaag en zelfs Belgische zenders.

13.41 uur: De initiatiefnemer van de zoekacties van vrijwilligers heeft starttijden en locaties bekend gemaakt.

Rhenen - Elst Parkeerplaats wokrestaurant, 15.00 uur
Amerongen - Bertus Leendertsweg, 16.00 uur
Doorn - Doornse gat, 14.00 uur
Leersum - HDS voetbalveld, 14.00 uur

13.26 uur: De politie denkt nieuwe camerabeelden te hebben waarop de auto van de vader van Ruben en Julian uit Zeist te zien is. De nieuwe beelden zouden dinsdagochtend na 01.40 uur in Rhenen zijn gemaakt. Daarmee zouden het de laatste beelden zijn waarop de vader nog in leven is.

12.37 uur: Er is overleg tussen de burgemeester van Rhenen en de locoburgemeester van Utrechtse Heuvelrug over de zoekacties van burgers. Het initiatief wordt vanuit beide gemeentes gesteund.

12.09 uur: De initiatiefnemer van de zoekactie van burgers denkt rond één uur startplaatsen en tijden te kunnen bekendmaken.

11.45 uur: Rond twaalf uur zal er overleg zijn tussen de zoekvrijwilligers, locoburgemeester Verhoef van Utrechtse Heuvelrug, de politie en boswachters over de beste aanpak van de zoekactie van burgers. Het is de bedoeling dat het gebied langs de N225 tussen Rhenen en Doorn wordt doorzocht. Bij elke plaats langs de route (Rhenen, Elst, Amerongen, Leersum en Doorn) moet iemand de zoekploeg leiden die het gebied goed kent

10.47 uur: De initiatiefnemer van de zoekacties van vrijwilligers wil deze eerst goed coördineren voordat een begintijd naar buiten wordt gebracht. Bedoeling is nu in elke gebied een leiding aan te stellen die alles in goede banen moet leiden. Pas als dat is gebeurd, wordt een aanvangsttijdstip gecommuniceerd.

10.06 uur: De zoektocht van vrijwilligers in de bossen bij Doorn wordt vrijdag hervat. De actie begon donderdagavond maar moest toen worden gestaakt omdat het donker werd. De zoektocht vrijdag heeft volgens de initiatiefnemers de goedkeuring van de gemeente en wordt begeleid door boswachters.

09.26 uur: De politie gaat zelf langs alle wegen tussen Rhenen en Doorn op zoek naar camera's die mogelijk de auto hebben gefilmd van de vader van de vermiste broertjes. Omdat veel mensen deze dagen vrij hebben of op vakantie zijn, denkt de politie met haar vraag om beelden niet alle camera-eigenaren bereikt te hebben.

DONDERDAG 9 MEI

22.30 uur: De politie heeft van meerdere bedrijven en particulieren videobeelden kregen van camera's langs de route die de vader van de vermiste broertjes vermoedelijk heeft afgelegd. De kwaliteit van de beelden is niet goed, maar wel bruikbaar, zegt de politie. De beelden worden vannacht opgewaardeerd en geanalyseerd.

21.30 uur: Ongeveer 60 mensen hebben gezocht in de bossen van Doorn. Op verzoek van de politie en boswachters was de groep om 21.15 uur weer terug op de parkeerplaats. De initiatiefnemers willen morgen om 13.00 uur verder zoeken, tenzij de politie dat liever niet heeft.

20.30 uur: De politie vindt het burgerinitiatief prijzenswaardig, zegt een woordvoerder tegen RTV Utrecht, maar hij vindt het niet verstandig om in het donker door het gebied te lopen. Daarbij zouden de zoekende burgers mogelijke sporen kunnen verstoren. De polite gaat in ieder geval poolshoogte nemen.

20.00 uur: Een groep van enkele tientallen mensen uit de buurt zijn samengekomen op de parkeerplaats bij het Doornse Gat voor een zoektocht naar de broertjes. De politie en enkele boswachters zijn er ook.

18.41 uur: Via Facebook heeft een inwoner van Utrechtse Heuvelrug een oproep gedaan om te zoeken in het Doornse Gat. De bedoeling is dat burgers zich verzamelen om 20.00 uur op de parkeerplaats bij het Doornse Gat en dan samen het bos inlopen voor een zoekactie.

18.00 uur: RTV Utrecht bereidt zich voor op een extra uitzending om 19.00 uur. Deze is ook live te zien op de website.

18.00 uur: Moeder Iris plaatst een nieuw bericht op Facebook, waarin ze iedereen bedankt voor het zoeken. "Ik weet zeker, dat wanneer ze weten dat ze door zo veel mensen gezocht worden en ze zo veel aandacht in de media krijgen, dat ze daar heel trots op zouden zijn." Ze hoop dat iedereen blijft zoeken naar haar zoontjes.

17.49 uur: De politie komt met een persverklaring over het stoppen van de zoekactie. Daarin staat ook dat het nummerbord van de auto van de vader is gescand door een particulier bedrijf met een ANPR-voertuig (Automatisch Nummerplaat herkenning).

17.40 uur: De politie geeft het Bunderbos vrij. De zoekactie wordt gestaakt en de militairen pakken hun spullen in. De jongens zijn niet aangetroffen.

17.25 uur: Moeder Iris plaatst weer een reactie op Facebook: "Wederom bedankt voor jullie lieve steun berichten en het doorsturen van de foto van de jongens. Ik mis ze zo ontzettend en wil zo graag bij ze zijn. Hoop zo dat ze op dit moment nietsvermoedend zorgeloos ergens plezier aan het hebben zijn. En dat ik ze snel heelhuids weer vast kan houden. ILY4ever Rubbie en Juul".

15.01 uur: De politie doet een oproep aan bedrijven of particulieren die de N233 bij Rhenen en de N225 richting Leersum in de nacht van maandag op dinsdag hebben gefilmd. De 38-jarige man zou rond 1.40 uur met zijn blauwe Hyundai Getz met kenteken 08-NT-BV over de Rijnbrug hebben gereden.

14.22 uur: Politie zoekt met honden nu aan de rand van het Bunderbos, meldt verslaggever Rik Dogger. Hond slaat een paar keer aan, maar blijkt loos alarm.

14.15 uur: Moeder vermiste jongetjes past haar reactie op Facebook aan. Nu staat er alleen: "Dank je wel :-( ".

14.00 uur: Sergeant Knol: "We slaan geen meter over. Alles wordt door ons onderzocht." Het Bunderbos is 140 hectare groot, zegt hij. De militairen zijn in dienst van de politie. "De politie bepaalt wat wij doen".

13.37 uur: Sergeant Lars Knol van Defensie geeft tekst en uitleg aan de media bij het Bunderbos.

13.10 uur: Moeder vermiste jongetjes reageert op de vele steunbetuigingen op Facebook: "Dank je wel... Ik ben er altijd zo bang voor geweest dat dit zou gebeuren. :'-( ".

13.03 uur: Opnieuw ontkent de politie het bestaan van een afscheidsbrief, zegt verslaggever Rik Dogger. De reden om zo massaal in het Bunderbos te zoeken, blijft onduidelijk.

13.01 uur: Gezin uit de buurt meldt zich bij politie Bunderbos. Zou maandag iets verdachts hebben gezien. Ze hebben een verklaring afgelegd.

12.35 uur: Zoektocht Julian en Ruben trekt ook veel ramptoeristen. Politie houdt iedereen achter de afzetting en stuurt mensen weg. Ook nietsvermoedende voorbijgangers worden tegengehouden, zoals een compleet wielerpeloton dat door het bos wilde fietsen.

11.39 uur: Het AMBER Alert Julian en Ruben ingetrokken. De broertjes worden nog steeds vermist. De reden is dat de alarmeringsfase, waarvoor het AMBER Alert is bedoeld, nu voorbij is. Zoektocht duurt voort.

11.35 uur: KLPD gaat met een boot zoeken in het Julianakanaal naast het Bunderbos. "Om alles uit te kunnen sluiten", zegt de politie.

11.14 uur: Speciale militairen bij zoektocht gebruiken dezelfde opsporingstechnieken als bij het zoeken naar bermbommen in Afghanistan. Ze letten onder meer op afwijkingen in begroeiing.

10.55 uur: Politie komt met een persbericht over de voortgang. Onder meer meldt het bericht dat er acht gespecialiseerde spoorzoekers van Defensie zijn ingezet en dat er een grondradar beschikbaar is, waarmee in de bodem en door objecten gekeken kan worden.

10.50 uur: Omwonenden Bunderbos tegen verslaggever Rik Dogger: "In dit gebied is niemand terug te vinden".

10.19 uur: Veel buitenlandse pers bij zoektocht naar broers in Bunderbos. Politie meldt nog geen bijzonderheden.

09.25 uur: Zoektocht naar vermiste broers nu in ander deel van Bunderbos. Nog steeds niets gevonden.

08.57 uur: Sterk gerucht dat de vader uit de omgeving van Elsloo kwam volgens enkele bewoners. Politie kan dat nog niet officieel bevestigen.

08.26 uur: Politie blijft vragen om tips en getuigen. Veel bezoekers natuurgebied Bunderbos wisten nog van niets. Foto van Ruben en Julian opnieuw verspreid.

08.00 uur: Politie en militairen kammen Bunderbos uit, nu ook zoektocht van de andere kant van het natuurgebied. Volgens de politie zijn er nog geen nieuwe ontwikkelingen.

07.15 uur: Politie en militairen maken zich op voor de zoektocht. Volgens verslaggever Rik Dogger heeft een handjevol agenten de wacht gehouden en was het vannacht rustig in en rond Bunderbos.

WOENSDAG 8 MEI

22.05 uur: Vooralsnog niets aangetroffen in Bunderbos dat verwijst naar de vermiste broertjes, meldt politiewoordvoerder Benard Jens op Radio M Utrecht. Politie heeft gewacht met zoeken tot woensdag 20.00 uur omdat eerst alle zoekteams aanwezig moesten zijn.

21.59 uur: Zoekactie Bunderbos stilgelegd vanwege duisternis. Schijnwerpers kunnen het gebied onvoldoende bijlichten. In het bos bij Doorn kon dat wel, maar dit is een heel ander soort gebied met veel water en hoogteverschillen. Donderdag tussen 7.00 en 7.30 uur wordt de zoektocht hervat, meldt politiewoordvoerder Jens.

21.40 uur: Omwonenden van het bos waren komen kijken, maar beginnen te vertrekken. Verslaggevers die bij de afzetting blijven wachten, maken zich op voor een lange nacht, want het Bunderbos is een ruig en uitgestrekt gebied.

21.20 uur: Politie meldt dat gevonden schoentje niet van Julian of Ruben is. Ook andere spullen niet te linken aan de vermissing.

21.00 uur: Het begint donker te worden bij het Bunderbos.

20.30 uur: Omroep L1 meldt dat de politie spullen onderzoekt die aan de rand van het Bunderbos zijn gevonden.

19.50 uur: ME staat klaar voor de grote zoekactie in Elsloo die om 20.00 uur begint.

19.05 uur: Ruben en Julian zaten in de auto waarmee hun vader maandagavond tankte in Beek. De politie meldt dat na opgewaardeerde bewakingsbeelden te hebben bekeken.

17.50 uur: Politie meldt dat mariniers en ME rond 20.00 uur gaan zoeken in het Bunderbos in het Limburgse Elsoo. Dit naar aanleiding van binnengekomen informatie. U Vandaag bericht vanavond live vanuit Zuid-Limburg over de zoekactie.

17.06 uur: Jeugdzorg bevestigt tegen RTV Utrecht dat het gezin bij de instantie bekend was, maar doet daar verder geen mededelingen over.

16.41 uur: De oproep om mee te speuren naar Julian en Ruben is ook te lezen op billboards in België en Duitsland, onder meer bij het gemeentehuis van de Belgische grensgemeenten Lanaken en Maasmechelen en op stations in Bielefeld, Bonn, Dortmund, Düsseldorf, Essen en Keulen. Ook op de Facebookpagina van 'Deutschland findet euch' verschijnt een bericht over de jongens.

15.42 uur: Wijkagent Barneveld twittert dat tien man in het Schaffelaarse bos heeft gezocht naar de broers uit Zeist, zonder resultaat. Volgens een woordvoerder van de politie Midden-Nederland lijkt het om een lokaal initiatief te gaan.

15.25 uur: Een Barneveldse vrouw beweert dat ze door de politie is aangesproken om naar de jongens uit te kijken. Ze zouden daar zijn gezien. Een politiewoordvoerder ontkent dat de zoekactie zich specifiek op Barneveld richt.

14.45 uur: Locoburgemeester Johan Varkevisser van Zeist leeft mee met de moeder en andere familieleden van de twee broertjes. "We hopen van harte dat de jongens in goede gezondheid worden teruggevonden." Varkevisser werd dinsdagmiddag geïnformeerd door de politie over de zelfdoding en de vermissing. Hij vervangt burgemeester Koos Janssen, die met vakantie is.

14:30 uur: De politie meldt dat er veel tips over de vermiste jongens binnenkomen, waaronder "een aantal serieuze". Ook via sociale media als Twitter en Facebook ontvangt de politie veel informatie. Alle tips worden nagetrokken, meldt een woordvoerster.

14:24 uur: De directeur van de Kerkeboschschool in Zeist, de school van de vermiste broertjes, zou met een mededeling komen, maar meldt nu dat de woordvoering over de zaak via de politie gaat.

14.09 uur: Verslaggever Rob van Dijk van RTV Utrecht meldt ter plaatse dat het tankstation in Beek afgelegen ligt en door wegwerkzaamheden slecht bereikbaar is. Geen logische plaats om te komen tanken, zeggen omwonenden. Hij is er enorm toevallig terecht gekomen, of hij kende er de weg erg goed.

14:01 uur: Ook in Limburg sporen mensen elkaar aan om mee te zoeken naar Ruben en Julian. Zo roept een twitteraar winkeliers en andere bezitters van automatische camerasystem


-advertentie-Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Tips voor onze redactie? Bel de tiplijn op 030 8 500 500 of
Whatsapp de redactie via 06 20 70 07 28.


verberg de 288 reacties  |  naar nieuwsoverzicht »Reacties van lezers

Lof! aan de media. Eindelijk eens een keer de goede kant duidelijk laten zien. Geen kenbaarheid gegeven. Zo kon er een fatsoenlijk afscheid plaatsvinden . Ik ben onder de indruk, het kan dus wel.
Moeder uit Deventer | 28-05-2013 11:59 uur  

Nee, dit kan ons niet allemaal overkomen, tenzij je je inlaat met een persoon als deze meneer Denis. Er is maar 1 type mens dat zover kan gaan als deze meneer. Zijn eigen "recht" boven het leven van zijn eigen kinderen stellen, dat kan alleen een narcist. Deze mensen kunnen heel innemend en charmant overkomen als je oppervlakkig met ze te maken hebt. Maar als je meer binding met ze hebt en er niets meer "veroverd" hoeft te worden leef je in een hel. Al lees ik hier begripvolle reacties voor hem van mensen die deze tragedie misschien willen aangrijpen om af te kunnen geven op bureau jeugdzorg of de maatschappij e.d., ik denk dat bijna niemand zich werkelijk kan voorstellen dat je je eigen kinderen ombrengt. De meeste mensen zouden hun leven geven voor hun kinderen, bij deze meneer was het andersom. Vanwege de problematiek die een narcistische persoonlijkheidsstoornis oplevert stond het gezin waarschijnlijk onder toezicht. Niemand heeft helaas kunnen voorzien dat de dreigementen die een narcist doorgaans uit om zijn zin te krijgen in dit geval echt waren. Dieptragisch. Veel sterkte voor arme Iris die verstrikt raakte in een strijd die narcisten altijd voeren en voor alle andere nabestaanden van Ruben en Julian.
M.I. uit Houten | 23-05-2013 18:04 uur  

Laten we nou niet gaan oordelen over zaken waarvan we de achtergrond niet kennen. Blijkbaar kun je zo wanhopig zijn dat je tot zoiets komt. Laten we er van leren want het kan iedereen overkomen...
Marian Peeneman uit Elst Utr | 22-05-2013 16:37 uur  

Fijn Janneke uit Z. dat we jou hebben, en ons precies weet te vertellen hoe de moeder zich voelt, en uit welke emotie ze heeft gehandeld, zonder dat je deze mensen kent. Dan hoeven we er zelf niet zo naar te gissen.
sjaak uit Lingewaard | 22-05-2013 08:54 uur  

Helaas was alles tevergeefs voor deze kinderen, moge ze in vrede rusten, men wil er niet aan denken ze de laatste uren hebben moeten doorstaan. Mijn hart gaat uit naar de moeder en haar familie en de familie van Jeroen Denis, ook zij zijn getroffen door deze tragedie.
patricia uit Hemiksem | 21-05-2013 22:04 uur  

"Oké Jeroen, je hebt gewonnen" deze woorden v. verslagenheid schreef moeder Iris van der Schuit zondagmiddag op haar Facebookpagina, nadat ze door de politie was geïnformeerd, dat in het Utrechtse Cothen 2 lichaampjes waren gevonden. Je hebt gewonnen op FB zetten is zeer veelzeggend. Als je net te horen hebt gekregen dat je 2 kids dood zijn, dan is het ook niet helemaal normaal dat als 1e wat bij je opkomt het op FB te delen. Volgens mij heb je wel heel wat anders aan je hoofd dan zo'n bericht te plaatsen. Er was kennelijk een machtsstrijd gaande. Dat de vader dit vooraf gepland heeft, was ook duidelijk n.l. de afscheidsbrief en het kopen v/d spullen. Blijkbaar kan je niet meer van plan veranderen als je het eenmaal in je hoofd hebt gezet. Want er waren natuurlijk best een heleboel andere opties: bijv. gewoon de moeder in haar sop gaar laten koken en gewoon een ander nieuw leven beginnen. Maar de beide ego's waren te sterk. Helaas zal dit niet het laatste familiedrama zijn in de wereld c.q. in dit land. En dat is ook triest. Je moet wel heel erg doorgedraaid zijn als je je kids wat aandoet, zij hebben die problemen toch niet veroorzaakt? Pak je problemen aan NIET JE KINDEREN. Het is triest. Je kunt je door berichtgeving een beeld vormen van wat zich allemaal heeft afgespeeld...geen perfect beeld, maar goed genoeg wat mij betreft. Al met al wens ik deze moeder kracht toe met dit verlies en dat ze een uitweg mag weten om om te gaan met haar emoties van haat en verdriet.
Janneke uit Z. | 21-05-2013 18:26 uur  

Lieve Iris en familie. Mijn moederhart huilt als ik de naar de foto's van de jongens kijk. In mijn gedachten ben ik er continue mee bezig. Heel veel sterkte de komende tijd met dit grote verlies.
T. uit Veenendaal | 21-05-2013 16:43 uur  

het waarom en waarvoor zullen wij nooit weten en horen wij dat eigenlijk wel te weten is toch prive het is al erg genoeg dat het is gebeurt . Wat jeugdzorg betreft je kan niet zomaar zeggen dat daar de fout ligt geen van ons weet wat de afspraken waren tussen ouders en jeugdzorg ik vindt het erg om die conclussie zomaar te trekken we weten immers niet alles en maar goed ook wat we weten is via de krant ok problemen scheiding en een vader die zich moest verantwoorden bij politie maar klopt dit wel ??? dus voor je iets zegt denk goed na we weten helemaal niks alleen van horen zeggen en lezen uit de krant. ik zeg niet zomaar iets ik heb pleegkinderen dus heb met ze te maken . en ja er worden fouten gemaakt maar zolang je de waarheid niet kent zeg en beschuldig niet zomaar een juegdzorg of amk sorry dat wilde ik eve kwijt ik wens Iris en familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd zij hebben dit verdriet wel te dragen
wil clement uit Julianadorp | 21-05-2013 15:56 uur  

Kan me kwaad maken op de mensen die gelijk naar jeugdzorg wijzen zij kunnen ook alleen maar een schets maken van wat hun voor gehouden wordt een persoon kan altijd anders zijn dan die zich voor doet mensen kunnen nu een maal van het ene op het andere moment veranderen en kunnen ze dus niet weten wat ie gaat doen
Bart Peeters uit Venlo | 20-05-2013 22:18 uur  

Misschien wordt het nu eens tijd dat er bij alle dossiers van Jeugdzorg een waarheidsvinding gevorderd wordt, Want wat drijft een vader om dit te doen, hoe verschrikkelijk het ook is. De waarheid zal je nooit weten, maar een waarheid als een koe is dat JEUGDZORG dit weer op alle manieren uitmelkt en zal misbruiken om hun macht uit te breiden, om weer meer subsiedie te verkrijgen.........
remco uit Waddinxveen | 20-05-2013 18:25 uur  

Wat een vreselijk vreselijk bericht. De hoop is vervlogen, maar moeder kan afscheid nemen en er zal een graf zijn om te rouwen, twee graven. Het is zo erg! Ik ben opgelucht, hoe niet passend dat woord ook klinkt, dat de jongens zijn gevonden. Dat heeft vader uiteindelijk toch niet voor elkaar gekregen. Beste moeder: ik hoop dat ook dat vader niet zal lukken, dat u verteerd wordt door haat en verdriet. Ik wens u lieve mensen die dit samen met u kunnen dragen en alle goeds voor alles wat gaat komen. Een meelevende moeder uit Zeist.
Anneli uit Zeist | 20-05-2013 15:49 uur  

Van de "paragnosten" zie zich eerst zo lieten horen hier hoor je nu helemaal niks meer! Ik heb de reacties nog eens doorgezocht maar ik zie helemaal nergens een tip van paragnosten om eens in Cothen te gaan zoeken, zelfs niet "zoek eens in of in de buurt van een kanaal" of "ik zie weilanden" ofzo. Ik ben bang dat we helemaal niks gehad hebben aan die paragnosten. Maar goed dat de politie niet veel doet met hun tips.
Rob uit Utrecht | 20-05-2013 12:35 uur  

Lieve lieve Iris en familie, ik wens jullie heel veel sterkte toe in deze moeilijke dagen. Ik wil ook op deze manier mijn respect tonen voor al die vrijwilligers. Ook voor de live blog van RTV-Utrecht, ik heb de hele week al het nieuws gevolgd via de laptop en kan niet anders zeggen dan dat RTV Utrecht met respect is omgegaan met alle vermeldingen, geen speculaties en zeer voorzichtig omschreven als er nieuws te melden was. Complimenten. Nogmaals familie en bekenden van Ruben en Julian, alle sterkte in dit grote verdriet.
Elly uit Amersfoort | 20-05-2013 10:47 uur  

Ook ik wil mijn medeleven betuigen aan de Moeder en verdere Familie van Ruben en Julian. Wat een verdriet. Niet te dragen. Heel veel sterkte in deze maar ook de komende tijd.
L.H. uit Zeist | 20-05-2013 10:46 uur  

R.I.P Jurgen en Julian. _____/)___/)______./¯"""/') ¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯\)¯¯¯'\_„„„„\) ¯`v´¯) Your family is in our thoughts `*.¸.*´ and prayers during this ...¸.•´ ¸.•*¨)¸.•*¨) difficult time !!!
Arne & Elly Middel uit Woudenberg | 20-05-2013 07:20 uur  

Met vleugeltjes zo klein Werden twee engeltje geboren Deze vleugeltjes brachten hem Waar engeltjes thuis behoren... R.I.P Ruben en Julian :,(
a uit Utrecht | 19-05-2013 23:50 uur  

Vreselijk wij weten al genoeg, anders had het al bevestigd geweest dat het NIET om deze jongens zou gaan, en gingen zoektochten verder! Ons hart huilt mee met de familie, nabestaanden en moeder.. sprakeloos! Je hoeft niet meer om te kijken.. kijken of je ze ergensnog ziet.. Je kan dit nooit afsluiten, maar je kan beginnen met verwerken. Je zal het nooit een plekje kunnen geven.. maar zoeken hoeft niet meer! wat moet ik nog zeggen.. vreselijk
p uit Nieuwegein | 19-05-2013 22:39 uur  

eindelijk een zoek tocht bij maarense zandgat had vorige week al een idee gegeven om daar te zoeken . heb vanaf mijn jeugd in doorn gewoond vandaar mijn gedachte hieraan . naar aanleiding meerdere kleding die zoek is wat voor kleding is dat ???? kan daar meer duidelijkheid over gegeven worden . het idee bij spanbanden zoek 3 stuks en zaklamp doet het ergste vrezen over iets met water . ik hoop echt dat er snel iets gevonden wordt
wil uit Julianadorp | 19-05-2013 13:59 uur  

Zoek in een jachthaven.
jolan uit Hazerswoude | 18-05-2013 21:14 uur  

politie, laat de ruiten van de auto beslaan, misschien hebben de kinderen iets geschreven met de vinger op de ruit?
barbara uit Eindhoven | 17-05-2013 23:39 uur  

Hoe weten ze dan dat hij een rode onderbroek aan had ??
Clara uit Maarssen | 17-05-2013 23:32 uur  

De vader heeft dit allemaal goed doordacht, als de kleding is gevonden hb ik er een hard hoofd in dat ze nig leven, de schoenen, missende ondergoed lijkt mij ook dat hij het water is ingegaan ergns, maar ik vind vaag, die ex zou die meer weten misschien waarom rijd hij precies door die straat met de weet dat hij gezien kan worden, of twijfelde hij misschien.. Geld gepind om laatste keer ergens te eten met de jongens. Ik had ook idee dat hij ze vastgebonden aanelkaar het water ingelaten heeft zn schoenen weggemaakt heeft vanwege de sporen..
Vd veen uit Veenendaal | 17-05-2013 23:30 uur  

@Bas uit Den Bosch: De politie verduidelijkt in een tweet de zoektocht naar het kledingstuk van de vermiste jongen: "Nieuwe info kwam binnen dat Julian mogelijk géén camouflageshirt droeg bij/na vertrek uit Vleuten. Dit shirt ontbreekt wel". En: "We hebben géén kleding van de vermiste broertjes gevonden, maar ontdekt dat een camouflageshirt mist."
Andre uit Bunnik | 17-05-2013 22:20 uur  

Was het T shirt van Julian, die ontbrak. Hebben ze dan de tassen van die jongens al? Weten ze dan niet wat er nog meer ontbreekt? Of zaten er deeltjes van het T shirt op vaders lichaam? Wat betreft die onderbroeken die schoenen... dan denk je aan water en oever met stenen. Zandafgraving Maarn? Uiterwaarden? Door stroming waar vader niet aan had gedacht, konden de jongens niet terug naar de wal en zijn verdronken? Vader heeft mede daarom zelfmoord gepleegd?
gp uit R | 17-05-2013 22:17 uur  

Zojuist werd op vermist vermeld dat kleding van de jongens die meegegaan zou zijn, toch in de auto of in de woning zijn aangetroffen...
Bas uit Den Bosch | 17-05-2013 22:08 uur  

Precies! Dat zou alleen kunnen betekenen dat dus alle kleding van de kinderen in de auto gevonden moet zijn!
M. uit Zeist | 17-05-2013 22:08 uur  

Hoe weet de politie dat het camouflagetshirt ontbreekt. Julian droeg mogelijk geen camouflagetshirt toen zij vertrokken, schrijft de politie. Maar het kan toch in zijn tas of rugzak hebben gezeten en die zijn nog niet gevonden!
L. uit Te A | 17-05-2013 22:00 uur  

allereerst wil ik mijn medeleven betuigen aan de moeder en de rest van de familie en vrienden helaas vind ik dat er veel verzwegen wordt en dat de politie helaas met dingen te laat naar buiten komt wel is duidelijk dat dit heel goed geplant is door de vader zoals ik las zijn er vele bezig met zoeken en dat zeg toch heel wat hier in nederland dat er velen zijn die dit graag opgelost zien . nu las ik ook dat ze bij het henschotermeer gaan zoeken maar er is nog een groot water in de buurt dat is het maarnse zandgat is verboden voor publiek mischien een tip voor politie ik zelf heb jaren in doorn gewoond dus ik ken deze grote plassen en zie dat daar nog niks over gezeg is terwijl dat ook tussen zeist en doorn lig en verder in die omgeving hopelijk komt er snel nieuws voor de moeder
dirk clement uit Breda | 17-05-2013 21:58 uur  

Word ook een beetje nerveus van de laatste berichten. Klinkt als te water gaan inderdaad. Maar hoe weet de politie dat er een shirt van één van de jongens ontbreekt?? Dan stonden hun tassen met kleding gewoon nog in de auto?? En zouden ze dus niet door de jongens meegenomen zijn?? Zou prettig zijn wanneer de politie daarover eens duidelijkheid geeft!
Bas uit Den Bosch | 17-05-2013 21:58 uur  

Het lijkt me niet logisch dat ze 'gezellig' na 22.30 nog zijn gaan zwemmen en waarom trek je dan niet al je kleren uit? Die bergschoenen geven natuurlijk wel stevigheid als je in het water loopt. De politie moet echt meer gaan delen of niets meer zeggen. Deze aanwijzingen roepen alleen maar heel veel nieuwe vragen op, waarvan de politie de antwoorden al weet!
M uit Zeist | 17-05-2013 21:49 uur  

Beste mensen, we hebben 2 nieuwe aandachtspunten de onderbroek van de vader en het T shirt van een van de jongens. Wat betreft de onderbroek van de vader: zou het kunnen zijn dat het hem op de terug weg allemaal teveel werd m.a.w. zijn lichaam zo onder spanning stond dat e.e.a. vanzelf wegliep en hij daarom de parkeerplaats bij Venray bezocht heeft om e.e.a te verschonen is dit eventueel later gebeurd of heeft hij die nacht nog iemand bezocht waar zijn onderbroek achtergebleven is. Is de kleding die op zijn lichaam aangetroffen is ook de kleding die hij droeg toen hij maandag 06.mei zijn woning verliet of heeft hij zijn totale kleding gewisseld na een misdaad om sporen te wissen of deed hij dit om ons op een zijspoor te zetten. Gezien het feit dat de Politie precies kan zeggen dat het T Shirt gemist wordt wil zeggen dat er meer in de auto is gevonden, het T Shirt kan door een van de jongens gedragen worden echter het T Shirt kan ook gebruikt zijn om sporen te wissen, zich te verschonen cq misschien dat het door een van de kinderen bewust ergens is achtergelaten om ons een seintje te geven. Neem aan dat sporenonderzoek op de tas/rugzak/koffer meer info geeft waarom T Shirt hieruit genomen is.
John uit Valkenburg LB | 17-05-2013 21:46 uur  

Ik denk dat hij extra kleding en schoenen mee had. Onderbroek is vergeten, maar de rest inderdaad nat is geworden. Ik vrees het ergste. Kon de politie hier niet eerder mee naar buiten komen???? Die moeten dit al eerder hebben geweten!!
Lon uit Amsterdam | 17-05-2013 21:36 uur  

Ik snap dat de politie zoekt naar het boxershort van de vader maar waarom specifiek ook naar 1 tshirt van de jongens en niet naar de rest van de kleding of bagage. @ G uit Geleen - is dat een feit dat zijn ex hem door de straat heeft zien rijden? ik heb dat nog nergens gelezen maar ik vraag mij ook af of zij wel goed genoeg is verhoord. Hoe was zijn relatie eigenlijk met haar? Is dat bekend?
R uit Uit B | 17-05-2013 21:33 uur  

Als de vader geen boxershort droeg dan is de kans groot dat hij in water is geweest. Hij heeft zijn spijkerbroek uitgedaan en is in zn shorts het water in gegaan. De shorts heeft hij vervolgens uitgedaan en zijn spijkerbroek weer aan.
Lique uit Almere | 17-05-2013 21:27 uur  

Waar wordt er niet gezocht bij de Zandafgrafing/Steneneiland Maarn.
Sandra uit Zeist | 17-05-2013 21:24 uur  

er klopt iets niet aan dit hele verhaal, zijn ondergoed is weg? misschien is jeroen op een homo parkeerplaats geweest (dit verklaard dan ook gelijk de tijd die hij niet aantoonbaar ergens is gespot) en dus daar is ook zijn ondergoed te vinden (hoe verklaar je anders dat iemand zijn ondergoed uit doet) en zijn de jongetjes meegenomen door degene waar de vader een date had op de parkeerplaats? er gaat echt vanalles door je hoofd hoop nog steeds dat ze levend en wel terug gevonden worden!
meedenker uit | 17-05-2013 21:24 uur  

Ongelofelijk hoeveel goede tips er al zijn binnengekomen op dit blog! Nu ik alles nog eens door lees, bedenk ik opeens dat de vader misschien wel EXPRESS bij dit tankstation heeft getankt omdat hij wellicht wist dat hier camera's waren die konden registreren dat de kinderen nog bij hem in de auto zaten? Waarom heeft hij hier gepind, terwijl hij toch genoeg cash bij zich zou hebben? Zou dit een extra dwaalspoor kunnen zijn. Misschien de laatste etappe van zijn 'afscheidstocht'? Daarna heeft hij ook pas zijn telefoon uit gezet.... Ik hoop zo dat ze gevonden worden. Heel veel sterkte voor alle betrokkenen!
M uit Zeist | 17-05-2013 21:16 uur  

Boxershort van de vader is zoek. Kan betekenen dat hij in zijn onderbroek het water is ingegaan, en zich heeft afgedroogd met een t-shirt van één van de jongens. Zou het dan toch..?
Andre uit Bunnik | 17-05-2013 21:12 uur  

Hij is gaan zwemmen en wilde geen sporen nalaten, daarom is zijn onderbroek weg en zijn schoenen zijn nat geworden, dus die heeft hij ook gedumpd. Zoeken in water dus.
Lydewy Smabers uit Zwolle | 17-05-2013 21:07 uur  

Ze zijn op zoek naar een rode boxershort van vader, die had hij niet meer aan!! Dat zou kunnen betekenen, dat hij eerst leuk met ze gezwommen heeft, de kleren aan de kant gelegd en ze dan verdronken heeft??? Dan zijn kleren weer aangeschoten en in de haast boxershort vergeten,. Of had hem aan tijdens het zwemmen en toen begraven heeft? Oefff, het komt wel dichterbij nu.
gp uit R | 17-05-2013 20:53 uur  

Beste mensen het is heel goed dat we blijven meedenken echter als jullie een reactie geven lees even door het liveblog want momenteel komen er berichten langs die al rond 09 - 10 - 11 - 12 - 13 mei reeds geplaats zijn en lees ook goed alle berichten door die de politie reeds gemeld heeft en focus op deze informatie. Bij deze doe ik toch nog eens de OPROEP aan mensen die in de meivakantie 06 en vooral 07 mei genoten van een vakantie in Zuid Limburg. De ochtend van dinsdag 7 mei was een bewolkte dag. Denk eens na of u die ochtend op de camping, bungalowpark of de vakantieplek waar u vertoefde niks vreemds is opgevallen. Bv dat u jongens zag die u de dag van te voren niet heeft gezien of dat jongens gehaast in een auto werden geplaats inclusief spullen tussen 09.00 en 12.00 uur in de Ochtend. Vraag ook vrienden of collega's waarvan u weet dat ze die dagen - meivakantie - in Zuid Limburg vertoefden en geef uw waarneming door aan de tiplijn van de Politie via Politie.nl
John uit Valkenburg LB | 17-05-2013 19:30 uur  

Kan hij over Duitsland gereden zijn vanaf Venlo en zo ja, wordt daar dan ook gezocht/camerabeelden bekeken..
E uit R | 17-05-2013 18:36 uur  

volgens mijn berekening kan hij maximaal anderhalf uur in neerbeek zijn geweest, mits je ervan uitgaat dat hij vanaf neerbeek, in een ruk doorgereden is richting rhenen.lijkt mij dan toch volstrekt ongeloofwaardig dat hij alleen door de straat is gereden..en dan nog hoe weet exvriendin dat dan??heeft zij dat ''toevallig" gezien??heb sterk het vermoeden dat ex veel meer moet weten..is deze wel stevig genoeg aan de tand gevoeld???
G uit GELEEN | 17-05-2013 17:41 uur  

ik heb het nog maar even opgezocht,maar tussen neerbeek en rhenen zijn geen waarnemingen...alleen het punt "romijnse put venray"en staat inderdaad niet onomstotelijk vast dat het hier om de auto van jeroen denis gaat.
G uit GELEEN | 17-05-2013 17:12 uur  

Als de waarneming in Venray klopt heeft hij dus ruim een half uur in de buurt van Neerbeek gehad. Mochten de kinderen niet meer leven, dan kun je in zo'n korte tijd niet een gat graven in een bos, maar wel bijv. bij een zandafgraving met je handen zoveel zand verzetten dat je kinderen kunt begraven. Ik heb de politie ook al doorgegevn, dat het daarom raadzaam is om bij de Cijnsberg groeve in Beek te kijken, 2 km van Neerbeek. Er staan geen huizen in de buurt en de beheerder is failliet en daarom komt er nu tijdelijk niemand meer. Ik hoop dat iemand daar gaat kijken, liefst met speurhonden natuurlijk, want na bijna 2 weken en enkele regenbuien kun je denk ik niet meer zien of er grond verplaatst is.
D uit B | 17-05-2013 16:59 uur  

nog 1 puntje,als ik het goed heb begrepen is volgens de berichtgeving vanmorgen op internet,''nu'' voor de politie onduidelijk welke route hij terug genomen heeft. nog even een ander puntje,veel mensen blijven de rustplaats in venray noemen..maar ik weet niet beter,dan dat het geen ''zekerheid'' is dat de auto daar gezien is. en als dit allemaal klopt,kun je volgens mij ook niet goed berekenen hoe lang hij in neerbeek of omgeving heeft doorgebracht.
G uit GELEEN | 17-05-2013 16:47 uur  

Wat mij opviel is dat er tussen de laatste waarneming in Neerbeek (22.45) en Venray de romeinse put (00.18) een groot gat zit, je rijd er ongv. 45 min over dus dan vraag je je toch af of hij niet langer in Neerbeek was ?
S uit Nederland | 17-05-2013 16:47 uur  

@cj uit R-dam. Datum en tijdstip waarop de brief is geschreven kan makkelijk gewijzigd worden en is daarmee geen zekerheid! Het ligt misschien niet voor de hand, maar hij kan de brief bij wijze van spreken een week ervoor al geschreven hebben. Wanneer je datum en tijd van de pc aanpast, daarna een document aanmaakt (en schrijft) en vervolgens de tijd van de pc weer terugzet, houdt het document de gegevens vast van voor het terugzetten. Iemand zal moeten bevestigen dat ze in de middag ook daadwerkelijk thuis (of ergens anders) zijn geweest..
Bas uit Den Bosch | 17-05-2013 16:46 uur  

@Wendy-Nieuwegein": ik vind dit een goede gedachte, en even hierop voortbordurend: hebben de kinderen misschien zelf tegen vriendjes verteld over boomhutten, geheimpjes die met hen vader hebben, etc? Wellicht zijn daar nog aanwijzingen te vinden.
Anneli uit Zeist | 17-05-2013 16:38 uur  

Kijkt de politie ook in de bomen, heel stom maar wellicht dat ze ooit een boomhut hebben gemaakt samen waarvan niemand wat afweet.... en omdat die spullen die vader had gekocht nog niet zijn teruggevonden (bijv kabels) heb ik het gevoel dat ze niet op de grond moeten zoeken maar hogerop in bijvoorbeeld bomen; heb hier niets over terug kunnen vinden.
Wendy uit Nieuwegein | 17-05-2013 15:45 uur  

nee naar mijn weten is er helemaal niet gezocht in de NABIJE omgeving van neerbeek.dat was mij wel opgevallen,of ter oren gekomen, woon er maar een paar honderd meter vandaan,en dan te bedenken dat de hele rijksweg waar aan het tankstation grenst helemaal open ligt en afgesloten is voor alles en iedereen,er komt dus niemand zeker niet laat op de avond,maar ik denk niet dat ze daar gevonden zullen worden overdag zijn er heel wat wegwerkers aant werk.... lijkt mij dat die dan toch wel iets opgevallen was...wat mij meer bezig houdt is dat hij vanuit het tankstation richting fattenbergstraat ging (adres ex vriendin jeroen denis) in die zelfde richting ligt ook veel afgelegen natuur waar je met auto makkelijk en ongezien kan inrijden,daar is ook nog niet gezocht (ZEKER NIET INTENSIEF)
G uit GELEEN | 17-05-2013 15:32 uur  

lijst met vragen is bekend gemaakt, waarom worden andere vragen niet beantwoord die zoveel mensen zich afvragen, zoals: kleding van de kinderen, als de kleding niet gevonden is in de auto, is er een kans dat ze door iemand mee genomen zijn. Is gedwongen zelfmoord of moord uitgesloten? dit omdat er een spanband en sleepkabel bij zijn lichaam is gevonden?Waarom staat er op de fb van moeder dat de kinderen sinds maandagochtend vermist zijn? vader is dinsdagochtend gevonden, en op deze site van rtv staat vermeld dat een getuige van familie verteld heeft dat vader en kinderen maandag in doorn zijn geweest! Het is te verwarrend allemaal! in opsporing verzocht vraagt de politie zich af waar vader en kinderen waren maandag tot 1800 uur, hij was toch om 1630 uur thuis om een brief te tikken op zijn pc? waarom dan de tijd 18.00 uur? hoelaat heeft hij gepind? En pinnen om kabel en band te kopen, nee als hij alles zo goed voorbereid had, zal hij niet op laatste moment spullen moeten kopen. Heeft vader onderweg nog meer telefoontjes gepleegd of alleen gebeld rond 22.45 uur naar zijn vriendin? waarom moet er info achter gehouden worden? ook al is dat in de prive sfeer, dat is inderdaad geen belangrijke info voor buitenstaanders, maar misschien wel om de kinderen te vinden! wat is wijs, mondjesmaat info naar buiten brengen? dit gaat te lang duren!
cj uit R-dam | 17-05-2013 15:25 uur  

Over een andere boeg. Als we er vanuit gaan dat de jongens in leven zijn, moet hij van iemand hulp hebben gehad! Zonder oordeel, zijn of worden de netwerk- (en mogelijk andere) gegevens van bijvoorbeeld zijn vriendin, ex-vriendin, naaste familie/ vrienden die langs de route en specifiek neerbeek wonen ook door de politie bekeken?? In het kader van het onderzoek, moet dit toch geen probleem zijn? Als alle opties nog open zijn, moeten toch ook deze zaken uitgesloten worden.. @Guti uit ‘Uit’, goed idee persconferentie! Iedereen is zo betrokken, daar moet nog meer gebruik van worden gemaakt. Misschien vindt de politie dat ze nog niet voldoende gegevens hebben, maar er moet wat gebeuren! Vind overigens dat we niet moeten focussen op wat er in het onderzoek misschien niet goed is gegaan, maar de politie moeten ondersteunen waar mogelijk. De politie werkt er met man en macht aan om de jongens te vinden. Voor veel handelingen zullen ook aanwijsbare redenen zijn.
Bas uit Den Bosch | 17-05-2013 15:12 uur  

@Marga uit Rhenen. Alles wat op internet geplaatst wordt zal door "iedereen"gelezen worden. En wie iedereen is kunt u zelf invullen. Het belangrijkste is dat iedereen blijft meedenken... deze zaak moet levend blijven en in dit blog wordt niet gezocht wie er gelijk heeft maar naar het spoor dat ons brengt naar de oplossing van deze zaak.
John uit Valkenburg LB | 17-05-2013 15:11 uur  

@dhr. of mevr. G. uit Geleen, ik bedoelde natuurlijk: Neerbeek
Paragnost uit NL | 17-05-2013 14:54 uur  

Er is een gat in het tijdstip tussen 11.18 en 01.40uur van zijn route van Neerbeek naar Rijnbrug. 3,5u! Ik heb hier geen goed gevoel over: de onschuldige knulletjes zijn omgebracht door hun eigen vader die de wanhoop nabij is. Al met al de jongens moeten gevonden worden dood of levend...Levend?.ik vrees van niet: want er is een groot gat in de route: ruim 3,5 uur. Ruimschoots tijd om v. alles te doen, route Neerbeek - richting Rijbrug: ergens op een stop maken, vervolgens kinderen terwijl ze op achterbank sliepen door wurging te doden, gaat de jongens vastbinden om t dumpen in rivier gemakkelijker te maken wie weet heeft hij ze in de kofferbak gedaan? neemt weer gauw plaats achter het stuur om vervolgens richting Nijmegen op te gaan, daar aangekomen de jongens in 1 keer als bundel gegooid en wellicht verzwaard in de rivier. Vader heeft dus genoeg tijd gehad om al zijn handelingen uit te voeren in deze twee tot drie en een halve uren. Zoeken: in de Rijn/Waal en in de buurt v/d Rijnbrug vooral naar SPOREN De jongens moeten gevonden worden dood of levend.
Yvonne uit Zutphen | 17-05-2013 14:37 uur  

@dhr. of mevr. G uit Geleen. Weet u ook of er inmiddels al gezocht is bij de (weg) werkzaamheden in Leerbeek?
Paragnost uit NL | 17-05-2013 14:28 uur  

Ik heb de politie ook helemaal niet gehoord over eventuele spullen van de twee broertjes. Ze gingen op vakantie, dus misschien hebben ze wel een tas met kleding, knuffels of iets anders mee genomen vanaf hun moeder. Deze tas zou dan ook nog ergens moeten zijn. (Als de broertjes nog in leven zijn, zullen ze deze tas nog wel bij zich hebben.) Misschien had het oudste broertje al wel een eigen telefoon, misschien heeft deze wel GPS gegevens afgegeven.
H uit U | 17-05-2013 14:12 uur  

Ik vraag me af: leest de politie deze dingen ook? Er staan zeer belangrijke/ waardevolle tips in! Ik hoop dat die ook bij de politie terecht komen.
Marga uit Rhenen | 17-05-2013 13:55 uur  

Heeft niemand gedacht aan het feit dat ze om 20.15 uur vertrokken zijn in Vleuten en waargenomen bij Beesd om 20.27 uur? Dat dat niet mogelijk is zo snel? Of ben ik niet goed op de hoogte?
gp uit R | 17-05-2013 13:53 uur  

@ M uit Zeist Als u het hebt over t tankstation in Neerbeek waar de vader zou zijn gesignaleerd volgens GSM waarneming om 11.18 u dan mogen wij aannemen dat het op dit tijdstip het al vrij donker is c.q. schemerig is. Dus hoe kunt u als en passant zien(details in vader's auto terwijl u zich buiten zijn auto bevond?) dat de 2 jongens vieze kleding aan hadden? en überhaupt dat ze - heel verdrietig waren of keken? Dat de vader getankt heeft bij dat tankstation is een feit.
Yvonne uit Zutphen | 17-05-2013 13:44 uur  

De vader is toch ook niet in Vleuten geweest met de kinderen ? Dat zou volgens mij ook best mogelijk zijn geweest ! Sterkte aan de moeder en evt. verder famlie.
B.Vels uit Utrecht | 17-05-2013 13:33 uur  

@guti uit Uit, Denk dat de politie een beetje huiverig is geworden met het naar buiten brengen van informatie. Ze hebben de plank al een aantal keren flink misgeslagen en zijn bang voor kritische vragen. Filmbeelden van een auto die uiteindelijk de auto niet blijkt te zijn, dan ook nog in verkeerde volgorde plaatsen, geen rekening houden met tijdsverschillen en het te laat laten uitgaan van een Amber Alert. Ik ben bang dat de expertise van de politie tekort schiet in dit soort gevallen en men de afgelopen jaren teveel heeft geïnvesteerd in apparatuur om hardrijders te bekeuren. Ik zou zeggen: schakel eens wat Europese of Amerikaanse deskundigen in.
Andre uit Bunnik | 17-05-2013 13:00 uur  

Zoveel vragen zie ik hier nog voorbij komen (bijvoorbeeld ovr de rugzakjes en de kleding van de jongens), dat zijn toch vragen waar de politie het antwoord op weet? Naast de fouten die ze gemaakt hebben zijn ze ruim anderhalve week later nog steeds niet open. Heel Nederland leeft, zoekt en denkt mee, ik zie hier zoveel zinnige dingen staan. Kan iemand alsjeblieft de politie duidelijk maken dat ze volledig open moeten zijn nu, alle feiten moeten delen, hun ego opzij moeten zetten? Het gaat hier om twee onschuldige jochies die nu heel snel gevonden moeten worden!!
Y. uit Voorburg | 17-05-2013 12:44 uur  

In Neerbeek zit een organisatie die kindervakanties organiseert. Volgens mij lijkt het een beetje op scouting. Misschien kan die organisatie wel plekken aangeven waar in die regio gezocht kan worden.
Wil uit Haaglanden | 17-05-2013 12:43 uur  

@Britt uit Limburgs."ik heb de jongens gezien achterin met hun vader ik ging met mijn vader naar de tankstation en toen zag ik een meneer haastten in de auto en de 2 jongens zaten daarachterin maar heel verdrietig en met vieze kleding maar toen ging ik iets halen bij de winkel en ze waren toen weg" Heb je dit ook bij de politie gemeld? En om welk tankstation gaat het waar je de jongens hebt gezien? Als ze inderdaad verdrietig waren en die ochtend ookal stilleltjes op een boomstam zaten in Doorn, kan het zijn dat de vader hun verteld heeft dat ze niet op vakantie gingen maar toch ergens anders heen?
M uit Zeist | 17-05-2013 12:23 uur  

Misschien dat het mij is ontgaan maar wellicht heeft iemand anders kabels voor hem gekocht waardoor ie dus ook contant heeft betaald zodat winkeliers hem niet zouden herkennen en op de dag als vandaag niet durft tevoorschijn te komen uit angst dat ie medeplichtig voelt?
Mariëlle uit Odijk | 17-05-2013 10:47 uur  

Wijk Bij Duurstede is op andere fora al meermaals genoemd. Inderdaad belangrijk! Denk dat op de route binnendoor van Leersum naar WBD geen camera,s hangen en ook geen tankstations zijn. Het is namelijk een hele stille donkere route. Maar wel een hele waarschijnlijke! En dan bedoel ik op de heenweg naar WBD met name de Lekdijk en de Ameronger Wetering. Een gebied met vele grienden, evenals het duistere gebied bij het oude zwembad van WBD, Vikinghof. In ieder geval heel waarschijnlijk een route die hij gereden zou hebben om afscheid te nemen. Als je niet opgemerkt wilt worden rijdt je bij voorkeur niet een route die volhangt met camera's, vooral als er vele binnenwegen als alternatief zijn en vergeet niet dat Jeroen deze omgeving als zijn broekzak kende! Logische terugweg vanuit WBD binnendoor naar DG, met minimale kans om gezien te worden, is Wijkerweg, bovenwijkerweg, broekweg, buurtweg /Hoolweg of buurtweg / buntlaan. Langs deze route ligt ook het Vikinghof, zoals ik al eerder aangaf het oude zwembad wat nu een nauwelijks bezocht stukje ruw natuurgebied is geworden, zie http://www.utrechtslandschap.nl/?RubriekID=4527
Christine uit Driebergen | 17-05-2013 10:34 uur  

Waarom geen persconferentie waar men een update kan geven van alle accurate informatie? Waar journalisten alle vragen kunnen stellen aan de politie en burgemeester die wij aan elkaar vragen, nu al meer dan een week. Waarom kunnen ze dat in andere landen wel (zie Boston waar onmiddellijk openheid gegeven werd en het publiek uitdrukkelijk om hulp gevraagd werd). Een persconferentie waar dan ook antwoorden gegeven worden en nieuwe ideeen opgedaan. Waar is die journalistieke speurneus die het allemaal wil weten?
guti uit Uit | 17-05-2013 10:07 uur  

@Nederlander uit Amerika, Dank voor uw steun van mijn betoog. Mocht de vader toch linksaf zijn gegaan, kan hij voor Leersum via de Amerongsewetering naar Wijk bij Duurstede zijn gereden, en daarna via Cothen, Langbroek naar Doorn. Maakt het gebied waar hij mogelijk heeft gereden alleen maar groter.
Andre uit Bunnik | 17-05-2013 10:05 uur  

die rugzakjes van de jongens zijn die ook in de auto gevonden? zo niet ga ik erg twijfelen of hij ze niet gewoon met iemand heeft mee laten gaan en daarom zo ver het zuiden is ingereden,in neerbeek minstens nog een half uur gepeild is... had hij daar een afspraak zijn de jongens overgestapt in andere auto? er zou nu toch allang iets gevonden moeten zijn anders? is er al wel gekeken in alle bossen langs de route van neerbeek-doorn in alle omliggende bossen..en het water is dat al onderzocht? er moet toch ergens een spoor zijn van die knullen..
vd veen uit Veenendaal | 17-05-2013 09:04 uur  

Henschotermeer??
Armaita777 uit Soesterberg | 17-05-2013 02:52 uur  

Waarom zou je sowieso je kinderen vermoorden en verstoppen als je zelf al van te voren hebt besloten zelfmoord te plegen? Zou je dan niet nog voor een laatste keer met je kinderen willen zijn? Om ze dan vervolgens idd met iemand anders mee te geven en dan je zelf van het leven beroven? Of zou hij zo doorgedraaid zijn geweest dat, wat ik niet hoop, zijn bloedeigen zoons vermoord heeft en daar zo helemaal van is geflipt dat hij daarna zelfmoord pleegde?! Er was een afscheidsbrief dus het was al gepland, waarom zou je je kinderen dan op een andere plek vermoorden en verstoppen?
Sjems uit Zwolle | 17-05-2013 01:10 uur  

@Andre uit Bunnik: Dat is inderdaad ook een mogelijkheid, ik had zelf niet zo sterk aan deze mogelijkheid gedacht omdat dit een langere omweg zou zijn ivm de stelling dat, aan de hand van het voertuig onderzoek er niet zo heel veel extra kilometers gereden zou zijn. Maar inderdaad, U heeft gelijk met deze stelling. Het punt dat ik eigenlijk wilde maken, en hetgeen u goed heeft opgemerkt met uw eigen idee over een mogelijke route, is dat het feit dat hij ergens NIET is geweest ook een echte aanwijzing is (het bewijst dat hij niet rechtstreeks vanuit Rhenen naar Het Doornse Gat is gereden, anders had die kamera hem later toch gefilmd?). En dat dit dus een belangrijk gegeven is. Verder dacht ik aan Wijk Bij Duurstede omdat hier helemaal met geen woord over wordt gerept, en dat terwijl het nota bene zijn geboorteplaats is. Ik kan me niet voorstellen dat de recherche dit over het hoofd zou zien, dat zou wel heel erg dubieus zijn...
Nederlander uit Amerika | 17-05-2013 00:23 uur  

Hoe verstoord was de verstandhouding tussen de vader en de moeder. Het scenario wat als eerste in mijn hoofd komt is dat van de ultieme wraak, Iemand in ongewisse laten met de vermissing van die gene die je het meest lief zijn en de enige die dat antwoord kan geven is dood. Was zijn haat t.o.v. de moeder zoveel groter dan de liefde voor zijn kinderen ? Dit zou dan een goed doordacht plan zijn en dan zal hij daarin er ook voor gezorgd hebben dat ze nooit meer te vinden zijn. Dus met zoeken op de manier zoals nu gebeurt (zoals we dan in de media vernemen) zullen ze niet gevonden worden. Ik kwam op deze site door te googlen naar grotten, want daar zit ik ook maar steeds aan te denken. en nu ik ergens heb gelezen dat de vader daar vaker kwam, dus helemaal. Maar goed dat is een scenario met de schamele informatie die ik heb. Want het kan ook allemaal heel anders zijn want wie zegt dat de zelfmoord niet in scene is gezet, dus dat hij dus eigenlijk vermoord is. De politie lijkt vast te lopen en gooit info de media in zodat de mensen kunnen meedenken. maar ik zou wel wat meer willen weten over die vader en die moeder misschien kunnen we dan op andere ideeen komen.
Mireille uit Amsterdam | 16-05-2013 21:44 uur  

@Nederlander uit Amerika, "Hoe is hij dan, zonder door Leersum heen te gaan, naar het Doornse Gat gereden?" En als hij nu in Rhenen niet links richting Leersum rijdt, maar rechtdoor richting Veenendaal en dan de A12 op richting Utrecht. Afslag Zeist/Driebergen en daarvandaan of richting Zeist (mijn vermoeden) of via Driebergen naar Doorn. Je hoeft dus niet door Leersum.
Andre uit Bunnik | 16-05-2013 21:05 uur  

ik heb een uur geleden al van alles opgeschreven maar vreemd genoeg is mijn bericht niet geplaatst.Nog een poging: Ook ik denk dat de jongens nog in leven zijn, ze kunnen bij een ander in de auto zijn gezet.doordat onderzoek zich vooral eerst richtte op het doornse bos was er dan genoeg tijd om met de kinderen weg te komen, ,misschien toch naar Belgie? Wat is het verhaal van de bergschoenen? vader had immers sneekers aan toen hij werd gevonden.het zou kunnen duiden dat hij moeilijk begaanbaar gebied moest betreden?Wat is er bekend over de schoenen van de kinderen, maat, profiel? mogelijk zouden ze zo voetsporen kunnen traceren. Was de gespotte auto op beeld nu wel of nkiet van Denis? als wel zou hij op dat punt de kinderen kunnen hebben overgzet in ander voertuig en daarna keren? waar zijn de spullen van de kinderen zoals rugzak en ID kaarten? toch wel handig als de politie meld of die aangetroffen zijn...als dit vooraf gepland is kun je je afvragen of er geen info te vinden is op laatst bezochte websites etc, ook de laatste telefoongesprekken/nummers zouden van belang kunnen zijn.Maakte hy gebruik van navigatie op telefoon of in de auto? dat kan ook opheldering verschaffen misschien. waarom hadden de kinderen eigenlijk schooltassen met gymspullen bij zich? Hoe lang zouden ze vlgs moeder bij vader blijven dan? Wat zegt vriendin van denis over wat hy van plan was, zijn gemoedstoestand of de twist met zijn ex vrouw? in de zoekgebieden bevinden zich ook bunkers, daar al gezocht? het zou handig zijn als er een duidelijke lijst komt met de plaatsen waar al gezocht is zodat we verder kunnen kijken.Er worden veel zoektips gegeven: mergelgrotten bij st Pietersberg,elst, elsloo, hoge kempen in Belgie...Is hij ook in wijk bij duurstede geweest misschien gezien zijn afscheidsrit en dat hy daar vandaan kwam?Is er goed gezocht bij Venray als daar idd de auto is gespot?Enfin ik pieker me net als iedereen suf.Het lijkt me geen man om zijn kinderen vh leven te beroven....maarja dat is meestal zo.Toch heb ik hoop dat ze nog leven.Waarom je kinderen elders ombrengen als je toch zelfmoord gaat plegen, dan heb je toch niets meer te vrezen van politie? waarom dan niet "samen"gaan..? vreselijk dit drama, ik blijf bidden dat ze gevonden worden.Zou graag iets doen maar de zoekgebieden zijn zo enorm groot....of ze zijn over de grens, of toch tussen neerbeek en Rhenen???
selly uit Maarssen | 16-05-2013 19:42 uur  

M.b.t. de aangekochte sleepkabel en spanbandje. We weten allemaal dat deze spullen op Tankstations, Automaterialen zaken en bouwmarkten te koop zijn. Gezien de vader alle aangekochte spullen deed pinnen …… Controleer al zijn pinbetalingen bij deze zaken van de afgelopen maanden. Want in die zaken kunnen ze aan de hand van de pintransactie en computerkassa’s zien wat er daadwerkelijk is aangekocht.
John uit Valkenburg LB | 16-05-2013 19:19 uur  

Ik denk dat het onderhand tijd is om ook een alternatief scenario voor mogelijk te houden. Het feit dat de Ruben en Julian nog steeds niet gevonden zijn, kan betekenen dat ze inderdaad door Jeroen van het leven beroofd zijn (zoals we wel vaker vernemen in de media). Dan is door alle stress van de jarenlange gebeurtenissen Jeroen al tijden in een zekere bewustzijnstoestand geweest en heeft dus, zoals mensen die echt met zelfmoordplannen rondelopen, al tijden niet de denkpatronen gehad die 'gezonde' mensen hebben. Daarin is dan dus het trieste van dit hele gebeuren al begonnen. Het heeft er alle schijn van, dat Jeroen e.e.a. al lang tevoren gepland heeft. MAAR. Stel nu dat zijn plan door een derde invloed van buitenaf falikant fout gelopen is. Dat op enig moment, het was tenslotte in de nachtelijke uren, Jeroen overweldigd is geworden en dat Ruben en Julian ontvoerd zijn. Gezien de jarenlange stress van alles wat er speelde, kan ook dat - op dat moment - geleidt hebben tot niet meer adequaat kunnen reageren en in acute zin de zelfmoord door Jeroen veroorzaakt hebben. In theorie kan het zelfs zo zijn dat Jeroen vermoord is.
John uit Nunspeet | 16-05-2013 18:59 uur  

Hier zijn wederom mijn bevindingen, mensen blijf meedenken en meezoeken 1 - Wat betreft de mobiele telefoon weten we dat hij deze in Neerbeek heeft uitgeschakeld echter het kan ook zijn dat hij zijn sim kaartje (Abbo) heeft gewisseld met een Prepaid Simkaartje. 2 – Dit kan eenvoudig gecontroleerd worden gezien bij een gesprek ook het IMEI NUMMER van de telefoon meegestuurd wordt dus zou hij van abbo naar prepaid zijn gegaan is dit zichtbaar in de gegevens. 3 – Als hij er voor gekozen heeft eventueel te bellen met een andere telefoon (prepaid) zal dat via de mast in Neerbeek ook te zien zijn zeker als dit nummer voor de eerste keer gebruikt wordt. 4 – Een vergelijk van alle nummers op de terugroute via de masten tussen Neerbeek en Doorn zou ook een nummer kunnen opleveren, zeker een vergelijk tussen Neerbeek en de parkeerplaats bij Venray zou ik op prijs stellen gezien de vader hier gestopt is. (Misschien wel om prepaid te bellen). 5 – Wat betreft de auto is het wel zijn eigen auto zijn kenteken met chassis en motornummer gecontroleerd. 6 – Wat betreft de sleepkabel, deze zou in twee gedeeltes zijn. Is deze kapot gesneden of is deze kapot gebroken. 7 – De politie deelt mede hij had e.e.a. goed voorbereid….beste mensen dan ga je niet op de belangrijke dag geld pinnen om spullen te kopen. Die spullen zijn allang in de voorbereidingsfase toen hij e.e.a. plande gekocht. 8 - Verder hoop ik dat de politie zijn hele computer heeft onderzocht en studie heeft gemaakt welke webpagina’s hij structureel heeft bezocht, chat gegevens, mail gegevens enz. wat is er allemaal via Google of andere zoekmachine gezocht.
John uit Valkenburg LB | 16-05-2013 18:39 uur  

Net nog even een rondje Haarrijnse Plas gedaan. Helaas...
Chantal uit Utrecht/Vleuten | 16-05-2013 18:22 uur  

Idee, 1) Laten we er van uit gaan dat hij inderdaad over de N225 vanaf Rhenen naar Doorn is gereden. 2) Het was zijn auto niet die door Leersum reed. (want bewijs dat hij ergens NIET was, is ook een aanwijzing) Als hij wel rechtstreeks door leersum naar het Doornse Gat was gereden dan MOET hij op die camera zijn vastgelegd danwel op een later tijdstip... 3) Hoe is hij dan, zonder door Leersum heen te gaan, naar het Doornse Gat gereden? Mogelijk: Door via de boerenbuurt/ amerongerwetering naar Wijk bij Duurstede te rijden en dan via bijv. de Broekhuizerlaan/ Langbroekerweg op de rotonde NA leersum weer op de N225 te komen. (overigens, langs de Amerongerwetering ligt een camping, getuigen?) Als hij dan echt een "afscheidsrit" gemaakt zou hebben, waarom zou hij dan de plaats waar hij is opgegroeid achterwege laten?!?! (Als ik in zijn onfortuinlijke schoenen had gestaan, dan was ik zeker weten voor een laatste keer "terug naar huis" gegaan.) Ik kan er met mijn hele verstand niet bij dat ik NIETS hoor over juist die plaats, tenzij het bewust uit de media wordt gehouden vanwege het onderzoek... Desondanks blijf ik erbij. Kijk op zijn minst even rond in WIJK BIJ DUURSTEDE.
Nederlander uit Amerika | 16-05-2013 18:17 uur  

Hij heeft alles zeer goed voorbereid, daar moet hij al weken mee bezig zijn geweest. Naar ik begrepen heb worden alle roaming gegevens van het mobile net bewaard, en het moet mogelijk zijn de peilingen van de voorgaande weken te onderzoeken. Is de politie bezig om die gegevens eens op een rij te zetten? Verder zou de politie veel meer openheid moeten geven en wat ze nu weten publiceren, de wet op de privici zo voor dit soort zaken moeten worden afgeschaft!
teus timmer uit Appel ( Nijkerk ) | 16-05-2013 18:03 uur  

Waarom moet de vader iets gekocht hebben? Is het niet mogelijk dat er een derde persoon met de kinderen weg is ( vanuit bv Neerbeek ) en dat de vader die persoon geld heeft gegeven... Misschien zijn de jongens toch naar Luxemburg.. zitten ze daar met een bekende van de vader in een huisje/ tentje..
E.S uit Wijchen | 16-05-2013 17:55 uur  

Wat tips van paragnosten betreft: ik heb de ervaring dat deze meer dan waardevol kunnen zijn, maar het is voor de écht goeie paragnosten moeilijk om gehoor te vinden nog vóór de case in de vergetelheid verdwijnt. Het aantal charlatans, weinig begaafden en TV-magiërs/bedotters maakt het - zoals in eerder welke context - voor de echte helderzienden nog moeilijker om serieus genomen te worden. Ik heb aan de politie laten weten dat er gezocht moet worden in het meer rondom het Zwerfsteneneiland in Maarn, voor zover ik weet zijn daar tot nu toe nog geen duikers ingezet. Ik hoop van harte dat iemand van de burgeractie dit oppikt, als het iets kan betekenen. Het is tot op zekere hoogte (je kan onmogelijk 100% zeker zijn, afgaande op enkel foto's en de erg beperkte informatie die in de media wordt gepubliceerd) erg waarschijnlijk dat de jongens daar verdronken zijn door hun vader, en dat hun lichamen in het meer teruggevonden zullen worden.
An uit - | 16-05-2013 17:19 uur  

Weet iemand toevallig of de beelden uit venray wel kloppen? Er werd gezegd dat ie even na middernacht gesignaleerd was via camerabeelden op een parkeerplaats in venray. Aangezien er nu staat dat de vader niet veel verder is gereden dan vleuten-neerbeek-doorn,na onderzoek motoranalyse en venray toch ongeveer een uur rijden is vanaf neerbeek
tamara lamers uit Wijk bij duurstede | 16-05-2013 17:10 uur  

Ik denk dat het eens tijd wordt dat al de gemaakte fouten en aannames van de politie voldoende moeten zijn voor een nieuwe reconstructie. er lopen inmiddels te veel verhalen door elkaar heen, met halve waarheden en zoals gezegd aannames. Hoe zijn de kinderen gekleed, wat is er werkelijk bekend van de route van de vader, wat zijn de werkelijke tijden waar hij heeft gereden. De moeder van de kinderen zit niet te wachten op deze politieflauwekul, maar heeft belang bij het vinden van haar kinderen. Het zal best zijn doorgedrongen dat heel Nederland mee zoekt om de kinderen te vinden, maar gaat dan wel serieus met alle zaken die van belang zijn goed in kaart worden gebracht. Het gaat om kinderen.
Laurens uit Wageningen | 16-05-2013 16:23 uur  

@ T uit Spijkenisse. In deze link staat dat vermeld van die 170 euro. http://nos.nl/artikel/506696-vader-broertjes-typte-afscheidsbrief.html
M uit B | 16-05-2013 16:15 uur  

Wat een flop! De auto op de cameralieden in Leerdam is niet de auto van de vader! Hadden ze dat niet eerder kunnen onderzoeken? Kan daar niet meteen een deskundige voor worden ingeschakeld? Het kost zo ontzettend veel tijd om de jongens te vinden! Door het weer (regen) zie je straks niks meer van evt omgewoeld grond. Ik heb er een hard hoofd in dat deze kinderen ooit gevonden worden al hoop ik natuurlijk dat ik hartstikke ongelijk heb........
Lola uit Eindhoven | 16-05-2013 16:04 uur  

Auto op camerabeelden toch niet van vader: In het vervolg eerst de tijdlijn bevestigen, filmpje in juiste volgorde plaatsen, eerder een voertuigexpert inschakelen en wellicht eerder naar buiten treden met nuttige informatie. Had weer veel gespeculeer kunnen vermijden. Komt op mij nogal knullig over en begin de initiatieven van burgers steeds beter te begrijpen. Ben trouwens van mening dat als de jongens ,wat velen vrezen, dood zijn, er veel dichter bij hun woning in Zeist gezocht moet worden. Is de sector Molenweg, Driebergseweg, Arnhemsebovenweg tot aan de rijksweg A12 eigenlijk bekeken.
Andre uit Bunnik | 16-05-2013 16:03 uur  

de camra klpt ook niet maar uit welke richting kwam de vader op de brug van rhenen kesttren kijk aub bij de brug of bij de rijn
rene uit Dodewaard | 16-05-2013 15:46 uur  

Wordt er wel gezocht in de uiterwaarden. Het lijkt mij dat het ontbreken van de schoenen wellicht een duidelijk aanwijzing is. Ze waren smering of geheel nat. Als je in het voorjaar in de uiterwaarden loopt dan kan dat gemakkelijk. Tevens zijn er genoeg plekken (steenfabrieken, klei gaten en zandgaten waar je iets kunt verstoppen. Tevens was er genoeg tijd om dat te kunnen doen.
Woudaap uit Groningen | 16-05-2013 15:43 uur  

@ T uit Spijkenisse.... Ik heb ook gelezen dat het 170euro was. Dat stond op een andere nieuwssite, volgens mij nos.nl. Las ook dat er 45euro terug was gevonden.
M uit B | 16-05-2013 15:41 uur  

@ T uit spijkenisse Wat betreft de 170 Euro, lees even http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/999985 Groet
John uit Valkenburg LB | 16-05-2013 15:14 uur  

Wat ook heel bijzonder is, is dat de Belgische vermissingsexpert Alain Remue tot zijn grote genoegen kan zeggen dat er al veel creatief werk was gedaan... Maar nergens in België, Duitsland of Luxemburg wordt gezocht! (zo ver openbaar gemaakt) In de belgische kranten staat er maar weinig over, terwijl het verbergen van de kinderen in zón land net zón mogelijkheid kan zijn als elk ander. De politie zou met alle informatie naar buiten moeten komen. En de politie zou zelf initiatief moeten tonen door bewakingsbeelden niet klakkeloos aan te nemen zoals je ze krijgt, maar gelijk alles te bekijken van de hele avond, wie weet heeft de vader 4x over die weg gereden...alles kan. Tijdsbeelden kloppen bijna nergens in de route-kaart! Nogmaals @G uit Geleen hoe weet je dat het €170.- was?
T uit Spijkenisse | 16-05-2013 14:59 uur  

@M uit B Helaas is de kaart niet compleet. In Zuid Limburg zijn op meer plaatsen gezocht b.v. Kelmonderbos en gisteren Sittard deze staan er niet op. Neem aan dat de politie een exacte kaart dagelijks bijhoud waarzij zelf gespeurd hebben en waar vrijwillegers gezocht hebben. Tevens dient de Kaart ook veel meer gedetailleerd te zijn m.a.w. precies aangeven welk stukje onderzocht is. Niet alleen b.v. Bunderbos noemen nee precies de lijnen aangeven welk stukje bunderbos doorzocht is.
John uit Valkenburg LB | 16-05-2013 14:33 uur  

Je verwacht een dergelijke oproep, ziet hem niet dus plaats je hem maar zelf en vraag iedereen via zijn sociale media dit bekend te maken waarbij misschien de redactie van liveblog RTV Utrecht het bericht kan sturen naar collega’s media. U allen reeds dankend. ============================ Beste mensen het pinksterweekeinde staat weer voor de deur. Een weekeind dat we massaal op pad gaan en deelnemen aan wandel, fietstochten of zomaar elders op een mooie locatie gaan genieten. Hierbij vraag ik u John uit Valkenburg, te volgen via Live Blog vermiste broertjes Ruben en Julian via www.rtvutrecht.nl indien u dit pinksterweekeinde in Nederland vooral het gebied Midden Nederland tot en met Zuid Limburg, Belgisch Limburg, Belgische Voerstreek, Belgische Ardennen en Duitse Eifel verblijft een foto van Ruben en Julian uit te printen en op de achterzijde de telefoonnummers van de Politie in Nederland 0900-8844, Politie België 101, Politie Duitsland 110 te vermelden en deze mee te nemen en ondanks dat u elders op een leuk plekje aan het genieten bent ook een beetje oplettend bent zeker bij mooie verscholen vakantiehuisjes en of bungalows waar u aan voorbij gaat. Valt u iets vreemds op of vind u de bruine wandelschoenen Columbia maat 451/3 en of het gedeelte van de gele sleepkabel aarzel dan niet en neem contact op met de politie. In alle landen bij spoed is het telefoonnummer 112 van toepassing. Zolang er geen duidelijkheid is over de jongens kunnen we misschien samen ervoor zorgen dat we het spoor naar zekerheid samen kunnen vinden. ============================
John uit Valkenburg LB | 16-05-2013 14:27 uur  

mensen kijk en bij de veerpont die tussen ingen licht geen huis of wat dan ook de tijd vaard de pont niet meer is richting leersum kijk aub daar weiland en de rijn hop dat ze gevonden woorden
rene uit Dodewaard | 16-05-2013 14:24 uur  

https://maps.google.com/maps/ms?msid=211370809442946713097.0004dc37b59cba6b6c369&msa=0&ll=52.19414,5.682678&spn=1.185283,2.90863 op deze kaart is te zien waar ze allemaal gezocht hebben. misschien vinden jullie het handig om te zien/lezen.
M uit Uit B | 16-05-2013 13:53 uur  

Elke goede vader heeft recht om zijn kinderen regelmatig te zien, als je dat als moeder zijn tegen werkt ben je heel erg verkeerd bezig. Niemand weet in dit geval het fijne ervan maar volgens zeggen was de vader van de kinderen een vriendelijke, sympathieke man . Ik heb sterk het gevoel dat deze kinderen nog in leven zijn en ergens over de grens gebracht zijn. Een man die altijd zijn hond uitlaat in het bos heeft de 2 kinderen zwijgzaam op een boomstronk zien zitten toen hun vader vrij gejaagd heen en weer liep. Het blijft natuurlijk gissen, maar misschien heeft hij ze toen verteld dat ze bij iemand gaan logeren en dus niet naar huis gaan. Ik vind het een vreselijke trieste zaak hoop op een goede afloop
C uit Utrecht | 16-05-2013 13:40 uur  

Misschien te veel een complot theorie, maar op dit moment is alles mogelijk: Zou het mogelijk zijn dat een andere vader die zijn kinderen ook niet (genoeg) mag zien hem geholpen kunnen hebben? Door bijvoorbeeld met de jongens 3 weken naar het buitenland te vertrekken en daarna de jongens weer in Nederland ergens achter te laten? Dat is natuurlijk een 'goede' manier om wraak op de moeder nemen. Ik lees regelmatig reacties van verbolgen vaders die de hele situatie 'begrijpelijk' vinden e.d. Ik kan me voorstellen dat deze vaders op bijvoorbeeld fora contact met elkaar zoeken/hebben.
reve uit Omgeving utrecht | 16-05-2013 12:20 uur  

Ik denk dat door dat vele "gerommel" door de politie veel mensen de weg kwijt zijn. Dit dan nog afgezien van alle verdere vreemde en uiterst onwaarschijnlijke verhalen van o.a. "paragnosten". Hoogste tijd om een nieuwe kaart cq reconstructie te maken met daarop de juiste plekken en tijdstippen. Ik blijf er bij dat in de buurt van Zeist moet worden gespeurd. Dit vooral vanwege de rare "moves" die er in de buurt van Rhenen, Leersum en Doorn zijn gemaakt. Graag nu eens de juiste informatie.
Paul uit Zeist | 16-05-2013 12:11 uur  

Vind het mooi om te zien dat we blijven doordenken en dit moeten we ook blijven doen echter we kunnen dit maar tot een bepaald nivo gezien om verder mee te denken we meer informatie nodig hebben. 1- M.b.t. de route van Neerbeek tot Doorn neem ik aan dat de politie precies weet hoeveel liter benzine de vader heeft getankt in Neerbeek en hoeveel liter benzine nog in de auto was toen hij werd aangetroffen gedeeld door het gemiddelde verbruik van dat type auto weet je hoeveel kilometer er ongeveer gereden is. 2- Van de politie had ik zeker verwacht dat er na de routekaart zeker al een DUIDELIJKE zoekactiekaart op de sociale media beschikbaar was waarop iedereen duidelijk kon zien waar zoekacties hebben plaatsgevonden en wie weet dat een medelander misschien direct ziet …… hallo hier zou het wel eens kunnen zijn. 3- Tevens zou ik zeker een kaartje willen zien met de exacte locatie (straatnamen) van peilingen van zijn mobiele telefoon. Mijn inziens wordt het tijd na een week vermissing dat de politie meer informatie zeker over de kinderen gaat vrijgeven. Hierbij verwijs ik graag naar een vermissing zaak van een kind in NRW Duitsland enkele jaren geleden waarbij na een week de leider van het onderzoek zoveel mogelijk informatie naar buiten heeft gebracht met de mededeling dit kunnen we niet alleen dit moeten we met zijn allen oplossen waarbij langs de vermoedelijke route waar het kind vertoefde grote posters werden geplaatst die uiteindelijk de juiste tips hebben opgeleverd. Dit werd gedaan omdat niet iedereen gebruikt maakt van de sociale media en om de vermissing levend te houden.
John uit Valkenburg LB | 16-05-2013 12:06 uur  

ik denk inderdaad dat ze ergens op de bodem liggen van de rijn , ze zijn vast gebonden met een band en zo heeft hij ze laten zakken met de kabel, mmisschien aan zijn auto vast gemaakt .ga met groepen duikers bij de rijn brug zoeken ,dat zit de hele tijd ook in mijn hoofd .en die schoenen waren misschien nat geworden en zijn ze weggegooit?
lntinga uit Nieuw vennep | 16-05-2013 12:01 uur  

Ik hoop niet dat men te lang wacht met het zoeken bij de eerder genoemde weg werkzaamheden in Neerbeek. Te lang wachten zou door het vorderen van de werkzaamheden de sporen voor altijd doen verdwijnen. Juist wat de vader zo bedoeld heeft. De gezochte schoenen zijn ook in dit gebied voor mijn gevoel.
Paragnost uit NL | 16-05-2013 11:47 uur  

britt uit limburg waar ligt die winkel dan??????? het gaat hier om een onbemand tankstation en er ligt maar een winkel in neerbeek en dat is een vers boerderij die al om 6 uur dicht is
G uit GELEEN | 16-05-2013 11:44 uur  

@Britt Limburgs, ik neem aan dat je dit ook reeds aan de politie hebt doorgegeven? Lijkt me nogal een cruciaal feit namelijk> "ik heb de jongens gezien achterin met hun vader ik ging met mijn vader naar de tankstation en toen zag ik een meneer haastten in de auto en de 2 jongens zaten daarachterin maar heel verdrietig en met vieze kleding maar toen ging ik iets halen bij de winkel en ze waren toen weg Britt uit Limburgs | 16-05-2013 10:48 uur"
Happy uit Bilthoven | 16-05-2013 11:26 uur  

helemaal naar neerbeek rijden om alleen te tanken en door straat van ex vriendin te rijden?????jammer dat we zo weinig weten,hoe lang heeft hij wat met ex gehad,is hij veel bij ex geweest,heeft ex een hond,en als dat zo is gingen zij dan vaker met hond wandelen.ik ken het gebied,het is niet zo heel erg groot maar ideaal om er iets of iemand achter te laten,en natuurlijk gevonden zal het worden daar.. maar dat kan ook een tijdje duren,..en laten we eerlijk zijn hoeveel tijd heb je nodig om iemand wat aan te doen en achter te laten?daar neem je niet uitgebrijdt de tijd voor en je blijft ook niet lang op plek hangen lijkt mij.dus tijds bestek zegt mij niet veel,en volgens mijn berekeningen kan hij ''minimaal'' een uur in neerbeek zijn geweest,nogmaals alleen om te tanken en door straat te rijden?
G uit GELEEN | 16-05-2013 11:22 uur  

direct vanaf het tankstation ligt de hele rijks weg open, en is afgesloten,en naar mijn weten is er nog helemaal niet in de directe omgeving van neerbeek gezocht.er is behoorlijk wat natuur achter de woningen van neerbeek.met behoorlijk wat bosperceeltjes die niet direct aan de landweggetjes liggen,waar ook niet gouw iemand komt hooguit een of twee per jaar wat snoei werkzaamheden..ik weet dat ze natuurlijk overal langs de hele route gevonden zouden kunnen worden,maar blijft mij al dagen door de kop spoken.waarom neerbeek....ik durf zelf niet te gaan zoeken woon 500 meter bij gebied,wat ik bedoel vandaan,
G uit GELEEN | 16-05-2013 11:03 uur  

Nog 1 theorie welke ik nog niet heb zien passeren: Vader heeft alles grondig voorbereid en ook het moment van vakantie bewust uitgekozen. Hij schrijft een zelfmoordbrief en vertrekt 's avonds met de kinderen. Het doel is echter niet om zichzelf en de kinderen om te brengen maar om met hen naar het buitenland te vertrekken, voorgoed. Hij heeft een prepaid telefoon gekocht en spreekt af in Neerbeek van waaruit hij wellicht geholpen zal worden om bijv. naar Zaventem gebracht te worden en de auto weer mee terug te laten nemen naar Nederland waardoor het vinden van de auto en de brief zullen worden gecombineerd. Vader tankt nog even in Neerbeek en laat met de pin een bewust spoor achter. Degene die hem zal helpen krijgt het echter spaansbenauwd, wordt bang en wil hier niet meer in betrokken worden en zorgt ervoor niet thuis en niet bereikbaar meer te zijn voor vader. Vader realiseert zich dat zijn plan is mislukt. De bewustzijnsvernauwing die al moet spelen bij vader gaat verder en gaat over in het daadwerkelijk uitvoeren van de onbedoelde zelfmoord...
Maria uit Sneek | 16-05-2013 11:02 uur  

Als hij de kinderen in neerbeek heeft achtergelaten dan moet dat toch snel gegaan zijn. Hoe verklaar je anders de rit van neerbeek naar leersum dat toch bijna 2 uur in beslag neemt. Zou hij de kinderen dan toch aan iemand hebben meegegeven of zaten ze op de terugreis nog bij vader in de auto? Het blijft gissen. Zoals ik het beredeneer zou hij in neerbeek een half uur de tijd hebben gehad om zijn kinderen aan iemand mee te geven of, nog erger, te vermoorden. Dat laatste lijkt me onwaarschijnlijk. Dan waren ze mijns inziens toch allang gevonden? In een half uur 2 kinderen vermoorden en vervolgens verbergen lijkt me heel erg kort. Het blijft me bezig houden waarom ze denken dat vader via de A73 is terug gereden. Waarom niet de A2?? Door de camerabeelden in leersum kan dat namelijk ook een optie zijn.
Lola uit Eindhoven | 16-05-2013 10:50 uur  

ik heb de jongens gezien achterin met hun vader ik ging met mijn vader naar de tankstation en toen zag ik een meneer haastten in de auto en de 2 jongens zaten daarachterin maar heel verdrietig en met vieze kleding maar toen ging ik iets halen bij de winkel en ze waren toen weg
Britt uit Limburgs | 16-05-2013 10:48 uur  

Ik ben het helemaal met G. uit GELEEN eens. In Neerbeek en of directe omgeving is meer te vinden. Weet iemand of hier ook zoekacties zijn geweest? Zijn er in de omgeving van het tankstation inderdaad (grote) (weg) werkzaamheden?
Paragnost uit NL | 16-05-2013 10:42 uur  

ik weet wat ik doe is gissen,maar het relaas ''afscheidsrondje''gaat er bij mij heel moeilijk in,of ex vriendin moet dit verklaart hebben,maar dan heeft hij in neerbeek ook meer gedaan dan alleen getankt en door straat gereden.route vanaf tankstation door fattenbergstraat lijdt je rechtstreeks naar minimaal drie inritten van landweggetjes waar je met de auto binnen een minuut uit het zicht bent van de bewoonde wereld,zeker op het tijdstip dat hij in neerbeek was.
G uit GELEEN | 16-05-2013 10:33 uur  

Ik heb zo'n gevoel dat ze niet in de bossen gevonden gaan worden en denk dat ze ergens in het buitenland zitten. Probeer als politie eerst alle 'positieve' scenario's, waarbij de broertjes nog leven, uit te sluiten. Trek van alle kennissen na of ze in mei op vakantie zijn gegaan of nog steeds zijn, mocht dit niet gedaan zijn. Op dit moment is het volgens de politie teleurstellend wanneer men niets vindt in het bos, volgens mij is dit juist positief want als je iets vindt zal het niet tot vreugde leiden. Zouden de sleepkabel en de spanband geen goede middelen zijn om jezelf mee te verhangen? Want hoe is hij aan zijn einde gekomen? Misschien heeft hij deze attributen gekocht met dat als doel. Ik denk dat hij een 'afscheidsrit' met zijn zoontjes heeft gemaakt en deze op vakantie heeft gestuurd, zodat ze niet worden geconfronteerd met de zelfmoord van hun vader. Dat is wat mij betreft een redelijk realistisch positief scenario. Uiteraard kan het volledig fout zijn maar een doemscenario mag volgens mij niet de insteek zijn.
Jos uit Zeist | 16-05-2013 10:16 uur  

heel veel mensen vragen zich af waarom neerbeek,het enigste wat bekent is,dat hij door de straat van ex vriendin is gereden die in neerbeek woont,politie heeft ex vriendin gesproken...(slap verhaal...staat ex vriendin hele avond voor het raam om te kijken welke auto's voorbij rijden??) we mogen er toch vanuit gaan dat de vader niet wilde dat de kinderen snel gevonden zouden worden,dan zou ik als vader denken, hoe verder van ''mijn'' vindplaats hoe beter,je zoekt ook een locatie waar je op zijn minst een beetje bekend bent ''lijkt mij''hij had ex vriendin in neerbeek..mag je er toch vanuit gaan dat hij buurt kende...nogmaals onbegrijpelijk!! dat er nog helemaal niet in de natuur van neerbeek zelf is gezocht.
G uit GELEEN | 16-05-2013 10:14 uur  

Jeetje,door de aanpassing van de tijd van de camera in leersum staan alle opties open. Hij kan bijv. ook weer via de A2 terug gereden zijn. De reistijd van neerbeek naar leersum bedraagt bijna 2 uur via de A2. Zal hij met de kinderen terug gereden zijn?
Lola uit Eindhoven | 16-05-2013 09:40 uur  

Hebben ze al in oude kolenmijnen en grotten gezocht, die in de buurt van de route liggen. i.v.m. met bergschoenen en spanbanden!
Bonnier uit Amsterdam | 16-05-2013 09:07 uur  

De vader kan vanaf leersum 00.56 (20min) naar de rijnbrug zijn gereden en toen weer terug 01.42 blijft er wel een gat van 20 min, vervolgens zou hij via leersum( zal moeten blijkenuit beelden) opnieuw weer naar doorn zijn gereden(30 min) of zoals hier al word gezegt via wijk bij duurtstede en door naar doorn (45 min)waarna hij zichzelf van het leven beroofde kinderen zouden dan rondom of in de rijn, rhenen, doorn ergens te vinden moeten zijn of zijn ze dan toch in leven bij iemand overgedragen in limburg, want waarom rijd hij helemaal daarheen.
Vd veen uit Veenendaal | 16-05-2013 00:58 uur  

Wanneer wordt de avond en nacht in zn geheel ook fysiek door de politie gereconstrueerd? Op maandag, volgens de bekende tijdstippen, wellicht meerdere teams die kunnen splitsen waar de opties nog open zijn. Hij heeft ook in het donker geopereerd. Mogelijk biedt dit een verklaring voor een aantal zaken en geeft dit inzicht in mogelijkheden en beperkingen waar hij mee te maken heeft gehad??
Bas uit Den Bosch | 15-05-2013 23:51 uur  

Gezien de tijd 00.56 zou het idd kunnen dat vader via afslag renkum via wageningen is gereden van neerbeek naar wageningen is 1,30 ong en van wageningen naar leersum 25 min hij is laatst gepeild om 22.45 in neerbeek dus is een optie..alleen waarom hij later op de rijnbrug is gesignaleerd is vreemd daar zou hij vanuit leersum ook over heen gereden moeten hebben
Vd veen uit Veeendaal | 15-05-2013 23:47 uur  

Waarom niet eens zoeken naar een stuk bos tussen langbroek en Doorn ? ,daar heb je het huis van de commissaris voor de koningin,een groot wit kasteel,ben daar van 2 jaar geleden veel geweest om mn hond uit te laten,je hebt daar midden in dat bos een vijver ,helemaal verstopt tussen de bossen.Is voor een bekende die de omgeving echt goed kent (waaronder ik) alleen te vinden.Als je de omgeving niet goed ken ,dan is het heel moeijlijk te vinden.,Er is daar op de zijweg een klein bruggetje die verder leidt naar een fietspad.Je mag daar alleen komen met de fiets of lopend.
Michel uit Oosterhout | 15-05-2013 23:43 uur  

Zou het misschien mogelijk zijn dat de vader over de grens is gegaan om daar zware medicijnen te kopen die hier alleen op recept te verkrijgen zijn maar die je in het buitenland wel zo kan kopen? Dat verklaart ook dat hij aardig wat geld uitgegeven heeft. Ik hoop zo dat de ventjes nog in leven zijn maar moet toch aan dit soort scenario's denken.. Arme moeder en familie...
A. Ariens uit Rotterdam | 15-05-2013 23:15 uur  

De incompetentie van het politie apparaat in Nederland is schokkend. In een goedgeorganiseerd land zou het onbestaanbaar zijn dat een zoekactie zo laat op gang komt, dat de politie niet direct alle informatie naar buiten brengt en dat er blijkbaar niet gezocht mag worden met honden. Om nog maar te zwijgen van het tonen van beelden in de verkeerde volgorde en met een afwijkende klok. De excuses blijken te bestaan uit drogredenen. Hoewel na 24 uur de kans dat kinderen levend gevonden worden verwaarloosbaar is zouden de bromsnorren die de "foutjes" gemaakt hebben gewoon hun biezen moeten pakken, tezamen met alle nep helderzienden.
Marcus Collins uit Rotterdam | 15-05-2013 21:57 uur  

Wat ik me agvraag is, hoelaat is jeroen met zijn kinderen in t doornsegat gezien? Want hij heeft tien voor half 5 die brief op zijn computer getypte, maar hij is ook een groot deel van de dag met zijn kids in doorn geweest. Hoop dat deze 2binkies snel worden gevonden levend en wel
meedenker uit | 15-05-2013 21:46 uur  

Ben het wederom eens met John uit Valkenburg al kunnen de locaties natuurlijk ook elders zijn. Denk idd wel dat er nog iemand bij betrokken was. G uit Geleen..Hoe weet je dat van €170.-? Ik kan dat nergens terug vinden? Als het dit bedrag is, waar zou het voor kunnen zijn? 1. Boodschappen onderweg?, 2. bijkomende kosten vakantieverblijf (vakantieveilingen?) 4. benzinegeld voor tweede auto 5. onlangs aangeschafte sleepkabel en spanbanden (nagaan waar je dit op maandag na 20.30 uur kan kopen langs de route die de politie op de kaart aan gaf), meer ideeën? PS met Rudy uit Nijmegen ben ik het ook eens. Heel toevallig dat mevr. de paragnost nu een gevoel heeft voor een tweede auto...nu het al op het nieuws is geweest heeft iedereen dat gevoel. Oh en nog wat..Jeroen wilde zn kinderen duidelijk onvindbaar maken. ALS hij ze al omgebracht zou hebben plaatst hij echt geen twee houten kruisjes in een bos. Die moeten zijn neergelegd door iemand anders en daar heb ik maar één woord voor en dat is ZIEK! Ik blijf hoop houden, sterker nog..ik geloof er echt in dat de jongens nog leven. Sterkte wederom aan de moeder en alle betrokkenen!
T uit Spijkenisse | 15-05-2013 21:32 uur  

Ik wil reageren op het bericht van Paragnost. Vlakbij de afslag van de snelweg richting Vleuten ligt de Haarrijnse plas, met veel zand en ook nog werkzaamheden. Dit is een nieuw recreatiegebied voor inwoners van Vleuten en omgeving. Ik heb steeds het gevoel dat de vader in de nacht nog teruggereden is richting Vleuten.
Alma uit Utrecht | 15-05-2013 21:30 uur  

miss dat het al een paar keer is gezegd maar het blijft een beetje hangen vandaar dit bericht. maar is er ook gekeken naar gsm signalen van de telefoon in belgie of duitsland miss aangemeld op de paal door dat dat dichterbij was? en in de eerdere reacties wordt een rode volkswagen vernoemd is daar al naar gezocht? de gesprekken met de ex die daar woont ? de buren van de ex vriendin hebben die toevallig wat opvallends gezien? is er al gezocht bij vakantie parken in belgie of daar in de buurt. de vader kan met een andere geleende/gehuurde auto verder zijn gereden vanuit limburg? in de vorige reacties heb ik ook al wat gelezen over de schoenen die de vader aan had die zijn schoon zoals op de foto te zien is als ik me goed herinner was het die dagen van 6/7 mei slecht weer dus is het mogelijk dat de vader zich ergens heeft omgekleed? ik hoop dat iedereen zijn tips zal delen en de moeder snel haar jongens in armen kan ontvangen!
... uit Utrecht | 15-05-2013 20:57 uur  

op jullie liveblog las ik dat op mandag 07 s'ochtend de overleden vader wordt gevonden in Doornse Gat. maar met een goed onderzoeken aan het lijke kan wel achter komen de tijde dat hij is overlijden. volgens me kan wel.
S.Cacopardo uit Rotterdam | 15-05-2013 20:39 uur  

Ik denk dat het hele verhaal omtrent de verdwijning niet klopt, iedereen word op een dwaalspoor gezet dan de sleepkabel waar een stuk van mist, en het spanband,, die bij de vader lag.er mist een stuk sleepkabel,, waar is het? er is meer aan de hand dan een ieder denkt, en dan de tijden ,, er mist een paar uur,, volgens mij is er een tweede of meerdere personen bij betrokken,, die donkere auto die achter de vader aan reed op de beelden ,,concentreer daar op,, die persoon heeft zich nog steeds niet gemeld
jan bos uit De meern | 15-05-2013 20:35 uur  

Tevens wil ik sowieso alle landgenoten vragen die 06 - 07 - 08 mei genoten van een vakantie in Zuid Limburg.... of ze het misschien niet vreemd vonden dat er plotsklaps 2 nieuwe jongens op hun camping, bungalowpark cq andere locaties vertoefden, die aan het voetballen waren of .............
John uit Valkenburg LB | 15-05-2013 20:25 uur  

Als aanvulling op mijn eerdere bericht; Wat ik schreef; als laatst gepind, bedoel ik mee de plek/plaats waar de vader gepind en getankt heeft. Neerbeek dus.
Paragnost uit NL | 15-05-2013 20:24 uur  

Gezien de reacties die ik via diverse sociale media heb binnengekregen wil ik ook via dit weblog reageren. 1 – Zolang de jongens niet gevonden zijn moeten we mee blijven denken en zoekacties ondersteunen. 2 – Wat betreft Zuid Limburg: Als je de reistijd van Neerbeek tot de Rijnbrug in mindering brengt van de totale tijd blijft er 1,5 uur over dat de vader eventueel hier in Zuid Limburg aanwezig is geweest. 3 – Voor een misdrijf lijkt me de tijd erg kort. 4 – Echter doelgericht je kinderen ergens naar toebrengen en afscheid nemen en van te voren je mobiele telefoon uitschakelen lijkt me waarschijnlijker. 5 – Heel veel medelanders die we jaarlijks mogen begroeten in Zuid Limburg nemen de afslag Neerbeek om vervolgens via Beek, Schimmert en Hulsberg hun plaatsjes te zoeken in het Heuvelland. 6 – 6 mei 2013 was mei vakantie en als je dan kinderen wilt overdragen zodat het minimaal opvalt doe je dat in een toeristische omgeving waar veel kinderen verblijven, immers zo laat de politie weten de vader had e.e.a. uitstekend gepland. 7 – Kijkend naar de 1,5 uur (Heen en terug rijden en afscheid nemen) en ideale locaties (waar veel kinderen vertoeven) om dit te doen zijn Camping de Bron, Camping Schoonbron en Landal de Cauberg. 8 – Ga je dieper het Limburgse Heuvellandschap in schiet je over de tijdsduur van 1,5 uur. 9 – Als de vader deze route heeft gereden zou het Esso Tankstation Emmaberg eventueel video beelden kunnen hebben mits hun camera’s ook het voorbij rijdend verkeer opnemen. (Dit voor wat betreft Camping Schoonbron en Landal de Cauberg) 10 – Camping de Bron is via een landweggetje langs Arensgenhout te bereiken in het donker zeer zeker een ideale locatie. 11 – Misschien dat zij zelf , vrienden, kennissen op deze locaties in het verleden genoten van een mooie vakantie.
John uit Valkenburg LB | 15-05-2013 20:10 uur  

Ik vraag me toch echt hardop af waarom er niemand kijkt naar Wijk bij Duurstede? Hij is daar opgegroeid en een mogelijke omweg hiernaartoe verklaart vanuit Leersum makkelijk de "verloren" tijd. (ook het omdraaien in Leersum lijkt erop alsof hij zijn afslag naar WbD gemist heeft...) EN er wonen in Wijk bij Duurstede ten minste TWEE mensen met Denis als achternaam. (volgens het telefoonboek). Als die kleintjes daar niet zijn achtergelaten dan heeft hij daar misschien wel zijn schoenen en dergelijk bewijsmateriaal bij familie of vrienden achtergelaten. 'Tis maar een gedachte...
Nederlander uit In Amerika | 15-05-2013 20:08 uur  

beste t uit spijkenisse 170 euro gepint en niet veel van terug gevonden
G uit GELEEN | 15-05-2013 19:19 uur  

@John uit Valkenburg LB: HELEMAAL EENS! Precies mijn gedachten die extra persoon, de vraag is met welke reden wil je je kinderen weg houden bij de moeder en familie? Wat is daar aan de hand behalve gelijk aan wraak te denken. Niet dat het belangrijk is wat wij er van denken maar dat de politie te weinig info openbaar maakt is een feit. Hoeveel geld er gepind was bijvoorbeeld (en is terug gevonden) Is het genoeg voor een maaltijd of om een vakantie van te betalen? Het zou kunnen helpen met zoeken maar, misschien zijn kijkcijfers van opsporing verzocht belangrijker en komen ze volgende week weer met "nieuwe" informatie. Vraag me af waarom ze de Belgische zoekers afhouden!! En als de tijdlijn in Leersum idd niet klopt heeft hij daar dus een rondje gereden (plaatsen bezocht, biertje gedronken?), vandaar ook het "tijdsgat".
T uit Spijkenisse | 15-05-2013 18:40 uur  

Ik ben benieuwd naar 'de goede reden' van de politie dat ze de vrijwilligers met honden uit België niet laten zoeken...
Laura uit | 15-05-2013 17:55 uur  

Beste paragnosten.... zet nog een bakkie groene thee, was die grijzen wollen sokken en trek die Nike air Max Jeruzalems aan (sandalen) en trek die natuur in... Maar houd je mond op dit forum want jullie hebben nog nooit aantoonbaar een zaak als bijvoorbeeld deze kunnen oplossen en dit lukt ook never nooit niet want het is allemaal onzin dat eruit komt. Rudy Nec
Rudy uit Nijmegen | 15-05-2013 16:30 uur  

Beste paragnosten.... zet nog een bakkie groene thee, was die grijzen wollen sokken en trek die Nike air Max Jeruzalems aan (sandalen) en trek die natuur in... Maar houd je mond op dit forum want jullie hebben nog nooit aantoonbaar een zaak als bijvoorbeeld deze kunnen oplossen en dit lukt ook never nooit niet want het is allemaal onzin dat eruit komt. Rudy Nec
Rudy uit Nijmegen | 15-05-2013 16:30 uur  

Okay John, Hierbij dan mijn tip. Uit respect voor de familie wil ik niet alles vermelden. Ik heb ook begin deze week het tip formulier van de politie ingevuld. Maar heb geen idee of dit ook gelezen wordt. - Bij het zien van de foto van de vader, voelde ik ook een andere auto, een rode. Het voelde alsof die auto ook gebruikt is in deze zaak. Een VW voor mijn gevoel. Ik zag een schop (spade) deze was voor mijn gevoel nieuw of vrij nieuw, is onlangs gekocht. Ik zag een plek waar werkzaamheden zijn. Ik zag rioolbuizen liggen en veel geel zand. – Een dag later las ik op internet dat er in de directe omgeving van de plek waar de vader voor het laatst gepind heeft er werkzaamheden zijn aan de straat. Ik heb daar wel een bepaald gevoel bij. Daar moet meer te vinden zijn voor mijn gevoel.
Paragnost uit NL | 15-05-2013 14:36 uur  

beste Paragnost uit NL, niet alleen de politie neemt jullie niet serieus, wie eigenlijk wel?
Jack uit Utr | 15-05-2013 14:27 uur  

Als de vader een afscheidsbrief heeft getypt smiddags , en hij een groot deel van de dag met de kinderen in het doornse gat was hoelaat was hij daar dan? En is er in t huisje gekeken waar ze heen zouden gaan in luxemburg? Hij heeft een vriendin wonen ze niet samen? Waarom pleegt de man zelfmoord terwijl hij juist een week van zijn kinderen mag gaan genieten lijkt mij toch dat je dat dan na die week doet? Touw wat ontbreekt, tja als je logische nadenkt is t eerste wat door je hoofd schiet zal hij daarmee zijn kinderen wat aan gedaan hebben? Ik denk geweoon even hardop hoor want hoop echt dat de 2 mannentjes snel levend en wel gevonden worden!
meedenker uit | 15-05-2013 14:25 uur  

Mijn vermoeden blijft dat hij de zorg van de kinderen aan een ander heeft overgelaten. Verklaard ook de cash geld voor de zorg. De kinderen moeten deze persoon al een keer eerder gezien hebben om vrijwillig - zogenaamd op vakantie - mee te gaan met deze persoon. Dat de kinderen nu onder dwang worden vastgehouden is eigenlijk wel zeker want zij weten nu ook dat de schoolvakantie voorbij is. Waarom richt de politie zich niet tot de (eiropese) pers met mededeling tot deze persoon om zich te melden?
sibbel uit Utrecht | 15-05-2013 14:21 uur  

RE: Paragnost uit NL | 15-05-2013 13:43 uur Nou laat uw tip hierachter in dit BLOG zal zeker gelzen worden ook door.... Alle denk vermogen is welkom Groet.
John uit Valkenburg LB | 15-05-2013 13:52 uur  

Waar kan ik als paragnost mijn 'tip' kwijt? Ik neem aan dat de politie dit niet serieus neemt.
Paragnost uit NL | 15-05-2013 13:43 uur  

beste Alex uit Utrecht speeltuinen en parken heb je door heel nederland.....
Inez K. uit Zeist | 15-05-2013 13:39 uur  

is er ook algezocht bij recreatiepark kwintelooyen?? De duur van rijnsburg rhenen tot leersum is 25 km en hij heeft er 2,5 uur over gedaan om in leersum te komen.Ik denk dat die kinderen in dat gebied zijn. En waarom konden ze hem niet identificeren eigenlijk??hij was nog maar amper 3 uur overleden.
jaja uit Ureterp | 15-05-2013 13:35 uur  

Speeltuintjes, speeltuin, waterpartijen heb je ook in Vleuten vlak bij vaders huis! Maximapark!
Alex uit Utrecht | 15-05-2013 13:23 uur  

Woon in Zuid Limburg en heb mijn tip ook doorgegeven aan de Politie maar heb tot heden niks vernomen. Vind het raar dat de Politie alleen informatie verstrekt en zich concentreert opdat gene wat de vader vermoedelijk heeft gedaan. Totaal geen info over kinderen, welke kleding droegen ze, welke kleding hadden ze bij zich, welke spullen enz. enz. en zijn deze spullen teruggevonden in de auto. En hier zie je ook tegenstrijdigheden in de informatie. De vader hield een afscheidsrit en daarom pinde hij cash geld met de bedoeling dat zijn rit niet opgemerkt zou worden. WAAROM pinde hij dan wel in Neerbeek om ons een seintje te geven m.b.t. zijn kinderen. Tevens aan de peilingen van zijn mobiele telefoon in Zuid Limburg. Eerst wordt hij gepeild in Neerbeek, vervolgens in Geleen waar hij contact heeft met zijn ex vrouw om vervolgens kort erna weer gepeild te worden in Beek. Handig zou zijn als de Politie de exacte peillocaties zou vrijgeven. Tevens wordt geen informatie gegeven welke sporen er op de kleding van de vader cq schoenen zijn aangetroffen. Zou het kunnen zijn dat de politie te vroeg de conclusie heeft getrokken dat de kinderen ook om het leven zijn gebracht. In deze situatie ga je als Politie ook niet de ex vriendin in Neerbeek direct bezoeken nee eerst ga je ze enkele dagen in de gaten houden om ze dan vervolgens te bezoeken. Kan nog wel enkele zaken noemen die ik maar vreemd vind. Mijn inziens zijn de kinderen in Zuid Limburg overgedragen aan kennissen hier of aan familieleden cq vrienden die hier in de meivakantie vertoefde en dit heeft de vader te kennen gegeven middels het pinnen bij Neerbeek en heeft het cash geld aan de kinderen als soort van zakgeld meegegeven.
John uit Valkenburg LB | 15-05-2013 12:55 uur  

Inez K. Wat een ontzettend harteloze reactie! Ik hoop dat moeder dit soort teksten niet leest!! En algemeen: paragnosten: houd aub op met die zelfbenoemde pseudo-gezaghebbende "expert"-wijsheid!
Anneli uit Zeist | 15-05-2013 12:51 uur  

Velen vragen zich af waarom hij helemaal naar Limburg is gereden om alleen te tanken. Ik vraag me juist af waarom hij vanaf Limburg weer helemaal terug naar Doorn is gereden alleen om zichzelf aan een boom te hangen. Had hij in Doorn of omgeving misschien nog iets te doen vlak daarvoor? Waarom als je in Limburg bent, terugrijden naar Doorn om je op te hangen. Waarom zou hij dat dan niet in Limburg gedaan kunnen hebben?
Miranda uit Utrecht | 15-05-2013 11:54 uur  

TERUGWEG Vermoedelijk reed hij rond 22.26 uur door de Fattenbergstraat in Neerbeek. Kort daarna belde hij voor de laatste keer met zijn huidige partner en zei dat ze waren aangekomen bij het motel in Limburg. In werkelijkheid is hij op dat moment nog in Neerbeek. (op plus/min 300 honderd meter van de fattenbergstraat ligt op de rijkswegzuid in geleen, hotel de bastion daar tegenover ligt een macdonalds,waar je niet makkelijk langs kunt rijden zonder te stoppen met kinderen in de auto,alle twee de locatie's hebben camera's,meteen naast de macdonalds ligt de toerit naar de A2,die hij volgens de route moet genomen hebben....maar ik zal er maar vanuit gaan dat justitie dat zelf ook al opgevallen was,en het onderzocht heeft)
G uit GELEEN | 15-05-2013 11:34 uur  

Ik ben paragnost en ik krijg door dat ze nooit zullen worden gevonden.
Inez K. uit Zeist | 15-05-2013 11:27 uur  

Misschien heb ik het gemist. Maar wat is de omschrijving van de kleding die de kinderen droegen die bewuste dag van verdwijning? Is daar iets van bekend?
Jim uit Wageningen | 15-05-2013 11:26 uur  

Gezien de route en het tijdsgat tussen Rhenen en Leersum begrijp ik niet waarom er niet gezocht wordt bij/om en in de Lek, In Elst heb je de Fabrieksweg , De Opslag, en Ingenseveerweg die zo op het water uitkomen. Ook is tegen Amerongen het gebied langs de Rijksstraatweg, Onderlangs/De Oude weg wat ik minder waarschijnlijk vind gezien de bereikbaarheid. Wat betreft het voertuig achter de vermoedelijke auto van vader, lijkt mij rond die tijdstippen alle aan en afvoer routes op beelden te controleren binnen gestelde afstand en tijdsbestek 9 misschien wel doorgreden naar zeist of driebergen waar camera's hangen) zullen niet veel gereden hebben evenals gsm peilingen van actieve telefoons langs de route. Ach zo heb ik ook wel ideen omtrent het uitkammen van de gebieden gebeurd nu ad hoc naar mijn mening.
JW uit Zeist | 15-05-2013 11:13 uur  

Beste Rob uit Bentheim, als het is zoals jij omschrijft omdat alles mogelijk is, dan moet dat toch te achterhalen zijn in zijn praktijkruimte of er gewichtschijven of andere attributen verdwenen zijn.
Jan uit | 15-05-2013 11:10 uur  

Ik hoop dat er nu een keer geduikt gaat worden onder de Brug bij Rhenen vanaf het midden gezien tot aan de oever van Rhenen en tot 200 meter richting westen in het midden van de rivier met een sonarboot gezocht gaat worden. De kinderen zijn volgens mijn gevoel met een touw met daaraan dumbels/gewichtshefschijven verzwaard en van deze brug aan de oostzijde, voorbij het midden richting Rhenen, over de railing gezet. Deze atributen zijn naar mijn gevoel uit zijn praktijk/werk. Ik heb in het verleden vaker voorspellingen gedaan die uit kwamen maar draag de naam Paragnost niet bij mij. (hoop dat de politie mijn melding van zaterdagmorgen 130511-242025107 nogmaals wil bekijken, hierin heb ik ook geschreven over een afgesneden touw etc..etc..) Even realistisch terugkomende op de kleding: Aan de kleding van de vader is nu ook wel te zien dat dit geen sporen vertoond van zand vergraven in een bos en ook niet van het lopen in een vijver.
Rob uit Bad Bentheim | 15-05-2013 10:40 uur  

Vreemd dat de vader helemaal naar Neerbeek rijdt als hij zelfmoord wil plegen en misschien ook zijn kinderen van het leven wil beroven. Het zou een dwaalspoor voor de politie geweest kunnen zijn, zodat ze de kinderen niet gemakkelijk kunnen vinden en het lijkt op een ontvoering. Toch heb ik het gevoel dat ze in de omgeving van Neerbeek achtergelaten zijn. Alleen blijft de vraag nog heeft hij zijn kinderen gedood of aan iemand meegegeven. Laat ze ook eens kijken bij gierputten daar in de omgeving of bij stortplaatsen. Ik wens iedereen sterkte bij het zoeken naar de kinderen.
Jan uit | 15-05-2013 10:10 uur  

Wat ik me afvraag nav de beelden die gisteren vrij gegegeven zijn (camera beelden Leersum). Na mijn idee reed hij eerst van Leersum naar Rhenen en is toen gekeerd om terug te rijden richting doorn (dan zit er ineens een zwarte auto achter hem, vreemd dat deze persoon zich nog niet gemeld heeft). Dat hij vervolgens afremt is logisch want er komt een rotonde (is net niet te zien op de camera beelden). Maar is hij dan niet eerder al langs gereden? Hij kwam tenslotte vanuit Rhenen maar is voor het eerst te zien op de beelden dat hij vanuit doorn naar rhenen rijdt (via Leersum)....Is hij dan vanuit Rhenen toch via een andere weg naar doorn/Leersum gereden in eerste instantie ???
Tamara uit Cothen | 15-05-2013 09:44 uur  

Vroeg me af zijn er kleren gevonden? Als je een paar dagen weg gaat neem Je toch kleding mee.
Guusje uit Nijmegen | 15-05-2013 09:24 uur  

ik kan het maar niet van me afzetten dat er ook naar een put gekeken moet worden. Zijn die er in de buurt van Leersum?
Lisa Visser uit Geldrop | 15-05-2013 09:23 uur  

Een reactie op S. uit A'foort --je schrijft dat iedereen in de omgeving van vader lovend is over hem. Als dat zo is dan is mijn vraag: waarom laat hij moeder in deze onmenselijk beklemmende situatie verkeren? Dat past toch niet bij 'lovend'? En over al die opmerkingen over paragnosten en mensen die zelf iets doorkrijgen: houd er mee op! Hier is helemaal niemand mee gediend; inventariseer maar eens hoeveel verschillende vindplaatsen er doorgekregen worden. Het geheel wordt er alleen maar onduidelijker door en er wordt valse hoop gegeven. Hoop is goed, maar laat het geen valse hoop zijn. Mensen denk na! En als er meer zou zijn tussen hemel en aarde ga dan op je knieën. Ik bid voor moeder en voor wijsheid voor politie, recherche en mensen-getuigen die (wellicht zonder dat ze het nog beseffen) de sleutel in handen hebben. In de hoop dat dit werkelijk verschrikkelijke misdrijf spoedig wordt opgelost, en met een uitkomst waarin de jongetjes het leven met (een wrs getraumatiseerde - vreselijk!) moeder weer kunnen opvatten.
Anneli uit Zeist | 15-05-2013 09:00 uur  

Ik kan het maar niet van mij afzetten dat ze vermoedelijk in de buurt van RHENEN gevonden zullen worden. Ik heb al eerder een berichtje ingestuurd maar dat is niet geplaatst. Kijk vooral ook onderaan de Grebbeberg bij de zandafgravingen of de militaire begraafplaats. Ik hoop van harte dat ik het fout heb en dat ze levend gevonden zullen worden.
Gina uit Vleuten | 15-05-2013 08:54 uur  

Voor mijn gevoel leven de kinderen nog en heeft hij ze aan iemand mee gegeven en zijn ze ergens over de grens. Iemand die zijn hond daar altijd uit laat heeft gezien dat de kinderen zwijgzaam op een boomstronk zaten en dat vader heen en aan het lopen was. het blijft natuurlijk gissen, maar misschien hij hij ze toen verteld dat ze voor een tijdje bij iemand gaan logeren en niet naar huis kunnen. Ik hoop dat dit allemaal goed afloopt.
C uit Utrecht | 15-05-2013 08:22 uur  

Een afscheidsrondje met je kinderen achterin, ik kan het me bijna niet voorstellen. Hierin stijgt mijn hoop dat hij ze in Limburg heeft ondergebracht/meegegeven. Misschien zitten ze wel ergens in Luxemburg, zich afvragend waar papa blijft. Sprankje hoop!
sjaak uit Lingewaard | 15-05-2013 06:38 uur  

Verschrikkelijk om al die berichten te lezen. Hoop voor de moeder en de rest van de familie dat ze de kinderen snel vinden. Zelf kom ik uit Limburg en heb steeds het gevoel dat er meer in deze richting gezocht moet worden. Zelfs mijn moeder heeft het gevoel dat ze eens moeten zoeken in de richting van Heinsberg!!! En dan niet alleen in bossen maar ook bij campings en stortplaatsen ed. Kan alleen maar hopen op een goede afloop
s uit Limburg | 15-05-2013 01:02 uur  

Wordt er niet meer gezocht rond Woudenberg? Moet hervatten de zoekactie. Opheusden, Rhenen, Doorn, Woudenberg Austerlitz. Hier moet gevraagd worden of ze bij de restaurant hebben gegeten kan zijn voordat hun naar de speeltuin gingen. Hier was een ontmoeting. Ik krijg door dat er gegraven moet worden, Woudenberg. Iemand heeft papa geholpen. Ik krijg sterk het vermoeden dat hun een bepaalde levensovertuiging hadden. De moeder weet er meer over. De moeder weet dat hun dood zijn. Men moet in het gebied van U. heuvelrug, Woudenberg en Austerlitz de zoekactie hervatten. Daar waren ze geweest en de andere blanke man die hem heeft geholpen kende de kinderen. Op de heenweg heeft hij hulp gevraagd. Hij was super nerveus. Rhenen - Opheusden -iets is hier gebeurd in de nacht - Doorn, Woudenberg dat wordt graven krijg ik te zien- Austerlitz.
Georgette uit Zoetermeer | 15-05-2013 00:31 uur  

Ook mijn gevoel zegt me dat de jongens nog in leven zijn en ergens anders (wellicht over de grens) zijn onder gebracht. Gebaseerd waaarop? Er wordt door (direct) betrokkenen over het algemeen lovend over vader gesproken. Vader was gek op zijn kinderen, zat in een moeilijke situatie met zijn ex partner maar vocht voor zijn kinderen. Aangezien hij een afscheidsbrief heeft achtergelaten waarin hij met geen woord over de kinderen praat, zegt mijn gevoel dat ze nog in leven zijn. Zoals het nu lijkt heeft vader alles goed gepland, voorbereid en iedereen op een dwaalspoor gezet. Misschien had hij contact met iemand uit Luxemburg (of België / Duitsland) die de zorg voor de kinderen wilde overnemen. Heeft hij ze meegenomen in een deel van zijn "afscheidsrit" en in Limburg aan iemand overgedragen en is daarna zelfstandig zijn weg vervolgd om zodoende tot slot een einde te maken aan zijn leven te maken. Ik hoop dat de kids nog leven en onbezorgd en in goede gezondheid worden terug gevonden en herenigd met de moeder. Wellicht vinden sommige mensen mij nu naïef maar concrete aanwijzingen dat de jongens niet meer in leven zijn, zijn er ook niet. En hoop doet leven, dus ik hoop. Sterkte voor de moeder als mede de familie en vrienden van de vader die nu ook hun dierbaren moeten missen.
S. uit Amersfoort | 14-05-2013 22:56 uur  

Las ergens over paragnosten over de plaats Austerlitz! Austerlitz straat/ plein is maar denk 100 meter van het huis van vader vandaan! Vlak bij een parkje! En wat dacht je van het Maximapark!
Alex uit Utrecht | 14-05-2013 22:55 uur  

Als er sprake was van een afscheidsrondje door Nederland is het keren van de auto in Leersum misschien te verklaren: hij had de afslag naar Wijk bij Duurstede gemist en is gedraaid. Hij is immers opgegroeid in Wijk bij Duurstede.
Eric uit Doorn | 14-05-2013 21:09 uur  

Bij de MacDonalds hangen volgens mij ook vaak camera's. Misschien heeft hij daar een stop gemaakt met de jongens? Misschien de moeite waard om alle Macs in de omgeving te vragen hun beelden na te kijken? De jongens zaten bij de tankbeurt 'savonds laat nog in de auto, ik kan me voorstellen dat ze onderweg ergens iets gegeten hebben of gehaald hebben bij een MacDrive misschien?
reve uit Omgeving utrecht | 14-05-2013 19:07 uur  

Mijn gevoel of mijn logica zegt nog steeds dat er tussen leersum en rhenen gezocht moet worden gezien de tijdlijn?maar goed,neem aan dat de politie zelf al zo snugger was...knap werk zowieso het verhaal krijgt steeds meer vorm.hoop van harte dat de jongetjes snel gevonden worden.die arme moeder mag niet zolang in onzekerheid blijven!
Saskia uit Rotterdam | 14-05-2013 18:30 uur  

Mijn vermoeden is dat de jongens nog steeds leven en denk dat ze allang in het buitenland zitten.Vader heeft gedacht van als ik ze niet of nauwelijks mag zien dat ziet moeder ze ook niet meer.Wat voor werk deed vader?? Kluste hij wel eens zwart wat bij,toch stiekem een spaarpotje opgebouwd.Het is maar een vermoeden maar toch...Ik hoop en duim dat deze jongens heel snel gevonden worden want het is een hel waar de moeder en verdere familie nu in leven!!!
Anna uit Nieuwegein | 14-05-2013 18:03 uur  

En nu blijkt dat er wel degelijk cash geld gepind is....
aryane uit Amstelveen | 14-05-2013 17:58 uur  

@Sjaak uit Lingewaard:Dan heb ik dat verkeerd begrepen,van dat pinnen... Ben het met je eens dat de politie haar uiterste best doet en geen een aanwijzing ongemoeid laat,maar soms ligt de focus teveel op 1 punt..Daarom kan meedenken geen kwaad :)
aryane uit Amstelveen | 14-05-2013 17:47 uur  

Hebben ze al gekeken bij een eventueel graf van opa en oma? Ik bedenk maar even iets. Ik kan me voorstellen dat deze man zijn kinderen, als hij ze heeft omgebracht, heeft willen plaatsen bij dierbaren of een plek die dierbaar voor hem was. Een plek die hij als fijn ervaarde of dicht bij mensen die hij liefhad. Bijvoorbeeld een oude speelplek van vader/de kinderen oid...... De moed zakt me in de armen nu ik dit tik. Ik hoop dat ze snel gevonden worden, dit moet ondragelijk zijn voor de moeder.
linda uit Nieuwegein | 14-05-2013 16:36 uur  

Ik heb ook het vermoeden dat de jongens nog leven,ondergebracht in het buitenland.Vader zal gedacht hebben van als ik ze niet of nauwelijks mag zien dan moeder ook niet meer!!!!Wat mij niet helemaal duidelijk is of vader geld heeft gepint ipv van alleen tanken.Ik denk toch dat ze verkeerd zoeken,ook de speurhonden vinden geen enkel spoor,vreemd nee helemaal niet want vader heeft een heel goed doordacht plan meegenomen in zijn dood.Hij wil de moeder de stuipen op het lijf jagen!!!Ik hoop en duim dat deze kinderen weer bij hun moeder terug komen ,zodat zij verlost is van deze hel waarin ze nu leeft en dat ze haar kinderen weer in haar armen kan sluiten.
Anna uit Nieuwegein | 14-05-2013 16:30 uur  

Corynne uit Den Bosch, terecht punt. Ga er vanuit dat de politie dit checkt, maar ik vroeg me ook af hoe ver providergegevens (gsm/ internet) en evt andere gegevens terug te zien zijn. Maandag overdag zijn ze blijkbaar ook nog bij het Doornse Gat gezien. Dan kan het in het geval van een 'gecoördineerde actie' goed zijn dat hij in de dagen/weken voorafgaand al ergens op plaatsen of langs de route is geweest?? Zo niet, dan zou je in dit geval toch verwachten dat hij kiest voor bekend terrein.. Of bekend persoon natuurlijk, want ik kan me (zelfs in deze situatie) eigenlijk nog steeds niet voorstellen dat je je kinderen iets met voorbedachte rade aan kan doen.
Bas uit Den Bosch | 14-05-2013 16:14 uur  

en nog iets... ik blijf het opvallend vinden dat er zoveel tijd zit tussen 'Rhenen' en 'Leersum', maar ja aan de andere kant: de situatie s ook niet echt voorspelbaar: hoe reageer je als je zo meteen zelfmoord gaat plegen - toch nog even uitstellen? Toch naar de politie gaan? Of toch maar naar het Doornse Gat, of toch maar niet? Weten wij veel!
Anneli uit Zeist | 14-05-2013 15:01 uur  

In de loop van de tig reacties lijken bepaalde feiten (zoals die ons bekend zijn)te veranderen. Eén daarvan is, dat er gepind is om te tanken: OM TE TANKEN, niet om geld uit de muur te halen dus.
Anneli uit Zeist | 14-05-2013 14:58 uur  

alexa uit deventer , het was een vraag.!! Het enige wat ik denk is dat die knullen gevonden moeten worden
corynne uit Den bosch | 14-05-2013 14:24 uur  

Mochten de kinderen niet meer leven , zou het dan een idee zijn om op begraafplaatsen te gaan zoeken in de omgeving waar hij geweest is..en een straal eromheen..dit is namelijk een plek waar de politie niet gauw met speurhonden gaat zoeken...en waar s'nachts ook niet gauw mensen wandelen met hun hond...Het is maar een idee...Ik hoop echt dat ze levend gevonden worden...
Anja uit Nieuwegein | 14-05-2013 14:10 uur  

beste robin de jong.nogmaals voor mij is het niet duidelijk of de jongens bij hem waren toen hij tankte.en het is al helemaal niet duidelijk of de jongens nog bij hem waren toen hij uit limburg vertrok.als je de route bekijkt moet je er toch vanuit gaan dat het verhaal begint bij de rijn brug.vanaf daar mis je gewoon uren.op een stukje van niks.daar ligt de meeste tijd.wat heeft ie in die tijd gedaan?
G uit GELEEN | 14-05-2013 13:03 uur  

Beste Sjaak uit Lingewaard, Zeer bedankt voor je goede tip. Nu ik weet welke pomp het precies is, krijg ik er ook een wat beter beeld van. Het kan inderdaad heel goed dat de vader deze pomp gewoon kende, omdat hij ook de omgeving kende. Hij kan ook gebruik hebben gemaakt van de pomp zonder bij zijn exvriendin op bezoek te zijn geweest. Ik lees nu dat de politie nogmaals een huiszoeking daar heeft gedaan en niets heeft kunnen vinden. Misschien speculeer ik ook wel iets te veel, sorry daarvoor, ik wil ook gewoon heel graag dat Ruben en Julian worden gevonden. Maar als de vader bij zijn ex was, dan toch wel eerst nog met de jongens erbij. Anders moet zij toch ook onraad hebben geroken. G uit Geleen, je zegt de omgeving goed te kennen, en dat het makkelijk is om iemand daar te laten verdwijnen. Denk goed na over mogelijke plekken. In de buurt van het tankstation(Prins Mauritslaan, kruising Haardboomstraat), dat zou kunnen. Aan de andere kant, je wilt ook wel een stukje uit de buurt zijn van een plek waar je net nog gezien zou kunnen zijn. Toch blijf ik het gek vinden waarom de vader zo laat nog vertrok naar Beek toe. Was het een impulsieve handeling? Was er een ruzie over de vakantie en besloot de vader dan toch nog te gaan, ook al was het laat? En eenmaal daar? Wilde hij weer terug naar huis? Was zijn woede bekoeld? Het park al dicht? Het tanken duid op aanstalten maken voor een terugreis. Het is best een afstand van Vleuten naar Limburg dus dat kan wel kloppen. Maar neem je de jongens dan zo laat in de nacht nog weer mee naar huis? wat zou u doen? Of breng je je kinderen onder bij een bekende uit de buurt? Misschien dan niet zijn ex-vriendin, maar eventuele vrienden of kennissen van haar? Of Familie van de vader zelf? Hoop houden, het moet gewoon dat Ruben en Julian ergens zitten..
Robin de Jong uit Utrecht | 14-05-2013 12:40 uur  

...misschien is mij iets ontgaan, maar is er ook al gekeken of de moeder misschien een nieuwe vriend/relatie heeft die er iets mee te maken zou kunnen hebben.
Truus uit Utrecht | 14-05-2013 12:17 uur  

Ik heb zojuist uit betrouwbare bron vernomen dat Peter van der Hurk reeds bezig is met de zaak. Iets waar ik zeer blij mee ben, hoop echt dat hij iets kan betekenen en ben zeer benieuwd naar de uitkomst.
Happy uit Bilthoven | 14-05-2013 12:04 uur  

@De corynne uit Den bosch Wat denk jezelf? De rechercheurs zijn toch geen stel padvinders? En ga allemaal fijn door met Cluedo spelen hier...
Alexa uit Deventer | 14-05-2013 11:51 uur  

@De corynne uit Den bosch Wat denk jezelf? De rechercheurs zijn toch geen stel padvinders? En ga allemaal fijn door met Cluedo spelen hier...
Alexa uit Deventer | 14-05-2013 11:51 uur  

weet iemand waar in zeist ze gaan zoeken?????
gerrit uit Zeist | 14-05-2013 11:49 uur  

De hulp van een paragnost zoals Peter van der Hurk zou zeker weten wat meer duidelijkheid kunnen verschaffen, en voor de mensen die er niet in geloven en hier zo negatief zijn....kwaad kan het zeker niet want nu zoekt iedereen ook op plaatsen voor Jan met de korte achternaam. De één gelooft in God, de ander in een goede paragnost, en de ander in zichzelf. Laat iedereen toch lekker. Het blijft een trieste situatie en ik hoop dat er spoedig antwoord komt voor de nabestaanden. De hele situatie blijft vreemd en niemand kan oordelen over Jeroen of Iris zonder te weten wat er nou echt aan de hand was. Ook twijfel ik nog steeds of de kinderen wel vermoord zijn, want daar gaat iedereen blind vanuit en Jeroen wordt als monster neergezet. Ik ben van mening dat zijn liefde voor zijn kinderen heel groot is geweest, maar de haat tegenover zijn ex ook. Wat is er dan gebeurd en door wie? Laten we alles afwachten & hopen dat er een positief eind komt aan deze zaak, al wordt Jeroen er niet meer mee geholpen.
Happy uit Bilthoven | 14-05-2013 11:29 uur  

weet iemand of het als een paal boven water staat dat de jongens bij de man waren toen hij in neerbeek was.want wordt mij niet duidelijk.nieuwssites spreken elkaar hierover tegen.als dat "wel"zo is kan er misschien beter wat korter in de buurt van neerbeek gezocht worden lijkt mij.ik woon hemelsbreed 800 meter van het tankstation vandaan.neerbeek is maar een klein dorp en is omringt door natuur akers vele landweggetjes en kleine afgelegen bosperceeltjes waar (zeker op een later tijdstip) geen mens komt en je dus ook niet gauw gezien wordt. is het gezien de tijd dat ze in limburg waren niet aannemelijker dat je het veel dichter bij moet zoeken? er vanuit gaande dat de man de kinderen wat heeft aangedaan.vind ik dat de zoekacties (zeker in limburg) veel te voor de hand liggend zijn.ze zoeken in bossen die vol liggen met wandelpaden waar hordes met mensen elke dag wandelen.en waar de vindkans dus ook heel groot is......ik heb zoiets begin bij het begin.en dat is neerbeek.
G uit GELEEN | 14-05-2013 11:17 uur  

Als de politie er vanuit gaat dat Jeroen dit waarschijnlijk gepland heeft, is er dan ook gekeken naar eerdere gegevens in zijn GSM. Was hij eerder al op bepaalde plekken?
corynne uit Den bosch | 14-05-2013 09:44 uur  

@Roos en Aryane. De vader heeft gepint bij de benzinepomp. Ik kan geen info vinden over andere pin-acties. Maar als dat wel is gebeurd, neem ik aan dat de politie daar allang zijn informatie uit heeft gehaald. Ook vakantieboekingen en dergelijke zullen echt wel te vinden zijn geweest in zijn woning die minuscuul is doorzocht. Heus, de politie weet echt wel wat hij doet, kijk maar naar de reactie van die belgische expert.
sjaak uit Lingewaard | 14-05-2013 09:22 uur  

@rtv utrecht: jullie schrijven dat Iris haar commentaar heeft aangepast naar "dank je wel" , maar er staat na de bewerking nog steeds: " . Ik ben er altijd zo bang voor geweest dat dit zou gebeuren. :'-( ". "
barbara uit Eindhoven | 14-05-2013 03:39 uur  

Heel scherp opgemerkt van Roos uit Groningen...WAAROM heeft de vader geld gepind en,ook niet onbelangrijk,hoeveel? Iemand die van plan is zich van het leven te beroven gaat niet nog even pinnen...Als het om een klein bedrag gaat is het verder niet relevant,maar als hij een groot bedrag heeft opgenomen,dan zou dat het onderzoek een heel andere kant op kunnen leiden.Misschien zou het inderdaad raadzaam zijn nogmaals grondig huiszoeking te verrichten bij ex-vriendin..En dan wat betreft de verdwenen schoenen..Als de vader dit allemaal van te voren heeft gepland,zijn de schoenen misschien gebruikt in de dagen voorafgaand aan dit drama,om eventuele 'voorbereidingen' te treffen...Zijn de gangen van vader de dagen voor de verdwijning al nagegaan?(en dan met name de GSM gegevens.)Er wordt vooral gefocust op de rechterkant van de A2 maar is het bij iemand opgekomen dat hij zijn telefoon uitgezet heeft,teruggereden is over de A2,daar links ergens de kinderen heeft 'achtergelaten' en toen binnendoor gereden is naar Doorn?Het blijft allemaal speculeren,helaas...Ik hoop van harte dat de kinderen gevonden worden,levend en wel.
aryane uit Amstelveen | 14-05-2013 02:31 uur  

Als ze bossen uitkammen waarom kwintelooije niet bij rhenen daar is hij toch ook geweest in rhenen kan zo maar zijn dat hij daar op kwintelooyen is geweest laat iemand doorgeven dat ze ook moeten uitpluizen en hopend dat ze daar dan gevonden worden.
vermeer uit Veenendaal | 13-05-2013 23:09 uur  

Maar wacht eens... Als de auto nog steeds zoek is moet de vader toch een stuk gelopen hebben... die auto kan niet zomaar wegzijn! de vader heeft iemand met de jongentjes in die auto ver weg laten rijden... buitenland!? Ik hoop, dat iemand de jongens met die auto mee heeft genomen, en dat ze dus nog leven... hopelijk niet in een kelder of dat soort gekkigheid!! En geld voor deze zoekactie maakt echt niet uit! De jongens moeten hoe dan ook gevonden worden, heel nederland spreekt erover! erg triest hoe kan dit nou!? Niet stoppen totdat ze gevonden zijn!!! Moeder, Familie van Ruben en Julian, heel veel kracht en sterkte toegewenst!
Lynn uit Katwijk | 13-05-2013 23:07 uur  

Volgens mij liggen ze onder de brug bij Rhenen, aan de oostkant.
Denis uit Kesteren | 13-05-2013 22:39 uur  

Ik geloof het niet. Mensen, a.u.b.. Kinderen zijn vermist. Gaan jullie nu de schuld bij de moeder zoeken? jullie praten, dat vader kon hun niet meer zien. Hellooooooooo. Zij zij met vakantie met hun eigen vader..... de moeder had haar vertrouwen in hem.... En wat nu??????? Wat veel slechte dingen zij toch bij mensen, ook bij jullie, die over moeder praten, zonder haar te kennen. Mijn Nederlands is niet zo goed, maar slechte mensen zijn overal....
min uit Limburg | 13-05-2013 21:55 uur  

Ik vind het erg triest, hoop ze snel gevonden worden. Een bevriend medium heeft het gevoel dat ze in duitsland of tegen de duitse grens moeten zijn, bij een rivier met stromend water..
Tom uit | 13-05-2013 21:48 uur  

Zou gewoon ook een megabedrag aan beloning uitzetten....wie weet worden de 2 lieve schatten wel vast gehouden door een of ander . Tegenwoordig wil men voor geld nog wel eens over stag gaan. Het is gewoon niet te geloven dat er na 1 week nog steeds geen enkel spoor is gevonden.
Truus uit Utrecht | 13-05-2013 21:10 uur  

@robin Ik zie niet zo veel verdachts in het feit dat hij in Neerbeek heeft getankt. Als zijn ex daar woont, dan was hij gewoon bekend met die pomp. Het was de Tinq, en dat is een veel goedkopere pomp dan een tankstation aan de snelweg. Als gescheiden vader moest hij waarschijnlijk zuinig aan doen. Ik ken ook de goedkopere pompen in mijn omgeving of plaatsen waar ik vaker ben geweest. (Mijn eerste berichtje hierover is niet geplaatst. Mocht dat toch nog gebeuren, dan sorry voor het dubbele bericht.)
sjaak uit Lingewaard | 13-05-2013 19:00 uur  

politie heeft niks aan gevoel, je leest zoveel ook op facebook dat er staat mijn gevoel zegt...., als de politie daar iets mee moet doen dan ben je volgend jaar nog niet klaar. Alleen met tips/aanwijzingen kan de politie wat mee, NIET MET GEVOEL!!
- uit - | 13-05-2013 18:01 uur  

Weet iemand in de omgeving van Beek hoeveel tankstations er precies in de omgeving van Beek zijn? De politie verklaart dat de vader heeft getankt bij een tankstation waar zijn vriendin (ex) om de hoek bij wonen. Het zou heel handig zijn om die straat openbaar te maken. Is het voskuil, de BP bij voskuil?
Robin de Jong uit Utrecht | 13-05-2013 17:08 uur  

Allereerst een vreselijk verhaal wat op een film moet lijken voor de familie. Heel veel sterkte en kracht voor de moeder van de jongens. Alle verschillende locaties, gebeurtenissen en handelingen maken het echter tot een ingewikkeld verhaal. Blijf vooral simpel denken, via menselijke emoties die logisch kunnen zijn. Een vader haalt zijn kinderen s'ochtends op voor een korte vakantie. Maar hij besluit pas laat in de avond, om half 9, te vertrekken. Dat is vreemd. Als je weet dat je naar een vakantiepark gaat, vertrek je op tijd. het ligt helemaal in Limburg namelijk. Vakantieparken zijn over het algemeen na 9 uur s'avonds wel dicht voor bezoek. De vader zou pas om elf uur in Neerbeek aankomen. Dan kan je echt niet meer terecht in een bungalowpark. Er is waarschijnlijk iets voor het vertrek gebeurd. de vader heeft contact gehad met iemand waardoor de reisplannen zich wijzigden. dat kan goed iemand zijn met wie hij afsprak rond een bepaalde tijd naar die persoon toe te komen. In plaats van overdag, moest deze ontmoeting s'avonds plaats vinden. Waarom? S'avonds iets afspreken lijkt mij een veiliger moment om iets te doen wat niet hoort. Maar met wie sprak de man dan af? Kende hij dan iemand in Neerbeek. Het blijkt inderdaad dat hij iemand kent. Zijn ex-vriendin woont uitgerekend in Neerbeek. Naast het tankstation waar hij later zou tanken. Na een woordenwisseling sprak de man af met zijn ex om rond elf uur daar aan te komen. (of het is later onderweg afgesproken) de jongens kenden deze ex dus zouden de situatie niet heel vreemd hebben gevonden. Ik kan mij bijna niet voorstellen dat de vader deze ex niet heeft bezocht. Wat doe je anders om elf uur savonds helemaal in Limburg. Hij heeft getankt bij haar om de hoek. dat betekent, hij tankte nadat hij bij haar is weggereden. Nu kan het heel goed dat hij de jongens bij zijn ex heeft achtergelaten, bij een ''bekende'. Deze ex heeft vervolgens met haar vriend, of een rare buurman, of een lieve stille, rustige man uit de straat iets beraamd om met de jongens te doen. Onlogisch? veel onlogischer is het dat je als ex het normaal vind dat een vader met twee kinderen diep in de avond naar Limburg komt rijden. Als zijn ex een weldenkend iemand is, waarom zou zij dan niet gelijk de politie hebben gebeld? (en heeft ze dat gedaan? wie weet dat?) De vader is vervolgens alleen weggereden, en heeft gedacht: ''ik wil niet dat iemand weet dat mijn kinderen hier zijn, ik ga weg van deze plaats. en mij mogen ze niet vinden, want dan komen ze het te weten waar ze zijn. mijn kinderen zijn beter af bij ....(mijn ex en haar mogelijke partners)'' En misschien had de vader nog wel een groter geheim. iets wat bekend zou worden als ze zijn kinderen bij een bewuste persoon zouden vinden. Het bestaat in ieder geval niet dat de vader de kinderen weer mee heeft genomen richting Doorn. zijn rit naar Beek had een reden. en in Beek ligt de oplossing. De kinderen moeten daar zijn, en in leven. Kam elke kelder uit, ondervraag elke stille rustige aardige man in een straal van 5 km rond het huis van de ex-vriendin. Daar, en alleen daar, zijn de jongens te vinden. Wat denken jullie hiervan? Graag reacties. x
Robin de Jong uit Utrecht | 13-05-2013 16:52 uur  

Wat een goede reactie van oa Lunet. Idd ben ik het van harte met haar eens, arme vader en zijn familie!! Het hele ellendige van deze situatie is GROOT PROBLEEM echtscheiding! Weer worden de kinderen de dupe ervan. Dit lijkt idd erg op een wanhoopsdaad van vader, dit kan niet anders nl,anders doe je je bloedeigen kinderen dit niet aan. En sorry, hij heeft toch echt recht op zijn bloedeigen kinderen, net als dhr Koning vermeld. De zaak moet van 2 kanten bekeken worden. Mijn tip is Blijf bij elkaar voor de kinderen!!!!!!!!!!
E uit Harderwijk | 13-05-2013 14:27 uur  

hoorde op het nieuws dat er op aanraden van paragnosten gezocht is in austerlitz dit lijkt me zo uit de route, mocht er nav een speeltuin voor die locatie gekozen zijn dan gaan mijn gedachten eerder uit naar het bos rond het Berghuis bij amerongen. de situatie daar lijkt veel op austerlitz en ligt meer aan de vermoedelijke route
loes uit Elst | 13-05-2013 12:09 uur  

Waarom zijn ze toch zo aan het zoeken in Limburg? Tenzij er op de beelden te zien was dat de jongens 's nachts niet meer in de auto zaten toen de vader weer in nederland reed.. En waarom deed die vader zolang over een paar kilometer rijden tussen rhenen en leersum? Zoek daar eens wat meer in de bossen zou ik zeggen.. Vraagtekens blijven er toch wel ben ik bang...
Silvia uit Putten | 13-05-2013 11:12 uur  

De Politie moet mijn tipmelding 130511-242025107 van afgelopen zaterdag nog maar eens goed bekijken. Ik hoop dat ze onder/bij de Rijnbrug bij Rhenen in het water gaan zoeken want daar gaat mijn gevoel heel sterk naar toe. Daar staat ook wat in over een afgesneden touw etc.
Rob uit Bad Bentheim | 13-05-2013 11:07 uur  

Gisteren las ik de route beschrijving van de vader. Er viel me op dat de vader twee keer gepeild is in Neerbeek. Ik ken het gebied goed en ik vroeg mij daarom af waar je binnen een halfuur heen kunt en terug. Er is maar een bos dat daarvoor in aanmerking komt en waarvoor je ook twee keer door Neerbeek moet omdat je anders niet op de snelweg terug komt. Dit bos is het Spaubekerbos en dit bos is nog nergens genoemd. Ik hoop dat vrijwilligers ook daar eens gaan kijken. Ik hoop dat ze de jongetjes snel vinden Anjo
anjo gorren uit Geleen | 13-05-2013 10:12 uur  

Wat een vreemd verschijnsel toch dat veel mensen ervan uitgaan dat dit een wanhoopsdaad zou zijn omdat de vader de kinderen minder zou mogen zien. Feit is namelijk dat hij de kinderen mee heeft gekregen voor een vakantie op maandag. (hoort meestal niet bij een omgangsregeling en al helemaal niet bij een versobering ervan) Dit wijst er toch niet op dat de moeder hem zonodig dwars wilde zitten. En nog eens wat: had ze dat maar wel gedaan!! Blijkbaar had ze alle reden om zich zorgen te maken! Lekker makkelijk om de vader in de slachtofferrol te plaatsen terwijl niemand weet wat er precies speelde. Ik hoop nog steeds heel erg dat de jongens gevonden worden, maar mocht de vader ze wat aangedaan hebben, vind ik dat een teken van narcisme en egoisme en niet van wanhoop!
Moedervan3 uit Utrecht | 13-05-2013 09:56 uur  

dag, het valt me op bij de speurtochten dat men de aarde afspeurt op sporen. Is het een idee om ook eens, hoe gruwelijk ook, omhoog in de bomen te kijken?
meedenker uit Deventer | 13-05-2013 09:23 uur  

Misschien... Misschien... Misschien.. Mensen hou toch a.u.b. op met dat gissen en de Sherlock Holmes uit te hangen. Kruip liever achter je pc vandaan en ga meehelpen met zoeken als je zo begaan bent. Al die reacties aan die moeder, alsof ze de hele dag op de RTV Utrecht pagina gaat zitten. Het is natuurlijk verschrikkelijk als de jongetjes iets is aangedaan, maar wat een paniekzaaierij weer. Laat de politie hun werk doen.
misschien uit Utrecht | 13-05-2013 08:32 uur  

waarom wordt er geen flyer aktie gedaan onder vrachtwagen chauffeurs en automobilisten die veel op de weg zitten
jessic uit Tiel | 13-05-2013 08:03 uur  

Wat erg dat ze nu pas met de info over de schoenen komen!! Hadden ze dinsdag maar meteen gevraagd of iedereen (particulieren en bedrijven) even in zijn afvalcontainer wilde kijken, nu zijn de meeste kliko's al geleegd!! En wat te denken van gemeenteprullenbakken in parkjes, of al die grote containers langs snelwegen en op parkerplaatsen e.d. ?? Alles is natuurlijk al lang geleegd! Sorry, maar dit vind ik echt een blunder. Dat je in een moordonderzoek zaken geheim houdt is volstrekt begrijpelijk, maar deze man heeft zelfmoord gepleegd en heel Nederland zoekt de kinderen. Wat is het nut van info achterhouden??
barbara uit Eindhoven | 13-05-2013 00:51 uur  

Bodem in Zuid-Limburg heeft compleet andere samenstelling (klei/loss) dan op de Utrechtse heuvelrug (zand). Als er geen schoenen zijn, zullen op de broek of andere kledingstukken van vader of onder de nagels van zijn handen toch wel sporen te vinden zijn die mogelijk richting kunnen geven of in Utrecht of Limburg gezocht moet worden.
Erik uit Maastricht | 13-05-2013 00:50 uur  

Ik zou als politie eens zoeken op de ultieme plek..... Op 1 van de 3 begraafplaatsen langs de n225 daar zoek je nooit, .......
dordrecht uit Dordrecht | 13-05-2013 00:42 uur  

hebben ze al een huiszoeking gedaan bij die vriendin? misschien zijn daar sporen te vinden?!
Melanie uit Lelystad | 12-05-2013 23:02 uur  

Bedacht ik me ineens: Hebben de kinderen een mobieltje. Die zijn toch op te sporen? Hebben de digideskundigen hopelijk geprobeerd..
de Vries uit Groningen | 12-05-2013 22:43 uur  

Wat ik denk is dat de kinderen bij een (ex)vriendin van hem zitten. Toevallig is hij namelijk gaan tanken in neerbeek maar een exvriendin van hem woont om de hoek van dat tankstation. Een beetje te toevallig lijkt me.
Me uit Geleen | 12-05-2013 22:30 uur  

Hebben ze al in de Rijn gekeken?
Judith uit Eindhoven | 12-05-2013 22:16 uur  

Het blijft vaag. Zoveel vragen blijven. Wat ik raar vind, is dat vader s ochtends zijn kids ophaald voor een korte vakantie en dan pas 20.15u vertrekt. En lijkt me toch dat hij tegen zijn huidige vriendin wel iets over de vakantie gezegd heeft. Ik krijg toch sterk dat hij alles strak gepland heeft. De Gsm die tijdelijk uitstaat op terugweg. Waarom zoekt men niet verder dan omgeving Neerbeek. Kan toch makkelijk nog een uur doorgereden hebben.
S uit Zeeland | 12-05-2013 21:31 uur  

Als er een vriendin in Beek woont, en er een vliegveld (Maastricht Aachen airport) om de hoek zit, is de kans aanwezig dat ze met het vliegtuig vertrokken zijn! Tip: trek camera's vliegveld na!!!
Nichella uit Barneveld | 12-05-2013 21:24 uur  

Sarah: "Wat blijft het toch allemaal vaag. Zijn ze nu wel of niet gevonden??? Draai er toch niet omheen als er al nieuws zou zijn." Verwacht je nou echt dat ze ons als eerste op de hoogte gaan brengen als ze gevonden zouden zijn? Is dat niet in eerste instantie de bedoeling dat de moeder/familie dat te weten komt? Of vind jij dat ze dat ook maar uit de media moeten vernemen?
Mara uit Utrecht | 12-05-2013 20:32 uur  

Wat blijft het toch allemaal vaag. Zijn ze nu wel of niet gevonden??? Draai er toch niet omheen als er al nieuws zou zijn.
sarah uit Rotterdam | 12-05-2013 20:16 uur  

Lunet uit Utrecht ik ben het helemaal met je eens, ik ben ook een vader waar de kinderen van zijn afgenomen ik zou ze nooit wat aan doen maar kan mij erg goed in leven in de gevoelens van de jongens hun vader, en idd het rechtssysteem in nederland klopt van geen kant, de vader is in meeste gevallen het haasje, en de vrouw wordt vaak het eerste geloofd, mijn ex liegt en bedriegt ze weet iedereen naar zich toe te zetten en ze wordt geloofd.. omgang komt ze niet na dwangsommen helpen niet ze heeft een ots en met bjz loopt ze weg mijn kinderen hebben rotte tanden schurft vlooienbeten, worden mishandeld ook geestelijk, en dan zeggen ze er zijn geen zorgen nou dan wordt je als vader machteloos en wanhopig. zeker als die vrouw de kinderen verteld hij wil je ontvoeren naar het buitenland en daar samen zelfmoord wil plegen, ze is gestoord ik hou van die kinderen jeroen hield ook ziels veel van zijn kinderen helaas heeft hij een andere pad gekozen wat voor ruben en julian slecht is afgelopen....... bedank de rechter maar die deze uitspraak heeft gedaan ik hoop dat hij zich erg schuldig voelt over zijn uitspraak .
koning uit Deventer | 12-05-2013 20:13 uur  

Waarom heeft die vader eigenlijk geld gepind, en waar is dat geld gebleven? Hij zal ook bij het tankstation gebruik hebben gemaakt van zijn pinpas. Kan hij het geld misschien aan zijn zoontjes hebben gegeven, terwijl hij die op de trein heeft gezet? Misqschien met behulp van een vriend van de vader, die ze mee heeft genomen naar een ander land. Omdat ik niet begrijp, dat zóveel mensen de jongetjes nog niet hebben kunnen vinden.
Roos uit Groningen | 12-05-2013 19:58 uur  

Vreselijk voor die kinderen. Maar ook arme vader. Het is verschrikkelijk als je van de Rechter te horen krijgt dat je, op verzoek van je vrouw, je kinderen bijna niet meer mag zien. De man moet volledig ingestort zijn van verdriet, maar dan nog mag je je kinderen dit niet aandoen. Ook de rechtelijke macht moet eens leren beter na te denken over de gevolgen van hun uitspraken. Want dit zal niet de laatste keer zijn.
Lunet uit Utrecht | 12-05-2013 18:58 uur  

Er zijn echt WEL zaken opgelost met de hulp van paragnosten hoor!! Enige kanttekening is dat de desbetreffenden die hun hulp aanboden achteraf altijd zelf de dader(s) bleken te zijn....!!!
Candy Mansfelder uit Utrecht | 12-05-2013 18:57 uur  

die reacties van paragnosten haha! wat een harteloze manier om je 'kunde' te etaleren, ik heb nog never nooit gehoord dat er adhv een paragnost een misdrijf/stoffelijk overschot is opgelost/gevonden, dream on en neem nog een kopje rooibosthee
Jack uit 030 | 12-05-2013 17:01 uur  

van mij mag er vaker een update komen.. iets meer nieuws! Iets meer informatie.. kom op!! Iedereen zit in spanning.. Ach ja ik weet dat het lastig is.. maar soms 1 of 2 uur geen update is erg frustrerend.. De kindjes moeten gevonden worden!!! Please?
nagelbijter nu uit Nieuwegein | 12-05-2013 15:45 uur  

Is er aan de hand van de hoeveelheid benzine in de auto niet af te lezen hoeveel kilometer de vader nog heeft gereden vanaf Neerbeek? Het gaat er bij mij ook niet in dat je op en neer naar zuid-limburg rijd om dan alsnog in je eigen omgeving alle drie van het leven te beroven. Blijf hoop houden dat de vader ze toch ergens naar toe heeft gebracht, ergens in Belgie of Duitsland.
Anja de Boer uit Gorredijk | 12-05-2013 15:21 uur  

Mocht de moeder van de twee prachtige jongetjes dit lezen, heel veel sterkte, juist ook vandaag op moederdag, deze onzekerheid is onmenselijk en zou niemand mee mogen maken, heel veel sterkte!
Vivian de Vries uit Mijdrecht | 12-05-2013 15:05 uur  

het word tijd dat de politie is met meer dingen na buiten moet komen zo al met wat er te zien is op de beelden aan de hand daar van kan het gebied verkleind worden en de politie roep wel personeel te kort ma voor koneginedag zijn er weet ik hoe veel politie op been en waarom niet hier voor en dan ma te zwijgen over het leger dat we hier in nederland hebben laat hun mee zoeken dat er nu vrijwillegrs zoeken is om dat mensen zat zijn dat de politie afwachtende houding aan neem en van hak op tak spring van zoek plaats na zoek plaats en met een kaart van de vermoedelijke gerede roetten kom wat kan je daar mee niks aan vermoedens heb je niks op deze manier zo als nu ga kan het nog wel weeken duuren voor ze gevonden worden
kees uit Rhenen | 12-05-2013 14:26 uur  

Het is toch verschrikkelijk. steeds maar in bossen blijven zoeken. ik hoor niets over caravanparken waar oude verlaten caravans staan.met hoog opgegroeid onkruid. een idiale plek om ongemerkt in te trekken.Die vader gaat echt niet 2 keer achter elkaar zijn kind vermoorden . nee allebei tegelijk in hun slaap...zoek nou toch niet dagen in die bossen....
gabriella van dijkj uit Vleuten | 12-05-2013 14:15 uur  

vreselijk laten we hopen dat ze levend gevonden worden. en mo zelf geen familie of vrienden? want wat jij schrijf over de kosten. Dat is wel erg bot.
Cora uit | 12-05-2013 13:40 uur  

Wat mij nog niet helemaal duidelijk is, is of de auto ook nog zoek is. Hoop dat er spoedig duidelijkheid is. Wat een spanning, verdriet, angst, onbeschrijfelijk.
Ge uit Meppel | 11-05-2013 23:53 uur  

Weet de politie met wie er een paar x gsm waarneming was die persoon weet misschien meer over hoe de vader praatte of iets aan ze stem hoorde.
Michael uit Lelystad | 11-05-2013 22:27 uur  

Waar kan ik te weten komen waar me kan melden om te helpen zoeken morgen, zondag 12 mei
Arie Lodder uit Utrecht | 11-05-2013 22:12 uur  

Op weg naar Rotterdam, vandaag tweemaal van Rhenen naar- en van de A15 gereden. Ga eens zoeken in de dichtbegroeide taluds van die N233. Dat is meer voor de hand liggend dan te zoeken langs de N225 dunkt me. Dan praat je over de directe verbindingsweg van die A15 naar Rhenen.
Wim Dimmendaal uit Bennekom | 11-05-2013 22:06 uur  

Ik ben zelf een tv bekende paragnost van het zesde zintuig plaats delict, en inderdaad heb ook ik zo mijn inputs MAAR vergeet niet dat je niet zomaar je inputs kan spuien zonder ze zelf zoveel mogelijk te checken op waarheidgehalte . De familie is al onrustig genoeg. Daar mag je niet al te licht over denken of mee omgaan!, en heb je als paragnost in vol respect en zorgvuldigheid mee om te gaan..Wij en dat zijn andere Nederlandse bekende paragnosten zijn reeds serieus bezig en bekijken of er linken zijn die onafhankelijk hetzelfde zijn. Zodra dingen goed te onderbouwen zijn worden ze doorgegeven . Ik wens de familie ontzettend veel sterkte toe in deze emotionele tijd. Warme groet Leomiek Rijkenberg.
Leomiek Rijkenberg uit Nieuwegein | 11-05-2013 21:36 uur  

Een kennis van mij is paragtnost en heeft gister met vermist gebeld dat er gezocht moest worden nabij en rond kwintelooien , maar werd volgens hem daar niet serieus genomen erg raar want ze willen de kids toch vinden ? Waarom doen ze dan geen poging daar bij kwintelooien ?
c uit Utrecht | 11-05-2013 21:25 uur  

Als de route is vastgelegd door GPS van de telefoon, dan zijn er tijden bekend van het voorbij rijden van een bepaald meetpunt. Denk ik?? Dan is er toch te zien, dat een bepaald traject veel te lang heeft geduurd. Hij heeft getankt en had geen reden om te stoppen, misschien een plasstop, maar eten kan niet rond die tijd. Dus elke vertraging tussen bepaalde meetpunten van meer dan 10 minuten zijn verdacht. MIsschien zit ik helemaal fout, maar wil dit toch delen.
Sander uit Zeist | 11-05-2013 19:12 uur  

in mijn gedachten zie ik een oude caravan. ik zie de broertjes daar heerlijk slapen terwijl er een dodelijk gas binnenstroomt. dit berust zuiver op gevoelens, ik weet er niets van. maar vraag me af waarom zolang in de bossen zoeken, zijn alle campings doorzocht ?
gabriella van dijk uit Vleuten | 11-05-2013 19:07 uur  

waarom worden er geen speur honden ingezet of is dat inmmiddels gedaan
vermeer uit Veenendaal | 11-05-2013 19:03 uur  

Is er al gekeken bij het voormalig Vogelenzang terrein? Dat is een stil afgelegen gebied met een groot meer en veel grond verzet.
Appie uit Veenendaal | 11-05-2013 18:51 uur  

Als een helderziende weet waar de jongens zijn, bel je toch de tiplijn. Waarom willen ze toch gevraagd worden? Helpen is helpen
RW uit Best | 11-05-2013 13:54 uur  

Misschien de Blauwe kamer bij Rhenen ook is afzoeken. Staat vol met restanten van oude steenfabriek en kasteel. Ligt tegen de Rijnbrug aan je bent er zo vanaf de doorgaande weg naar Leersum. ff rechtsaf bij de stoplichten en dan weer terug over Rhenen richting Doorn.
Peter hoogmoed uit Tiel | 11-05-2013 12:40 uur  

Ik heb heel veel medeleven met de familie van die twee schattige jongetjes. In het bijzonder hun moeder. Weet dat ik elke dag bid voor deze twee broertjes en hun moeder.Ik doe dit omdat ik weet Hoop is de sleutel van het geloof om toch telkens weer op een nieuwe manier naar het leven te kijken.Daarom houd vast aan deze sleutel vasthouden aan jezus.Dit adviseer ik ook aan hun moeder in het bijzonder,ik ben zelf ook moeder en weet dat je kinderen het dierbaarste is in je leven maar houd vast aan deze sleutel in welke situatie je je ook bevind. ......Godblesssss. Mariah
Mariah uit Utrecht | 11-05-2013 12:17 uur  

Ben benieuwd naar de route van de vader. In Neerbeek getankt om 22.15 en hij is bij Rhenen gezien om 01.40. Dat is 3.5 uur later waar je normaal gesproken 1.5 uur over rijdt. Dat is een gat van 2 uur. Hij heeft getankt vlakbij de Belgische grens en vlakbij de N314 die richting veel vakantieparken gaat (Hengelhoef, Molenheide) en tevens nationaal park de Hoge Kempen passeert. "Vader Jeroen zou hen willen meenemen voor een vakantie" schrijft het AD.Waarheen dan? Ik neem aan dat de moeder of de vriendin van de vader dat gevraagd hebben? Je tankt meestal als je reis verder gaat, niet als hij al beëindigd is. ALS het zo is gegaan en de kindjes zijn ergens in een huisje/ camper zou het park dat niet eerder dan maandag 13-5 signaleren aangezien er met de Hemelvaart andere vertrek en aankomstdagen waren. Dat betekent dat een eventueel huisje pas maandag wordt schoongemaakt en wordt bezocht door een personeelslid van het park. Er staan daar ook heel veel stacaravans op lege terreinen. Van Neerbeek naar Houthalen is een half uur rijden, dan zouden ze er rond 23 uur zijn. Receptie is dan dicht, dus sleutel via een medewerker horeca of technische dienst. (Dat heb ik nagevraagd bij het park) Daarna is er nog een gat van een uur (waarin van alles kan gebeuren) voordat hij weer na 1.45 uur en 143 km gesignaleerd wordt in Rhenen. Het lijkt mij een goede mogelijkheid (niet de enige), maar zeker één die moet worden uitgezocht (IIG door de belgische politie en de medewerkers van vakantieparken in die omgeving) als blijkt dat de kinderen niet in de auto zaten in Rhenen. Ik heb alleen geen idee of en hoe ik hier iets mee moet doen...misschien zie ik wel spoken?
T uit Spijkenisse | 11-05-2013 12:02 uur  

allereerst gaan mijn gedachte uit naar moederen andere familie leden die het nu wel heel erg zwaar hebben vooral met de onzekerheid en het niet weten waar de kinderen zijn ik hoop dat U snel iets hoort ik ben in gedachte bij U en de kinderen waar ze ook mogen zijn . verder een reactie op sjaak zijn vraag of er water in de buurt is Ja ik denk o.a aan het maarense zandgat is niet open voor publiek maar ik mag aannemen dat daar door politie aan is gedacht zoniet zou het wel een optie zijn om daar ook eens te kijken.
wil uit Julianadorp | 11-05-2013 11:53 uur  

Stel; avond tanken rond 10 uur met jongens en rond 01:40 bij de rijnbrug. Dat is normaal een ritje van 1,5 uur toch? Als de vader zelfmoord pleegt en zijn kinderen van het leven beroofd dan doe je dat lijkt mij meestal in een opwelling en blijf je op die manier bij elkaar. Dus dan ga jezelf niet nog een paar uur rijden om vervolgens jezelf op te hangen aan een boom! Als hij dit uit woede heeft gedaan naar zij ex vrouw zal hij denk ik niet dmv een mes of pistool zijn kinderen hebben omgebracht want dan zouden hier sporen van moeten zijn en dan zou hij lijkt mij zich zelf ook direct van het leven beroofd hebben. Mogelijk in die regio iets van een chalet,caravan of ander soort vakantie woning waar hij zijn kinderen heeft achtergelaten (levend) en daarna na een paar uur rijden zich zelf van het leven heeft beroofd om zo zijn ex in het onzekere te laten??? Misschien als de kinderen sliepen .......brug Waal a50 of Rijn.......pfffff ik kan hier wel de hele dag aan denken! Wat is dit erg!!!!! Zelf vader van 2 dochters en niet kunnen geloven hoe sommige ouders dit kunnen doen😞
Mark uit Utrecht | 11-05-2013 11:46 uur  

Aangezien ze zo'n lange afstand hebben gereden zou je verwachten dat ze ergens hebben gegeten onderweg. Misschien is dit via de vader's maaginhoud te achterhalen?
Koetje uit Den haag | 11-05-2013 10:49 uur  

Waarom wordt de auto niet in beeld gebracht, speciaal de achterkant. Hij heeft hier een paar honderd km. In gereden, er rijd altijd iemand achter die iets gezien kan hebben?
Dick Treffers uit Soest | 11-05-2013 10:23 uur  

Er zijn genoeg stop plaatsen onderweg. Zijn die al afgezocht? Zijn de niet in een trailer van een vrachtwagen verstopt? Dan worden de mannentjes pas in Polen of Roemenie gevonden. Een kleine kans dat we er dan hier wat van horen. Zijn er geen opnames gemaakt bij de grote pompen onderweg? Ze zullen toch een keer een plasje moeten doen, nietwaar.
J Kahle uit Maarssen | 11-05-2013 10:13 uur  

Ook ik ben de hele dag de lifeblog aan het volgen, en hoop niets liever dan dat de jongens nog levend en wel worden gevonden. Wat ik niet snap is dat die auto nog steeds niet is gevonden. Als ik me, voor zo ver me dat lukt, probeer in te leven in de vader, is het te water laten van de auto met de jongens er nog in, de minst confronterende manier om ze iets aan te doen. Ik ben alleen niet bekend in die gebieden, ik weet niet of er water in die buurt is waar je makkelijk de auto in kunt laten rijden. Ik hoor wel over bossen die worden uitgekamt, maar niet over water of rivieren die worden gescant. Weet iemand daar iets van?
sjaak uit Lingewaard | 11-05-2013 10:10 uur  

wil eerst even zeggen hoe verschrikkelijk wij dit vinden, onze harten huilen en we zijn er ook de hele dag mee bezig. Wel hoop ik dat de politie toch ook zoekt op afgelegen vakantie parken in zuid limburg of Belgie richting Liege. Er zijn er hier maar genoeg van . In de hoop dat de vader ze daar heeft gebracht met een vooraad drinken en eten en ze bang heeft gemaakt zodat ze niet naar buiten gaan, misschien heeft hij dit wel onder een andere naam gedaan, Hij is vervolgens heel Nederland door gereden om iedereen op een dwaal spoor te zetten (vooral zijn ex vrouw) en heeft toen een einde aan zijn eigen leven gemaakt. Ik hoop met heel mijn hart dat het zo gegaan is ,want dat zou betekenen dat Ruben en Julian nog leven . Volgens mij heeft die man dit voor bereid , ze zouden zijn rekeningen en financiele gegevens van voor zijn dood bekijken, kijk in zijn vuilnis of bij die van zijn vriendin. Wie weet is daar wat te vinden. Ik heb nog steeds hoop als is dat wel heel zwaar. We mogen nog niet opgeven. Mijn hart gaat uit naar die lieve jongens en hun moeder.
marieke en vincent uit Tiel | 11-05-2013 02:19 uur  

mischien heeft de vader ze achter gelaaten in de bungalowpark de brazerie
onbekend uit Arnhem | 11-05-2013 01:16 uur  

Misschien moeten er meer mensen in Limbrug zoeken... want de vader is eerst in limburg geweest en daarna weer terug gereden naar het natuurgebied van Doorn. Het lijkt me raar om zonder een reden naar Limburg te rijden.
carsten uit Vleuten | 10-05-2013 23:50 uur  

@berend en anderen. Ook al geloof je niet in helderziende,ik denk dat je alles aan moet pakken om je kinderen te vinden in dit soort situaties, de politie is ook niet alwetend,ook al denken ze vaak van wel. Het zou de eerste keer niet zijn dat Peter een vermissingszaak oplost ook al zul je dat nooit in de pers terug vinden,het is geen man die met de eer wil gaan strijken. Als ik de moeder was zou ik zeer zeker met de beste helderziende contact opnemen,en dat is dus Peter van der Hurk.
Sandra uit Landgraaf | 10-05-2013 23:07 uur  

Het verdriet, de onzekerheid, de pijn, het gemis, de leegte! Er is er maar ÉÉN die daarbij kan. Maar één die voelt wat Iris voelt. Ik bid dat de Trooster bij je is mama Iris. Ik geloof zeker wel in de gevaarlijke machten waar een paragnost zich mee inlaat! Pas alsjeblieft op! Bij elke macht buiten die van God, buiten de naam Jezus, zit een addertje onder het gras! Het kan zéker wel kwaad! Ook al zie je dat nu niet.
Haroile uit | 10-05-2013 22:51 uur  

Allereerst mijn medeleven aan moeder Iris familie en vrienden van de jongetjes...Daarnaast is het misschien mogelijk dat Jeroen de jongens op een vuilstort gedumpt heeft, of op een bedrijventerrein...van chemisch afval of zo...Het is niet te hopen, maar het kan..ik vindt dat ze verder moeten zoeken dan alleen in de bossen, zogezegd... Jeroen heeft dus nog de macht over Iris, ook al is hij er niet meer....Ziet men niks over het hoofd...Dit is onmenselijk zeg.... Zou hij geen laatste ritje hebben willen maken met zijn jongens, naar de plekken waar ze toen gelukkig waren, en daarna de mannekes iets aangedaan heeft... Ik hoop dat ze ongedeerd gevonden worden, maar ik vrees het ergste...Heel veel sterkte...
Gitte Reuvers uit BERGHEM | 10-05-2013 21:07 uur  

@Mo Doe es normaal. wie denkt er bij zoiets nou aan geld!! Wat mij verder verbaast is dat er alleen gezocht wordt in de bossen. Het lijkt mij niet zo gek om eens in de uiterwaarden te kijken, bij sloten, bomen of struiken. Is vooral tussen Amerongen en Elst en bij Rhenen niet zo ver van de N225 af. Snap reactie van de politie niet zo over het zoeken door burgers. Men doet dit toch in overleg met de politie en gemeentes? Alle ogen helpen toch!! Burgernet XXL!!
Marian Peeneman uit Elst Utr | 10-05-2013 16:58 uur  

ik dacht een deel hetzelfde als H. uit Hoorn: kan er niet gekeken worden naar vakantiehuizen, die (iets) afgelegen liggen in Limburg? Ik hoop toch zo dat de jongens gewoon ergens zorgeloos (wellicht met een volwassene) de tijd doorbrengen. Wanneer zouden de jongens weer terugkomen van vakantie? Wellicht duiken ze gewoon dan 'uit het niets' weer op. Ik heb nog hoop! Ik begrijp dat men zelf wil zoeken. Ik weet ook niet of het echt zinvol is, maar dat is een andere vraag. Ik denk dat ze in Limburg of omstreken zijn, ik geloof niet dat ze mee naar Doorn zijn gereden.
Anneli uit Zeist | 10-05-2013 16:48 uur  

Allereerst wat een nachtmerrie voor de moeder en familie en wens hun veel sterkte. Als moeder van 2 jongens in bijna dezelfde leeftijd als Ruben en Julian blijft dit toch heel de dag door mijn hoofd spoken. Al die vragen. Waarom reed hij naar Neerbeek en dan weer terug richting Rhenen. Had hij daar een speciale plaats in die omgeving (hij kan natuurlijk nog een stukje door gereden zijn) dat in zijn leven of van zijn ex of kids een (symbolische) betekenis had en wilde hij juist daar eerst naar toe om daarna zichzelf van het leven te beroven, waarom zoveel moeite.... Zat hij in een psychose en wist hij niet meer wat hij deed of was hij koelbloedig en heeft hij alles zorgvuldig gepland als wraakactie jegens moeder. Laten wij maar blijven hopen, dat hij de kids ergens achtergelaten heeft bij iemand die ergens afgelegen woont en geen tv/telefoon heeft. Ik hoop dat de politie antwoorden heeft. Het burger initiatief vind ik geweldig en vind ook wel dat de politie gelijk heeft, dat het een misschien niet echt handig is voor hun. Maar als een moeder zijnde kan ik het echt waarderen. En hoop zelfs dat de mensen in de omgeving Neerbeek en misschien op nog een uur rijden van Neerbeek richting Duitsland/zuiden een extra lange wandeling maken in hun omgeving met oog voor detail.
S uit Zeeland | 10-05-2013 14:42 uur  

Ik lees hier dat er iemand loopt te zeuren over de kosten van het zoeken, nou dan ben je niet helemaal thuis op deze aarde. En ik vind deze reactie diep en diep triest!! Ze moeten juist alle middelen gebruiken om deze jongetjes te vinden en dan is geld voor mij echt niet belangrijk!
Rolf uit Zeist | 10-05-2013 14:32 uur  

Tips van paragnosten wordt door de familie volgens mij al doorgegeven aan de politie. Dit staat te lezen op de facebook pagina 'inwoners heuvelrug'. Of je er nu in gelooft of niet, ik denk dat iedere aanwijzing of tip een strohalm is die vastgegrepen moet worden. Zeker voor Iris en haar verdere familie... Ik wens alle burgers enorm veel succes met de zoektocht!
Maria uit Zeist | 10-05-2013 13:27 uur  

Wat ik mij zo ineens af vraag en mij ineens te binnen geschoten is? Maar zijn er in nabij dat tankstation waar hij getankt heeft niet iets van chalets, vakantiehuizen etc ?? Misschien heeft hij ze daarin wel gedumpt en aan hun lot over gelaten en dus weg gegaan. 3 uur lang rond gereden te hebben en dus ook zo over die provenciaalse weg in Rhenen om vervolgens zichzelf te beroven die dinsdagochtend. Wie weet reed ie maar wat rond om oa. de politie op een dwaalspoor te brengen van waar ie zijn kinderen zou achtergelaten kunnen hebben. En misschien gek idee maar als ik getankt hebt zet ik altijd de teller weer op 0 misschien deed hij dit ook en kan je aan hand daarvan zien hoeveel ie vanaf dat tankstation in totaal gereden heeft. Ik ben zelf moeder van 2 jongens en het doet me zoveel leef ontzettend mee met hun moeder en zolang ze nog niet gevonden zijn hoop ik dat ze dus levend terug gevonden worden. Zelf woon ik in Hoorn NH maar houd mijn ogen goed open en heb ook de foto verspreid op mijn FB i.v.m. familie die woonachtig zijn in en omgeving Utrecht.
H. uit Hoorn | 10-05-2013 13:08 uur  

Waarom duurt het zo vreselijk lang? Elke 10 minuten kijk ik of er al iets bekend is, ze MOETEN gevonden worden, vandaag, het liefst gisteren nog! Ik leef erg met de moeder mee, wat vreselijk! Ook ik hoop dat de kinderen gevonden worden, en kunnen terugkijken hoeveel werk er verricht is om ze te vinden, zelfs door de bewoners! Kom op!!!!!!!! Breng ze veilig thuis!! Mijn hart huilt mee!
p uit Nieuwegein | 10-05-2013 13:02 uur  

Mo, als deze jongens jouw kinderen waren had je het echt niet over de kosten. En ik vindt ook dat het getuigen van een heel laag IQ dat je dit DURFT te schrijven. Ja, het kost geld. Maar als de jongens worden gevonden (levend of dood) is het veel makkelijker voor de moeder om door te leven. Als de jongens niet gevonden zullen worden, dan zal de moeder uiteindelijk compleet gek worden en dan in het gesticht belanden en dat kost ook geld! En daar zie jij en ik niks van. Dat zou geldverspilling zijn!
Berend T uit Ede | 10-05-2013 10:28 uur  

@Mo Pardon???? Wat een ziekelijke reactie!!! Het kost ons misschien 0,05 p.p. Je reactie zegt veel over je denkvermogen en daar zal je best medicijnen en hulp voor krijgen. Enig idee wat mij dat kost??
Ri uit Vleuten | 10-05-2013 10:21 uur  

zou men is niet gaan zoeken bnij de grebbe berg bij ouwhands dieren park daar in het bos
rene uit Dordrecht | 10-05-2013 10:00 uur  

Waarom met kinderen naar het zuiden afreizen als je zelf denkt om uit het leven te stappen? De enige reden die ik kan verzinnen is dat in limburg een vriend/vriendin is die de kinderen onderdak biedt. Zonder paspoort (kinderen zijn onder de 14 jr) kun je redelijk vrij bewegen op het vaste land in europa. Dus check vriendenkring en op het hebben ban bezit vastgoed in NL/europa.
sibbel uit Utrecht | 10-05-2013 09:47 uur  

Huiszoeking bij ex vrouw van jeroen? Niks geleerd van milly boelen?
sunniva uit Egmond | 10-05-2013 09:11 uur  

Hoezo, wie gaat dit betalen?????? beste mo, zelf wel eens iets meegemaakt?? Hoe kun je nou zoiets plaatsen, misschien een beetje meedeleven. anna
anna uit Ulrum | 10-05-2013 09:11 uur  

Beste Berend T, Ik ben niet bekend met Peter van de Hurk en kan me voorstellen dat je er nochtans weinig mee op hebt, maar vroeger een Gerard Croiset en ooit hier 'thuis' een Warner Tholen zijn meerdere malen met succes verzocht tot hulp door de politie. Wereldwijd zijn er van helderzienden veel nuttige bijdragen geweest bij vermissingen van personen en het terug vinden van ze (of hun stoffelijk overschot). Misschien zelfs heeft de politie al wel spontaan tips in handen gekregen, maar geeft men daar geen ruchtbaarheid aan gezien (blijkbaar) nog immer de controverse rond helderziendheid. Zelf denk ik (denk, niet 'voel'), dat de jongens gezocht moeten worden in de, vanaf de A2 makkelijk te bereiken, watergebieden rond de Maas tussen Maasbracht en Geleen. Het lijkt mij dat de vader getankt heeft in Geleen, voor de rit terug naar Doorn, nadat hij de jongens achtergelaten had. Hopelijk dan dwalen ze daar nog rond (in shock) of worden ze levend maar immobiel gevonden.
John uit Nunspeet | 10-05-2013 08:34 uur  

Is echt tragisch dat zoiets al zo lang duurt.... Het is misschien niet netjes om het indirect te vragen aan iemand die dagelijks mogelijk veel aanvoelt en ook echt mogelijk zeer helderziend is, maar we hebben in nederland een goede paragnost ene Peter van der Hurk Ik ben niet gelovig maar waarom wordt die man er niet meteen bijgehaald??? Ik hoop dat die 2 broertjes levend en gezond gevonden toch nog worden worden gevonden. ...
patrick pastijn uit Rotterdam | 10-05-2013 05:09 uur  

Toe maar, mariniers, politie etc etc. Wat kost dat allemaal? En wie betaalt dat allemaal?
Mo uit Utrecht | 10-05-2013 01:43 uur  

lieve mama lieve familie. we hebben mee gezocht vanavond in de bossen, helaas niets gevonden, we denken aan jullie leven met jullie mee iedere sec voor ons onbekend, maar toch als ouders leven we mee,heel veel sterkte, kracht en moed...
monique uit Veenendaal | 09-05-2013 22:17 uur  

Of het nou jou of mijn kids zijn beste Iris ik leef geheel mee met je vermissing van je kids en ook de vermissing van de kleinkinderen en achterkleinkinderen. Door vele worden deze bijzondere kinderen vermist. Elke minute van de dag leef ik met je mee en kijk ik zelfs in de omgeving rond op zoek naar jou mannetjes. Heeel veel sterkte
corrie uit Woudenberg | 09-05-2013 20:45 uur  

Inge, daar kan ik heel kort over zijn. De meeste mensen (zoals ik) geloven daar niet in. Ik weet zeker dat zijn 'hulp' de jongens echt niet gaat redden.
Berend T uit Ede | 09-05-2013 16:30 uur  

Vreselijk dit! Waarom vragen ze niet om de hulp van Peter van der Hurk (helderziende)? Dan hebben de jongens nog eens kans om gevonden te worden!
Inge uit De Meern | 09-05-2013 08:49 uur  

Hoop doet leven, en zo lang de kinderen niet worden gevonden, moeten we hopen dat de jongens nog in leven zijn. Mijn gedachten gaan uit naar die jongetjes, maar ook naar hun moeder die in ongelofelijke onzekerheid moet leven over het lot van haar mannetjes. Ik wens haar, maar ook haar jongens veel sterkte in deze moeilijke tijd. Wij denken aan u.
Ger uit Amersfoort | 09-05-2013 00:26 uur  

onbeschrijfelijk, wat een vreselijke onzekerheid die moeder en anderen nu moeten doormaken...
Anneli uit | 08-05-2013 21:38 uur  

Vreselijk dit. arme moeder we leven erg met haar mee! ik ben bang dat we van het ergste moeten uitgaan. al hoop ik natuurlijk op een "ze leven nog lang en gelukkig" wending. Mijn gedachtens gaan uit naar de moeder van deze twee arme jongentjes.
xxx uit Zeist | 08-05-2013 20:02 uur  

Hoop dat de knulletjes levend en wel gevonden worden. Veel sterkte voor de moeder en familie, ook van de vaderskant. Want zij gaan ook door de hel.
ballie uit Breukelen | 08-05-2013 19:34 uur  

Helemaal met Patricia eens!
M. uit Houten | 08-05-2013 18:09 uur  

Vreselijk deze angst en onzekerheid voor hun moeder en familie. Hoop deze jongens ergens ongedeerd terug gevonden zullen. Het zijn mijn kindjes niet maar als moeder van mn eigen denk ik er de hele dag aan en kijk ik uit na nieuws. God sta deze kinderen bij en geef hun moeder kracht en gegronde hoop !!!
patricia uit Hemiksem | 08-05-2013 14:14 uur  

Nieuwsoverzicht

Mogelijk toch geld voor islamitische school Zeist

De basisschool die de Stichting Ede voor Islamitisch Onderwijs en Opvoeding in Z...

lees verder »


-advertentie-

Rijschoolhouders bekeurd in Amersfoort

De politie heeft dinsdag 65 rijschoolhouders en andere bijzondere voertuigen gec...

lees verder »


Alweer 800 boetes in tunnel De Klomp

Het regent nog altijd boetes in de tunnel tussen Veenendaal en Ede. De tunnel bi...

lees verder »


Watertoren Mijdrecht mag kantoortoren worden

De watertoren aan de Industrieweg in Mijdrecht mag worden verbouwd tot kantoorto...

lees verder »


Politie-inval bij hennepwoning Bunschoten

De politie heeft een hennepkwekerij gevonden in Bunschoten. Woensdagmiddag troff...

 • slideshow

lees verder »


Man in Maarssen te water met boodschappen

Bij kinderboerderij De Vechtse Hoeve in Maarssen is woensdag een fietser in de s...

 • slideshow

lees verder »


Dansende koeien in Harmelen

Dat het lente is, was woensdag goed te zien in Harmelen. Boerin Toos van Soest l...

 • video

lees verder »


Petitie voor komst perrontrappen Moreelsebrug

De Moreelsebrug in Utrecht moet perrontrappen krijgen. Zo kunnen mensen vanaf Ut...

lees verder »


Balies gemeentehuis Eemnes weer open na cyberaanval

Inwoners van Eemnes kunnen weer een paspoort, rijbewijs of verhuizing regelen in...

lees verder »


Bloemenmeisjes delen tulpen uit op Utrecht Centraal

Station Utrecht Centraal staat vandaag de hele dag in het teken van De Keukenhof...

 • video

lees verder »


Mogelijk meer sportvelden in Zeist

De gemeente Zeist gaat onderzoeken of het mogelijk is om meer sportvelden aan te...

lees verder »


Beelden Jits Bakker blijven in Biltse handen

Het Utrechts Landschap is blij dat de provincie Utrecht gaat bekijken of de beel...

lees verder »


Tweede aanhouding voor overval op villa in De Bilt

De recherche heeft een tweede verdachte aangehouden voor de gewelddadige overval...

 • slideshow

lees verder »


Politie Mijdrecht haalt quad van de weg

In Mijdrecht heeft de politie een lawaaiige quad in beslag genomen. Het voertuig...

lees verder »


Dode Baarn: slachtoffer en verdachte leefden samen

Het dodelijk slachtoffer dat dinsdagmiddag is gevonden na een woningbrand in Baa...

 • slideshow

lees verder »


Man krijgt klap bij verkeersruzie Nieuwegein

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van een verkeersconfl...

lees verder »


Snoepwinkel De Zuurstok redt Avondvierdaagse

Hoewel in steeds meer gemeenten kritiek klinkt op het overmatige snoepgebruik va...

 • audio

lees verder »


Inval in bedrijfspand Woerden

De recherche heeft woensdagochtend een inval gedaan in een pand in Woerden. Bij...

lees verder »


Leusden wil wandelgemeente van het jaar worden

Leusden is in de race als de mooiste wandelgemeente van Nederland. Het wandelbla...

 • audio
 • video

lees verder »


Bewonersprotest houtenergiecentrale Zeist succesvol

De bouw van een houtenergiecentrale langs de A28 bij Zeist is geschrapt uit de m...

lees verder »


Hardlopers ook door Domkerk en Stadsschouwburg

Op Tweede Paasdag lopen hardlopers in Utrecht niet over de straat, maar dwars do...

 • audio

lees verder »


Meisje van fiets getrokken Bilthoven

De politie zoekt getuigen van een bedreiging in Bilthoven. In de nacht van zater...

lees verder »


Restauratie Domtoren loopt vertraging op

De restauratie van de Domtoren gaat minder snel dan gepland. Tot nu toe is er ge...

lees verder »


"PSV aast op FC Utrecht-icoon Jean-Paul de Jong"

PSV wil Jean-Paul de Jong aantrekken als trainer van het beloftenelftal. Dat mel...

lees verder »


Den Dolder praat over gevaarlijke spoorwegovergang

ProRail wil het liefst een gevaarlijke kruising in Den Dolder sluiten, maar daar...

 • audio

lees verder »


Vertraging A12 door vrachtwagen met pech

Verkeer op de A12 bij Utrecht moest woensdagochtend rond 08.00 uur rekening houd...

lees verder »


Giro 555: Utrechters helpen hongersnoodslachtoffers

Vandaag is de slotdag van de actieweek van Giro 555 om geld in te zamelen voor d...

 • slideshow
 • audio
 • video

lees verder »


Inwoner Baarn verliest weer een auto door brand

Op de hoek van de Thorbeckelaan en de Groen van Prinsterlaan in Baarn is in de n...

 • video

lees verder »


Uitslaande brand in bedrijfspand Soest

De brandweer in Soest is rond middernacht uitgerukt voor een uitslaande brand. D...

 • video

lees verder »


Gemeenteraad Utrecht komt erfpachters tegemoet

De gemeente Utrecht moet met een beter betaalbare regeling komen voor het afkope...

 • audio
 • video

lees verder »


Sofyan Amrabat debuteert voor Marokko

FC Utrecht-speler Sofyan Amrabat heeft dinsdagavond zijn debuut gemaakt voor het...

lees verder »


Airbagdieven slaan hun slag in Wijk bij Duurstede

In Wijk bij Duurstede worden de laatste tijd steeds vaker airbags en navigatiesy...

lees verder »


Drie gewonden bij zwaar auto-ongeluk Nieuwegein

Bij een auto-ongeluk in Nieuwegein zijn drie personen gewond geraakt. Ambulancem...

 • slideshow
 • video

lees verder »


Bestelbusje botst op Woerdense flat

In Woerden is dinsdagavond een bestelbusje tegen een flat aangereden. Daarbij ra...

 • slideshow

lees verder »


Hond bijt ree dood op Beerschoten

Op landgoed Beerschoten in De Bilt is dinsdag een ree-geitje doodgebeten door ee...

lees verder »


Cyberaanval Eemnes: dienstverlening is hele week nog beperkt

De gevolgen van de cyberaanval bij de gemeente Eemnes zijn voor inwoners nog de ...

lees verder »


Nieuwegeiners vrezen windmolens in polder Rijnenburg

Een groep Nieuwegeiners is bezorgd over de komst van windmolens in hun omgeving....

lees verder »


Dode bij woningbrand in Baarn, verdachte aangehouden

Bij een woningbrand in Baarn heeft de brandweer een overleden persoon gevonden. ...

 • slideshow
 • video

lees verder »


"Juridische stappen tegen gemeente vanwege alFitrah-onderzoek"

De ouders van kinderen in de alFitrah-moskee overwegen juridische stappen te ond...

 • video

lees verder »


Graveeractie tegen fietsendiefstal in Utrecht

In de Utrechtse wijk Lunetten hebben tientallen mensen hun fiets laten graveren....

 • video

lees verder »


Bijna 50.000 euro voor Happietaria Utrecht

De opbrengst van goededoelenrestaurant Happietaria Utrecht is hoger dan verwacht...

lees verder »


Kinderopvangbusje botst bij Waverveen

In Waverveen is een busje van de kinderopvang betrokken bij een aanrijding. Het ...

lees verder »


Rabobank sluit pinautomaten door plofkraken

Rabobank Rijn en Veenstromen neemt maatregelen tegen plofkraken. Het afgelopen h...

lees verder »


Doodrijder Cartesiusweg krijgt ook celstraf voor crash in Maarssen

Mohamed Ben J., die in 2011 met hoge snelheid een dodelijk ongeluk veroorzaakte ...

 • slideshow
 • video

lees verder »


Advocaat wil meer onderzoek naar moord Wout Sabee

De advocaat van een van de verdachten van de mislukte liquidatie op Wout Sabee w...

lees verder »


"Dankzij protocol geen slachtoffers bij val brug in zwembad"

Dankzij het opvolgen van de huisregels van het Sportfondsenbad in Amersfoort zij...

 • slideshow
 • audio
 • video

lees verder »


Utrechters doen vaak discriminatiemelding

Het aantal meldingen van discriminatie in de provincie is in 2016 ongeveer gelij...

lees verder »


OM: 14 jaar cel voor dodelijke drugsruzie Zeist

Het Openbaar Ministerie eist 14 jaar cel tegen Abderrahim A. vanwege zijn betrok...

 • audio

lees verder »


"DUO moet beter communiceren over schuld student"

Studenten worden de dupe van slechte communicatie bij Dienst Uitvoering Onderwij...

 • audio

lees verder »


Kunstwerk 'gele dildo' van schoolplein verwijderd

Het Veenlanden College in Vinkeveen heeft een bekend kunstwerk, dat door leerlin...

lees verder »


Onrust in Bilthoven door komst zendmast

Bilthovenaren maken zich grote zorgen over de mogelijke komst van een zendmast i...

 • audio
 • video

lees verder »


Amersfoortse boodschappenservice Picnic gaat landelijk

Online supermarkt Picnic rolt zijn bezorgservice uit over heel Nederland. Het ...

 • slideshow

lees verder »


Abseilers inspecteren uurwerk Domtoren

De klok van de Domtoren is stilgezet. Het uurwerk doet het wel, maar wordt dinsd...

 • audio

lees verder »


Aanhoudingen in liquidatiezaak Overvecht

Twee mannen zijn vanochtend opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood...

lees verder »


"Overlast Altrecht-bewoners moet stoppen"

Diefstal, brandstichting en drank- en drugsoverlast. Een groep inwoners van Den ...

 • audio

lees verder »


Gewonden na flinke crash Westplein

Twee auto's zijn vannacht op het Westplein in Utrecht op elkaar gebotst. De inzi...

 • video

lees verder »


Roken in wachtrij van attractieparken in de ban

Roken in de wachtrij van 21 attractieparken wordt vanaf volgende maand verboden....

 • video

lees verder »


Verkeersproblemen door botsing bij Utrechtse Jaarbeurs

Op de Overste Den Oudenlaan in Utrecht is een automobilist gewond geraakt bij ee...

 • video

lees verder »


Utrechtse 'ogen' voor NASA-missie

Nederlandse wetenschappers gaan de technologie ontwikkelen voor een NASA-missie ...

lees verder »


Brug valt naar beneden in zwembad Amersfoort, geen gewonden

In het Sportfondsenbad in Amersfoort is maandagavond een brug die het zwembad in...

 • audio

lees verder »


Gerelateerde berichten

Schade aan monument Ruben en Julian

lees meer

Monument Ruben en Julian onthuld

lees meer

Monument voor Ruben en Julian vanmiddag in Zeist onthuld

lees meer

Eerste impressie van monument voor overleden kinderen Zeist

lees meer

Onthulling monument Ruben en Julian op 1 december

lees meer

RTV Utrecht-documentaire Ruben en Julian genomineerd voor tv-prijs

lees meer

Kunstenaar gestart met monument Ruben en Julian

lees meer

Stichting Ruben en Julian neemt afstand van ex-voorzitter

lees meer

"Geld stichting RuJu komt terug"

lees meer

Geschokte reacties op diefstal bij Stichting Ruben en Julian

lees meer

Stichting Ruben en Julian: Wij hebben correct gehandeld

lees meer

Voorzitter Stichting Ruben en Julian stal uit kas

lees meer

Buurt plant boom ter herinnering aan Ruben en Julian

lees meer

Doodsoorzaak Ruben en Julian voor altijd onbekend

lees meer

Hulpverleners vaak machteloos bij vechtscheiding

lees meer

Inspectie Jeugdzorg: geen verwijten, wel verbeterpunten in zaak Ruben en Julian

lees meer

Bedankbrief familie Ruben en Julian

lees meer

Benefietwedstrijd Ruben en Julian levert 11.000 euro op

lees meer

Benefietwedstrijd Ruben en Julian goed bezocht

lees meer

Doodsoorzaak Ruben en Julian nog onduidelijk

lees meer

Binnenkort

Nieuw op maandag: Margreet
Vanaf maandag start het nieuwe televisieprogramma Margreet. Margreet van Gils praat iedere week met gewone mensen met een bijzonder verhaal. Het thema van de aankomende uitzendingen is het bijzonder personenvervoer in onze regio.

Nieuws uit andere regio's


(inter)nationaal nieuws


-advertentie-
Binnenkort

Henk is terug!
Dinsdag start een nieuw seizoen Westbroek vol verhalen en ontmoetingen met mensen uit de hele regio. Henk duikt in onderwerpen die hem na aan het hart liggen. Zoals altijd is hij nieuwsgierig, direct en informatief.


RTV Utrecht

Vrijdag: De Kwestie - 1 april grappen
Presentator Jurg van Ginkel duikt in de achtergronden van het nieuws en peilt op eigen wijze de meningen in de regio. Deze week in De Kwestie: 1 april grappen.

lees verder »

-advertentie-