zaterdag 27 en zondag 28 mei - aflevering 3

Evelien de Bruijn is in de vorige serie van Mijn Mooiste Plek al even op Haarzuilens geweest. Toen was het gebied nog volledig in ontwikkeling. Het Parkbos was nog helemaal kaal en Evelien plantte er zelfs het eerste boompje. Het is nu een jaar later en Evelien is benieuwd hoe het met haar boompje is, en met de rest van het gebied. Ze ontmoet ook Jasper Hellwig met zijn gezin en samen trekken zij het gebied verder in en komen bij een uitdagend wandelpad uit waar op de meest vreemde manieren een slootje moet worden overgestoken.

Boswachter Bert van Dijk haalt de fluisterboot uit de ligplaats en neemt u op een mistige ochtend mee door de sprookjesachtige Molenpolder. Het gebied is ontstaan door de winning van veen en bestaat daardoor uit de karakteristieke petgaten en legakkers. De laatste turfsteker heeft het gebied al decennia geleden verlaten en de natuur heeft daardoor zijn entree kunnen doen. De Molenpolder is één van de weinige gebieden waar nog trilveen te vinden is.

Slootjesdagen

9, 10 en 11 juni diverse locaties
kijk voor meer informatie op:
https://www.ivn.nl/slootjesdagen/over-slootjesdagen

Landgoed Haarzuilens:

 

Waterbeleefpad ’t Natte Laand

Deze avontuurlijke wandelroute voor  het hele gezin kronkelt door de bloemrijke weilanden op landgoed Haarzuilens. Onderweg steek je slootjes over met een trekpontje, wiebelvlot of polsstok en balanceer je over  stapstenen en boomstronken. Laat je verrassen en ga lekker op pad. We zijn benieuwd of je droog de overkant haalt, want in ’t Natte Laand kun je behoorlijk nat worden!

Startpunt: Hoeve Wielrevelt, Thematerweg, Haarzuilens.Volg vanaf de Hoeve de routebordjes van ’t Natte Laand. Kijk voor meer informatie op:
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/landgoed-haarzuilens/route/route-van-oerrr-t-natte-laand-haarzuilens-utrecht

 

11 juni – landgoeddag

van 11:00 tot 16:00 uur

Lekker de hele dag buiten zijn; op pad met de boswachter, picknicken, slootje springen, struinen over de landgoeddmarkt, lopen over het blotevoetenpad, waterbeestjes zoeken of gewoon lekker lui liggen in het gras. De landgoeddag in Haarzuilens is voor het hele gezin een feestdag in en met de natuur! Vindt plaats op en rondom Hoeve WIelrevelt aan de Thematerweg in Haarzuilens.
Kijk voor meer informatie op:
https://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/landgoeddag-haarzuilens-proef-het-buitenleven/2017-06-11t1100

Molenpolder

Varen langs het drijvende land

Vaar met de gids van Staatsbosbeheer door de Molenpolder, een natuurgebied vlak boven Utrecht. Met een fluisterboot geniet je van de stilte en ontdek je de rijke historie van dit oude veengebied. Jarenlang werd hier veen opgebaggerd en te drogen gelegd. De uitgestoken turven waren brandstof voor de kachel. Zo heeft dit Vechtplassengebied door de jaren heen zijn karakteristieke patroon gekregen. De gids wijst je onderweg op de bijzondere dieren en planten die hier leven, zoals ringslang, purperreiger en zonnedauw. Onderweg loop je een stukje over het drijvende land: een bijzondere ervaring!
Datum:
zaterdag, 27 mei 2017
zaterdag, 10 jun 2017
zaterdag, 24 jun 2017
zaterdag, 1 jul 2017
zaterdag, 8 jul 2017
woensdag, 12 jul 2017
zaterdag, 15 jul 2017
zaterdag, 22 jul 2017
woensdag, 26 jul 2017
Startpunt:Werkschuur Vechtstreek
Westbroeksebinnenweg 5
3612 AE Tienhoven
Kijk voor meer informatie op:
https://www.staatsbosbeheer.nl/varendrijvendlandvechtstreek

Lees ook

zaterdag 20 en zondag 21 mei - aflevering 2

De tweede aflevering van Mijn Mooiste Plek gaat in z’n geheel over de U...

lees verder »


Zaterdag 13 en zondag 14 mei - aflevering 1

In de eerste aflevering van Mijn Mooiste Plek gaat presentatrice Evelien de B...

lees verder »


Mijn Mooiste Plek

Vanaf zaterdag 13 mei zendt RTV Utrecht het tweede seizoen van het televisiep...

lees verder »
Uitzendingen Mijn Mooiste Plek

za 27 mei 2017, 07:10 uur

Kijkers van RTV Utrecht nemen presentatrice Evelien de Bruijn dan mee naar gebieden in de provincie Utrecht die zij het mooist vinden.

bekijk uitzending »


za 20 mei 2017, 07:10 uur

Kijkers van RTV Utrecht nemen presentatrice Evelien de Bruijn dan mee naar gebieden in de provincie Utrecht die zij het mooist vinden.

bekijk uitzending »


za 13 mei 2017, 07:10 uur

Kijkers van RTV Utrecht nemen presentatrice Evelien de Bruijn dan mee naar gebieden in de provincie Utrecht die zij het mooist vinden.

bekijk uitzending »


do 7 apr 2016, 07:02 uur

Aflevering: afl.6: Leersumse Veld en Molenpolder - Kijkers van RTV Utrecht nemen presentatrice Evelien de Bruijn dan mee naar gebieden in de provincie Utrecht die zij het mooist vinden.

bekijk uitzending »


do 31 maart 2016, 07:02 uur

Aflevering: afl.5: Haarzuilens/Stoutenburg - Kijkers van RTV Utrecht nemen presentatrice Evelien de Bruijn dan mee naar gebieden in de provincie Utrecht die zij het mooist vinden.

bekijk uitzending »


do 24 maart 2016, 07:02 uur

Aflevering: afl.4 Schalkwijk/Gageldijk/Noorderpark - Kijkers van RTV Utrecht nemen presentatrice Evelien de Bruijn dan mee naar gebieden in de provincie Utrecht die zij het mooist vinden.

bekijk uitzending »


do 17 maart 2016, 07:02 uur

Aflevering: afl. 3 Soesterberg/Maarsseveense Plassen - Kijkers van RTV Utrecht nemen presentatrice Evelien de Bruijn dan mee naar gebieden in de provincie Utrecht die zij het mooist vinden.

bekijk uitzending »


do 10 maart 2016, 07:02 uur

Aflevering: afl. 2 Plantage Willem III/Groot Wilnis/Vinkeveen - Kijkers van RTV Utrecht nemen presentatrice Evelien de Bruijn dan mee naar gebieden in de provincie Utrecht die zij het mooist vinden.

bekijk uitzending »


do 3 maart 2016, 07:02 uur

Aflevering: afl 1. Amerongse Berg/Eemland - Kijkers van RTV Utrecht nemen presentatrice Evelien de Bruijn dan mee naar gebieden in de provincie Utrecht die zij het mooist vinden.

bekijk uitzending »


Partners Mijn Mooiste Plek

Provincie Utrecht

website

IVN

website

Natuurmonumenten

website

Staatsbosbeheer

website

Utrechts Landschap

website

kfHein Fonds

website

Prins Bernhard Cultuurfonds

website


RTV Utrecht

Westbroek
Ook wel eens afgevraagd waarom iets er uitziet zoals het er uitziet? Hoe het is ontstaan? Of sinds wanneer we het gebruiken? Volg Henk op zijn zoektocht naar de wereld achter alledaagse dingen.RTV Utrecht

Talk of the Town
Op maandag 5 juni zenden RTV Utrecht en de Utrechtse stadszender UStad live de talkshow Talk of the Town uit. In het televisieprogramma bespreekt presentatrice Eva Brouwer het laatste culturele nieuws en ontvangt ze diverse gasten.


RTV Utrecht

Evenement aanmelden op RTV Utrecht
Iedereen die een evenement (of iets anders voor publiek) in onze provincie organiseert, kan die uploaden in de evenementenagenda op onze website. Meld hier uw evenement aan en deze verschijnt in onze rubriek "agendatips".

lees verder »
-advertentie-