Persbericht: Talkshow over sociaal ondernemen op UStad en RTV Utrecht


Op zondag 30 oktober zenden RTV Utrecht en de Utrechtse stadszender UStad live de talkshow Talk of the Town uit. In het televisieprogramma bespreekt presentatrice Eva Brouwer het laatste culturele nieuws en ontvangt spraakmakende gasten. Thema van deze uitzending is sociaal ondernemen. Het programma is onderdeel van de Utrechtse Culturele Zondag Win-Win en wordt opgenomen in het historische Stadhuis in het centrum van Utrecht.

Uitzending zondag 30 oktober
In deze uitzending van Talk of the Town ontvangt Eva Brouwer diverse gasten. Cabaretière Janneke Jager opent de show met een lied dat zij speciaal voor de Culturele Zondag heeft geschreven. Eén van de onderwerpen die daarna uitgebreid wordt besproken is de Utrechtse luchtradar; een systeem waarbij je reallife de luchtkwaliteit in de stad kunt zien en daarop je route naar huis kunt aanpassen. De Utrechtse Wethouder Lot van Hooijdonk heeft onder meer milieu en duurzaamheid in haar portefeuille en schuift bij Eva aan. Ook René Witzel praat mee; hij hielp mee om de radar te ontwikkelen. Ook praat Eva over de deeleconomie. De wereld om ons heen verandert en de mens wordt steeds individualistischer, maar niet iedereen legt zich daar zomaar bij neer. Marieke Hart zette thuisafgehaald.nl op, een platform waarbij mensen eten kunnen delen met hun buren. Robin Berg startte LomboXnet: supersnel internet op kracht van de zon.

Publiek
Tijdens de opname is publiek van harte welkom in het oude Stadhuis in de binnenstad. De deuren aan het stadhuisplein staan open vanaf 16.00 uur.

Talk of the Town is op zondag 30 oktober live om 16.30 uur te zien op UStad en RTV Utrecht. Ook is het programma terug te kijken via rtvutrecht.nl/gemist. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met Culturele Zondagen en de Gemeente Utrecht.


Eerder verschenen persberichten:
- Talkshow over sociaal ondernemen op UStad en RTV Utrecht
- Science Café over muziek op RTV Utrecht en UStad
- RTV Utrecht is op zoek naar de mooiste plekjes van de provincie
- Maarten van Rossem volgt de voetsporen van Paul Kruger in Utrecht
- Maarten van Rossem duikt in de geschiedenis van Kasteel de Haar
- Maarten van Rossem volgt de voetsporen van de Utrechtse schilder Moesman
- Genieten van 'de Italiaanse' bij RTV Utrecht
- RTV Utrecht zendt een documentaire uit over de bewoners van de hoge flats in de Utrechtse wijk Overvecht.
- Maarten duikt in het leven van streekromanschrijver Herman de Man
- DocU: Domtoren, Trots van de stad bij RTV Utrecht

-advertentie-