Persbericht: Twee documentaires over FC Utrecht op RTV Utrecht


RTV Utrecht zendt in februari twee documentaires uit over deze Utrechtse voetbalclub. De DocU: Met Koning Ab Europa in gaat over het seizoen 1990/1991 waarin FC Utrecht zich voor de zesde keer in de geschiedenis voor Europees voetbal wil  plaatsen.

De DocU: David Di Tommaso gaat over de veel te vroeg gestorven FC Utrecht speler David Di Tommaso. Op zaterdag 20 en zondag 21 februari zendt RTV Utrecht de DocU: Met Koning Ab Europa in uit en het weekend van 27 en 28 februari de DocU: David Di Tommaso- Voor altijd nummer 4.

 

DocU Sport: Met koning Ab Europa in

FC Utrecht wil zich in het seizoen 1990/1991 voor de zesde keer in de geschiedenis voor Europees voetbal plaatsen. Na een dramatische start onder trainer Cees Loffeld wordt Ab Fafié aangesteld. Onderleiding van ‘Koning Ab’ en de Poolse spits Wlodzimierz Smolarek gaat het lopen en is ‘Europa’plots een feit. Na een memorabele rondvaart over de Utrechtse grachten wacht het grote Real Madrid als tegenstander in de UEFA Cup.

 

DocU Sport: David di Tommaso - ‘Voor altijd nummer 4’

29 november 2005. Nederland ontwaakt met het nieuws dat David di Tommaso is overleden. De voetbalwereld komt abrupt tot stilstand. Twee dagen eerder stapt de verdediger van graniet nog als winnaar van het veld. Nog wel tegen aartsrivaal Ajax... Inmiddels is het tien jaar geleden dat de FC Utrecht-verdediger, die maar 26 jaar oud mocht worden, overleed. Een uniek document waarin onder anderen Foeke Booy, Rick Kruys, Sander Keller, Jan Willem van Dop, Joost Broerse en Jean-Paul de Jong hun herinneringen aan de populaire Fransman delen.

 

Uitzending
DocU: Sport: Met Koning Ab Europa in is zaterdag 20 en zondag 21 februari te zien op RTV Utrecht. DocU Sport: David Di Tommaso- Voor altijd nummer 4  is in het weekend van 27 en 28 februari  te zien op RTV Utrecht.

 

Online is het programma terug zien op rtvutrecht.nl/gemist.

 

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

 

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl.

Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl

 


Eerder verschenen persberichten:
- Twee documentaires over FC Utrecht op RTV Utrecht
- Nieuwe aflevering van Herinneringen aan het Spoor bij RTV Utrecht
- Gerard Ekdom terug naar Bilthoven met RTV Utrecht
- Carnavalsoptocht Hoogland bij RTV Utrecht
- Documentaire over de Utrechtse milieuzone bij RTV Utrecht
- Jeroen van Merwijk op nostalgische toer in Utrecht
- Win een kijkje achter de schermen bij het KNMI
- Nieuw seizoen De Utrechtse Schatkamer start op RTV Utrecht
- Documentaire over oude beroepen op en rond het spoor bij RTV Utrecht
- Documentaire over verzetshuwelijk in Tienhoven op RTV Utrecht
- Documentaire over de Amsterdamsestraatweg bij RTV Utrecht
- UStad neemt een Nieuwsjaarduik
- Programma's tijdens Oud en Nieuw op RTV Utrecht
- Een poŽtisch afscheid van De Lichtenberg
- Utrechtse feestdagen op UStad
- Programma's tijdens de Kerstdagen op RTV Utrecht
- Nieuw seizoen Gouden Tijden op RTV Utrecht

-advertentie-