Persbericht: Start nieuw seizoen Westbroek en Van Rossem Vertelt op RTV Utrecht


Utrecht, 27 maart 2017                                                

Vanaf april starten Henk Westbroek en Maarten van Rossem met een nieuw seizoen op RTV Utrecht. Met nieuwe verhalen en ontmoetingen met allerlei soorten mensen uit de hele regio. In Westbroek duikt Henk in onderwerpen die hem na aan het hart liggen. Zoals altijd is Henk nieuwsgierig, direct en informatief en bekijkt de dingen met een vleugje humor. In Van Rossem Vertelt gaat Maarten op zijn eigen wijze op zoek naar opmerkelijke gebeurtenissen uit andere tijden.

 

Door bezuinigingen bij de regionale omroepen waren de programma’s tijdelijk van de zender, maar het is gelukt een nieuwe vorm te vinden. Korter op televisie, maar met uitgebreidere informatie op internet. Bovendien kunnen bezoekers van de website de programma's van Henk en Maarten al eerder bekijken dan voorheen: alle uitzendingen en extra informatie staan de avond van te voren op de website van RTV Utrecht.

 

Dinsdag 4 april
Westbroek: Bloeddonoren voor gewonde honden gezocht!

Elk jaar hebben ernstig zieke en gewonde honden tussen de 150 en 200 keer een bloedtransfusie nodig om te kunnen overleven. Daarvoor is zo'n vijfenzeventig liter hondenbloed nodig, maar dat is er niet. Henk Westbroek heeft het zelf meegemaakt: "Twee honden terug had ik een hond die maar een jaar oud is geworden. Ze vrat zich met haar scherpe tandjes door de riem heen en die brak. Ze rent weg en 200 meter verderop wordt ze, de man kon er niks aan doen, door een auto aangereden. Ze leefde nog, maar ze is doodgebloed want er was geen hondenbloed beschikbaar" vertelt de presentator. Daarom gaat Henk in deze aflevering op bezoek bij de Universiteitskliniek in Utrecht. Daar krijgt hij onder andere het bijzondere verhaal van donorhond Breezy te horen.

 

Donderdag 6 april
Van Rossem Vertelt: 100 jaar De Stijl: Maarten ontleedt Mondriaan

2017 is het jaar van De Stijl. Bijna alle bekende kunstenaars van deze stroming hebben een link met onze regio. Rietveld, Mondriaan, Van der Leck en Van Doesburg komen allemaal uit onze provincie. Maarten verdiept zich in De Stijl en daarvoor bezoekt hij het Mondriaanhuis in Amersfoort: "Ik heb helemaal niets met die abstracte vlakken en streepjes, gelukkig heeft Mondriaan meer gedaan dan alleen dat". En wat dat is, is te zien in de eerste uitzending van Van Rossem Vertelt.

 

Uitzendingen

Westbroek is iedere dinsdag vanaf 07.05 uur te zien en Van Rossem Vertelt donderdag vanaf 07.05 uur op RTV Utrecht. De programma's zijn daarna ieder uur opnieuw te zien op de zender en terug te kijken via www.rtvutrecht.nl/gemist. Voor iedereen die niet kan wachten zijn de uitzendingen de avond er voor al te zien op onze website.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
__________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

 


Eerder verschenen persberichten:
- Start nieuw seizoen Westbroek en Van Rossem Vertelt op RTV Utrecht
- Documentaire over 100 jaar Jaarbeurs op RTV Utrecht
- Talk of the Town over Uitgesproken Utrecht
- Uniek kijkje in de nieuwe Utrechtse Centrale Bibliotheek op de Neude

-advertentie-