Persbericht: Documentaires over FC Utrecht op RTV Utrecht


RTV Utrecht zendt twee documentaires uit over de eredivisieclub FC Utrecht. De DocU: Één ding is zeker gaat over de dramatisch verloren bekerfinale tegen Ajax en de revanche waar FC Utrecht daarna op uit is. De DocU: Bescheiden Grootheid  gaat over publiekslieveling Michael Mols. Op zaterdag 1 en zondag 2 augustus  zendt RTV Utrecht de DocU Één ding is zeker uit en het weekend van 8 en 9 augustus de DocU Bescheiden Grootheid.

 

DocU: Één ding is zeker

Na de dramatisch verloren bekerfinale tegen Ajax krabbelt FC Utrecht weer op. Utrecht is uit op revanche. Financieel staat de club aan rand van de afgrond en in de competitie vallen de resultaten tegen. Alleen het bekertoernooi kan het seizoen nog glans geven. De finale wordt gespeeld in De Kuip tegen het grote Feyenoord. Die bewuste 3 juni 2003 is FC Utrecht ontketend.

 

DocU: Bescheiden Grootheid
Michael Mols groeide in twee perioden bij FC Utrecht uit tot publiekslieveling: hij maakte vijftig doelpunten en redde met zijn vertrek de club. De spits ging voor 13,5 miljoen gulden naar Glasgow Rangers en ook daar werd hij op handen gedragen. Naast FC Utrecht speelde de international ook voor Ajax, FC Twente, ADO Den Haag en Feyenoord. In deze documentaire keert Mols terug bij zijn twee grote liefdes: FC Utrecht en Glasgow Rangers. Hij praat uitgebreid over de hoogte- en dieptepunten in zijn imposante voetballoopbaan.

 

 

Uitzending
DocU: Één ding is zeker is zaterdag 1 en zondag 2 augustus te zien op RTV Utrecht. DocU: Bescheiden Grootheid  is in het weekend van 8 en 9 augustus  te zien op RTV Utrecht.

 

Online is het programma terug te zien op rtvutrecht.nl/gemist.

 

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

 

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl.

 

 


Eerder verschenen persberichten:
- Documentaires over FC Utrecht op RTV Utrecht
- Terugblik op het Tourweekend bij RTV Utrecht
- De intocht Nijmeegse Vierdaagse op RTV Utrecht
- RTV Utrecht.nl meer dan een miljoen keer bekeken tijdens Tourweekend
- Nieuw seizoen van Dierenkliniek op RTV Utrecht
- Volg de Grand Départ live bij RTV Utrecht
- Volg de Tour de France bij RTV Utrecht
- Win VIP kaarten voor de Tourstart op Radio M Utrecht
- Bingo FM zoekt weerpraatje
- RTV Utrecht DocU's in juni en juli
- DocU: De G van Hockey
- Beatlesdag op Radio M Utrecht 93.1 FM
- DocU: Van Rabat naar Nieuwegein bij RTV Utrecht
- Onze Tuin in Baarn en Houten
- DocU: Bericht uit Zuilen
- Nieuw seizoen van Dierenkliniek op RTV Utrecht

-advertentie-