Persbericht: Lijsttrekkers praten over regionale thema's bij RTV Utrecht


Het worden misschien wel de spannendste verkiezingen ooit! Welke kant gaat het op met Nederland? En wat betekent dat voor u? Vanaf maandag 27 februari verslaat RTV Utrecht de landelijke verkiezingen. Op zowel radio, televisie als online krijgen de inwoners van de provincie Utrecht te horen wat de landelijke politieke partijen te zeggen hebben en wat dat voor onze regio betekent. Iedere werkdag is er een fractievoorzitter te gast in de studio. Van Rutte tot Pechtold en van Buma tot Roemer. Maar dat is nog niet alles! Op de dag van de verkiezingen zelf doet RTV Utrecht natuurlijk verslag vanuit de hele provincie en in het weekend na de verkiezingen zendt RTV Utrecht het programma Maarten Van Rossem in het Theater uit. Maarten legt op zijn eigen karakteriserende manier uit wat de verkiezingsuitslag teweeg brengt en geeft zijn visie op de politieke toekomst.

UVandaag – Grote namen, dichtbij de mensen
Vanaf maandag 27 februari tot vrijdag 10 maart is er iedere werkdag een politiek kopstuk te gast in de studio van UVandaag. Presentatoren Margreet van Gils en Riks Ozinga bespreken samen met de fractievoorzitters thema's als ouderenzorg, integratie, Islam en betaalbare zorg. Hoe staat het eigenlijk met onze normen en waarden? En wat betekent de uitslag van 15 maart voor onze provincie…?

Radio M Utrecht
Ook op Radio M Utrecht is er vanaf 27 februari veel aandacht voor de verkiezingen. In de programma's Utrecht is Wakker en Aan Tafel! is er aandacht voor de verkiezingen door middel van themareportages en interviews. Alle kopstukken schuiven vanaf 17.30 uur aan bij Maya Eksteen in Utrecht komt thuis.

Online
Op www.rtvutrecht.nl is er een speciale verkiezingspagina waar standpunten van de partijen over de diverse thema's te vinden zijn en daar zijn ook alle radio- en televisiereportages terug te vinden. Op de Facebookpagina van RTV Utrecht wordt iedere middag een live-gesprek met een fractievoorzitter uitgezonden.

Van Rossem in het Theater
Op zaterdag 18 en zondag 19 maart is het programma Van Rossem in het Theater te zien op RTV Utrecht. Met zijn onderkoelde humor, ironie en verrassende feitenkennis neemt Maarten geen blad voor de mond. Hij leidt de kijker door de wirwar van de verkiezingsuitslag. Het programma wordt op donderdag 16 maart opgenomen in het  ROC Midden Nederland Creative College. Het publiek bestaat onder andere uit de leerlingen van het college en bewoners van de wijk Overvecht.

Uitzendingen
UVandaag is iedere werkdag vanaf 17.10 uur te zien op RTV Utrecht. Van Rossem in het Theater is op 18 en 19 maart te zien op RTV Utrecht. De programma's zijn terug te kijken via www.rtvutrecht.nl/gemist. Aan Tafel! is iedere werkdag van 12.00 tot 14.00 te horen op Radio M Utrecht FM 93.1 en Utrecht komt thuis van 17.00 tot 19.00 uur.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

 


Eerder verschenen persberichten:
- Lijsttrekkers praten over regionale thema's bij RTV Utrecht
- Documentaire over eet- en drinkgewoontes uit de 17e tot en met de 19e eeuw
- Documentaire over de Utrechtse Amsterdamsestraatweg op RTV Utrecht

-advertentie-