Persbericht: Nieuw programma Waterstand op RTV Utrech


RTV Utrecht zendt vanaf zaterdag 5 september het nieuwe driedelige televisieprogramma Waterstand uit. Presentatrice Evelien Bosch, bekend van Wie is de Mol en Willem Wever, neemt de kijker mee naar de prachtige forten en vestingsteden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in onze regio.  

 

De Waterlinie is ooit gemaakt om ons land in oorlogstijd te beschermen. Tegenwoordig worden de forten opengesteld voor publiek en vormen daarmee een cultuurhistorische attractie. Evelien bezoekt in Waterstand het nieuwe Waterliniemuseum Fort bij Vechten dat op 10 oktober van dit jaar de deuren opent.

 

Zaterdag 5 september

Aflevering 1: De geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie
In de eerste aflevering van Waterstand een historische terugblik op het ontstaan van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Presentatrice Evelien gaat een kijkje nemen op Fort bij Vechten en interviewt deskundigen over de nieuwe inrichting van deze bijzondere plek. 

 

Zaterdag 12 september

Aflevering 2: Fort bij Vechten

Evelien Bosch wandelt in deze aflevering rond op Fort bij Vechten. Ooit was er op deze plaats een Romeins fort, op de grens van het Romeinse Limes, 'Castellum Fectio'. Daarom is er bij de aanleg van de Waterlinie heel veel historisch materiaal uit die tijd teruggevonden. Verder in deze aflevering een bezoekje aan Slot Loevestein en Vestingmuseum Naarden.

 

Zaterdag 19 september

Aflevering 3: Waterliniemuseum Fort bij Vechten

In deze aflevering een impressie van de bouw en oplevering van het spiksplinternieuwe Waterliniemuseum Fort bij Vechten. Een bijzonder museum voor jong en oud dat op verrassende wijze de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie laat zien. Evelien spreekt met de initiatiefnemers en ontwerpers van dit unieke museum. En ze gaat zelf de boel onderwater zetten.

 

Dit en meer is te zien in Waterstand, vanaf zaterdag 5 september bij RTV Utrecht. Online is het programma terug te zien op rtvutrecht.nl/gemist.

Waterstand is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Rabobank Kromme Rijnstreek, Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, Provincie Utrecht, het Fentener van Vlissingen Fonds, Slot Loevestein en Waterliniemuseum Fort bij Vechten en met dank aan Vestingmuseum Naarden.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.


Eerder verschenen persberichten:
- Nieuw programma Waterstand op RTV Utrech
- Vierde seizoen Van Rossem Vertelt van start
- Nieuwe talkshow op UStad
- Win een dagje RTV Utrecht
- RTV Utrecht DocU's in augustus
- Fifties Vrijdag op Radio M Utrecht
- Documentaires over FC Utrecht op RTV Utrecht
- Terugblik op het Tourweekend bij RTV Utrecht
- De intocht Nijmeegse Vierdaagse op RTV Utrecht
- Nieuw seizoen van Dierenkliniek op RTV Utrecht
- Volg de Grand Départ live bij RTV Utrecht
- Volg de Tour de France bij RTV Utrecht
- Beatlesdag op Radio M Utrecht 93.1 FM
- Onze Tuin in Baarn en Houten
- DocU: Bericht uit Zuilen
- Nieuw seizoen van Dierenkliniek op RTV Utrecht

-advertentie-