•  
  •  
  • vandaag 18 °C
  • morgen 18 °C

Deze week in Aan Tafel!

Maandag 14 april

Bij veel mensen is nog onvoldoende bekend dat het in een testament niet om grote bedragen hoeft te gaan. Wist u bijvoorbeeld dat er naast geld ook zaken als een auto of meubels kunnen worden nagelaten? Woensdag begint de week van het testament en Conny praat erover met notaris Nick van Buitenen uit Utrecht.

Dinsdag 15 april

Danny Froger, Wesley Klein en Danny Nicolay, vormen samen sinds kort de meezinggroep GENTS. In 2013 verzorgden ze al een optreden tijdens Toppers in Concert. Door dit optreden is het idee ontstaan om samen te gaan werken en zo is door de Toppers een nieuw trio ontstaan. Ze hebben nu hun eerste single 'Dans en zing' uitgebracht. Ze zijn te gast in Aan Tafel!

Aspergerecept uit de wok

Ingrediënten: groene aspergestukjes 250 gr, witte aspergestukjes 250 gr, halve paprika, teriyakisaus naar smaak, sojasaus naar smaak, olijfolie en peper

Bereidingswijze: Maak de wokpan goed warm en bak de witte aspergestukjes tot zo goedbruin van kleur zijn en voeg dan de groene aspergestukjes toe samen met de gesneden rode paprika. Bak door tot ook de groene aspergekoppen beetgaar zijn. Breng daarna op smaak met de teriyakisaus, sojasaus en fijn gemalen peper.

Serveer bijvoorbeeld met gebakken gamba's of stukjes verse witvis. Je kunt er eventueel nog sezamzaadjes fijn gesneden sjalot of fijn gesneden witte kool doorheen bakken.

Woensdag 16 april

Weet u hoe de Nederlandse popmuziek ontstaan is? NL Express neemt u mee door de Nederlandse popgeschiedenis van de beginjaren tot het heden. Een muzikale reis met zang, dans en presentaties. Zaterdag 19 april is de voorstelling te zien in theater de Lampegiet in Veenendaal. Eileen Schilder is een van de castleden en komt er in Aan Tafel! over vertellen.

Donderdag 17 april

Dit Paasweekend is de opening van het fortenseizoen. De forten van de Hollandse Waterlinie openen hun deuren voor publiek. Er is van alles te doen zoals Oudhollandse spelen, speurtochten, theater en natuurlijk eieren zoeken en beschilderen. Juke van Niekerk is directeur van de Stichting Liniebreed Ondernemen en komt hierover vertellen.

Vrijdag 18 april

In het boek 'Een zoon van Limburg' vertelt Chrétien Breukers over zijn jeugd in Limburg. Hij gaat in op de herkenbare onderwerpen zoals carnaval, vlaai, asperges en het rooms-katholieke geloof. Hij heeft zijn geboorteplaats verlaten en woont nu in Utrecht en voelt zich soms een Nederlander die naar een ver land is geëmigreerd. Hij komt hier in Aan Tafel! over vertellen.


RTV Utrecht

Tweede Paasdag DocU: Enkele reis Utrecht
Tientallen jaren lang was de Demka een begrip in Utrecht. Deze staalfabriek in Zuilen was ook een belangrijke werkgever voor arbeiders uit het buitenland. Veel migranten kwamen via de Demka in Utrecht terecht.


-advertentie-Actie

Oud speelgoed?
RTV Utrecht viert dit jaar zijn 25ste verjaardag! En wie jarig is viert feest! Maar wist u dat er tienduizenden kinderen hun verjaardag niet vieren omdat er geen geld voor is? Daar willen wij wat aan doen! Samen met u én Stichting Jarige Job.

lees verder »


RTV Utrecht

donderdag: Onze Tuin
In het tuinprogramma van RTV Utrecht gaan Margreet en tuinmeester Mark aan de slag bij Het Kwatrijn in Soest. In 16 weken proberen ze, samen met uw hulp, een prachtige tuin aan te leggen! Wilt u helpen? Klik dan hier!

lees verder »

-advertentie2-(inter)nationaal nieuws


Nieuws uit andere regio's-advertentie-