FC Utrecht en ADO Den Haag doelpuntloos gelijk

UTRECHT - FC Utrecht heeft in de eredivisie gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. In stadion De Galgenwaard werd het 0-0. De Domstedelingen hebben na vijf speelronden zeven punten.
Trainer Robby Alflen kon weer beschikken over doelman Robbin Ruiter die tegen Heerenveen met een blessure uitviel. FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd en kreeg via Rubio Rubin en Kristoffer Peterson al snel twee kansen. Na 42 minuten moest Chris Kum met een blessure het veld verlaten. Yannick Cortie was zijn vervanger. Vlak voor rust redde Ruiter op een schot van Mike van Duinen.
Vlak na de pauze vond Willem Jansen zijn collega Mark van der Maarel vlak voor het ADO-doel net niet . Ook Rubin kreeg na een uur nog een mogelijkheid na een voorzet van Peterson. Cortie kopte na een vrije trap van Tommy Oar in de handen van de ADO-doelman Hansen. Aan de andere kant was Ruiter met een knappe redding belangrijk bij een kans van Van Duinen. In de 80e minuut werd een doelpunt van Nacer Barazite terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak voor tijd kreeg Rubin een kans na een goede voorzet van invaller Kallon. Ook Anouar Kali kreeg nog een vrije schietkans, maar hij miste het doel op een paar centimeter.

Anouar Kali in gesprek met Rene van den Berg.
Robbin Ruiter in gesprek met Rene van den Berg.