Negen man GVVV krijgt pak slaag van HHC

VEENENDAAL - GVVV heeft de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg ruim verloren. Eindstand was 5-1 in het voordeel van Hardenberg.
Al vroeg in de eerste helft moest GVVV met tien man verder na een rode kaart voor Wilco den Hartog. Zijn overtreding in het strafschopgebied werd bestraft met een penalty, die door Hielke Penterman werd benut. Niet veel later zette Gersom Klok de thuisploeg op een 2-0 voorsprong.
Vlak voor rust deed GVVV iets terug. Simon Brouwer maakte de 2-1. Lang kon GVVV niet genieten van de opleving, want Rodny Hofman kreeg vanwege een optreding op een doorgebroken speler als tweede GVVV'er een rode kaart waardoor de ploeg uit Veenendaal met negen man verder moest.
Hielke Penterman maakte na rust de 3-1, Rob van der Leij bracht de stand op 4-1. De grote plaaggeest van GVVV, Hielke Penterman, deed GVVV nog meer pijn door de 5-1 te scoren.
GVVV heeft na dertien wedstrijden 21 punten en zakt naar de vijfde plek van de ranglijst.