FC Utrecht neemt punt mee uit Groningen

UTRECHT - FC Utrecht heeft na een goede wedstrijd een punt meegenomen uit Groningen. Het werd in de Euroborg 2-2. Utrecht heeft na negentien wedstrijden 24 punten.
Trainer Robby Alflen startte met de Franse aanwinst Sébastien Haller in de punt van de aanval. Na vijf minuten had Willem Janssen een grote kans om Utrecht op voorsprong te schieten. Aan de kant van Groningen kreeg Chery een schietkans. Yassin Ayoub mocht na een kwartier van afstand schieten, zijn inzet werd door Groningen-doelman Padt gestopt.
Na 32 minuten was het Groningen-speler Tjaronn Chery die een vrije trap binnenschoot. Een minuut daarna werkte Edouard Duplan een corner binnen en stond het weer gelijk. Utrecht had via Ramon Leeuwin een mogelijkheid om op voorsprong te komen. Met een bekeken lobje trof hij de lat.
Vijf minuten na de pauze kopte Michael de Leeuw de 2-1 binnen. Haller kreeg een kopkans, maar zijn poging ging naast het doel. Toch werd het snel weer gelijk, want Yassin Ayoub schoot van afstand raak. Na kansen van Utrecht miste Hoesen voor Groningen een grote mogelijkheid. In een slotfase waarbij beide ploegen op zoek gingen naar de zege, raakte Ayoub in de rebound nog hard de deklat.

Robby Alflen in gesprek met René van den Berg.
Timo Letschert in gesprek met René van den Berg.