Vijfde plaats Team Brunel in 3e etappe Volvo Ocean Race

ZEIST - Het Nederlandse zeiljacht Team Brunel is in de derde etappe van Volvo Ocean Race als vijfde geëindigd. Team Brunel, met Gerd-Jan Poortman uit Zeist aan boord, kwam ongeveer vijf uur later over de finish dan de uiteindelijke winnaar, Dongfeng Race Team. De Chinese boot schreef met de zege zeilgeschiedenis in het 41-jarige bestaan van de Volvo Ocean Race. Nog nooit eerder won een Chinees team namelijk een etappe in de zeilrace om de wereld.
Brunel, Abu Dhabi Ocean Racing, Alvimedica en MAPFRE waren lange tijd in de achtervolging op Dongfeng, dat vanaf de start in Abu Dhabi op 3 januari het initiatief in de 4.700 zeemijl lange etappe in handen had.
MAPFRE kaapte de vierde plek uiteindelijk nog vlak voor de neus van Brunel weg. De Spaanse boot kwam na ruim 23 dagen en 17 uur twee minuten eerder over de finish.