Zwak Spakenburg loopt in op Kozakken Boys

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De voetballers van Spakenburg hebben belangrijke punten gepakt bij ONS Sneek. Op Sportpark De Westmaat werd het 3-1 voor de Blauwen.
Spakenburg ging goed van start. Al na een paar minuten kreeg Kees Tol een kans, maar dat leidde niet tot een treffer. Daarna nam ONS Sneek het initiatief over. Vlak voor rust bracht Ale de Boer de Friezen zelfs op voorsprong.
In de rust bracht Jochem twisker Dominique Scholten voor de geblesseerde Niek Ripson en Maurice van der Wilt voor de zwak spelenede Peter de Lange. Die ingreep had al na twee minuten succes, toen maurice van der Wilt gelijkmaakte.
In de 58ste minuut kreeg ONS-keeper Landlust een rode kaart. Volgens scheidsrechter Roeleveld uit vinkeveen maakte hij hands buiten het strafschopgebied. Omdat de Friezen geen reservedoelman op de bank hadden, moest aanvaller Tjisse Kerkstra onder de lat. Hij kon direct vissen; uit de vrije trap voor de handsbal van Landlust scoorde Salim Amerzgiou de 2-1. Enkele minuten later kopte Adil Mahdadi raak uit een corner.
Dankzij de overwinning vindt Spakenburg weer aansluiting bij koploper Kozakken Boys, dat met 2-1 verloor van FC Lisse. Spakenburg staat tweede in de topklasse. De ploeg van Jochem Twisker heeft 47 punten, twee minder dan Kozakken Boys.