SCHC keert na gekke slotfase terug in de hoofdklasse

BILTHOVEN - De hockeymannen van SCHC hebben in extremis de hoofdklasse bereikt door in de play-outs Tilburg te verslaan. Een paar minuten voor tijd stond de ploeg uit Bilthoven met 3-2 achter, maar binnen twee minuten werd het 4-3. Roderic Schwirtz maakte de winnende treffer. Dat betekent dat er volgend seizoen vier Utrechtse ploegen in de hoofdklasse uitkomen.
De missie in Brabant was voor SCHC simpel, een zege volstond om promotie af te dwingen na de eerdere zege in Bilthoven. SCHC kende een droomstart en stond na zes minuten al door doelpunten van Luuk van Duren en Roderic Schwirtz op 2-0. Nog voor de rust maakte Tilburg gelijk door twee treffers van Tim Swaen.
Tilburg schoot uit de startblokken na de pauze en kwam via Jip Krens op 3-2. Het leek lang uit te lopen op een derde wedstrijd in het drieluik om promotie, maar vlak voor tijd keerde het tij. SCHC kwam via Floris Bakker terug. Hij benutte een strafbal, waarna Tilburg ook zonder doelman door moest. De aanvoerder en veldspeler van Tilburg kon in het doel daarna ook de tweede treffer van Schwirtz niet keren.