Wilco Kelderman pakt NK-titel tijdrijden in Emmen

VEENENDAAL/PROVINCIE UTRECHT - Veenendaler Wilco Kelderman is woensdagavond Nederlands kampioen tijdrijden geworden. De wielrenner zorgde voor een verrassing tijdens de 54,8 kilometer lange tijdrit in Emmen door favoriet Tom Dumoulin te verslaan.
Met een tijd van 1.02.31 bleef Kelderman zijn ploeggenoten Rick Flens en Jos van Emden ruimschoots voor. Dumoulin werd teleurstellend vierde met een achterstand van 49 seconden.
De Veenendaler had de zege niet zien aankomen. "Dit komt voor mij heel onverwacht'', zei Kelderman na afloop. "Dumoulin staat normaal gesproken een stapje boven ons op dit onderdeel. Vandaag had hij duidelijk een mindere dag, terwijl ik heel goed uit een trainingskamp in de Alpen blijk te zijn gekomen."

ROOD-WIT-BLAUW

Kelderman: "Het is een droom voor mij om in het rood-wit-blauw te starten in de Tour en die trui ook verder te mogen dragen. Als team hebben we op de tijdritten niet altijd het maximale eruit kunnen halen de afgelopen tijd, maar die periode lijkt nu afgesloten nu we met drie man op het podium van het NK tijdrijden staan.''
Eerder op de avond behaalde provinciegenoot Ellen van Dijk ook een podiumplek, al was ze zelf niet tevreden met het resultaat. De Woerdense wielrenster werd tweede bij de vrouwen.
In de categorie beloften behaalde Martijn Tusveld uit Utrecht het podium met een tweede plaats. Jan Willem van Schip uit Schalkwijk eindigde als 5e.

Wilco Kelderman over zijn nationale titel
Verslag van het NK tijdrijden
Wilco Kelderman pakt NK-titel tijdrijden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.