Leden akkoord met fusie Geinoord en Vreeswijk

NIEUWEGEIN - De voetbalclubs Geinoord en Vreeswijk gaan fuseren. De leden van beide Nieuwegeinse verenigingen hebben daarmee ingestemd. Door te fuseren verwachten de beide clubs hun sportaccomodaties in Parkhout te kunnen verbeteren. De gemeente Nieuwegein heeft plannen voor woningbouw op het complex van Vreeswijk.
Vreeswijk (750 leden) is een zondagvereniging en de de oudste van de twee fusiepartners. De club werd opgericht in 1926. De laatste jaren speelt het eerste elftal afwisselend in de 3e en de 4e klasse. Afgelopen seizoen eindigde het als 11e in de 4e klasse.
Zaterdagvereniging Geinoord werd opgericht in 1952 en heeft 1100 leden. Sportief hoogtepunt van de club was de periode van 2006 tot 2009, toen het eerste elftal in de hoofdklasse speelde. Afgelopen seizoen werd het vlaggenschip kampioen van de 2e klasse en promoveerde naar de 1e klasse.
De nieuwe club zal zowel op de zaterdag als de zondag gaan spelen, op een accomodatie die moeten worden aangelegd op de plaats waar nu Geinoord speelt. "Maar daar gaat nog wel een paar overheen", aldus voorzitter Paul Emmelot van Vreeswijk. Emmelot benadrukt dat de nieuwe club een totaal nieuwe start wil maken. "Dus geen Vreeswijkblauw en Geinoordrood in de clubkleuren, en ook de naam van de nieuwe club zal wat mij betreft niet verwijzen naar de namen Vreeswijk en Geinoord."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.