Burgemeester Van Zanen jubelt: "Historisch moment!"

UTRECHT - De felicitaties voor Dafne Schippers na haar gouden 200 meter-race stromen binnen vanuit de lokale en landelijke politiek, haar sportvereniging Hellas en FC Utrecht.
"Wat een mooi en historisch moment", zegt de Utrechtse burgemeester Van Zanen. "Geweldig! Niet alleen voor Nederland, maar natuurlijk ook voor Utrecht." Hij heeft haar inmiddels een sms gestuurd.
"Ze is de derde snelste ooit. Het is gewoon knetterhard", zei haar trainer Bart Bennema. "En het bijzondere is dat het pas in de laatste tien meter echt gebeurde."

HELLAS

Hellas Utrecht, de sportvereniging van Dafne Schippers, is "ongelooflijk trots" op haar lid na het goud op de 200 meter. Dat zegt voorzitter André Hoekstra, die in de kantine van de sportvereniging met zo'n 50 à 100 leden naar de finale heeft gekeken. "Woorden schieten tekort", aldus Hoekstra.

KABINET

Ook het kabinet heeft Schippers gefeliciteerd. Minister Edith Schippers (Sport) reageerde onmiddellijk, net als vicepremier Lodewijk Asscher en premier Mark Rutte.
"Dafne Schippers heeft zich gekroond tot de koningin van dit WK. De zilveren medaille op de 100 meter is historisch, deze gouden medaille maakt dit WK onvergetelijk. Dafne Schippers is een voorbeeld voor velen. Namens Nederland van harte gefeliciteerd!", aldus minister Schippers.
Koning Willem-Alexander heeft ook gereageerd. Hij is "ongelooflijk trots op de wereldse prestatie" van Schippers.

FC UTRECHT

Ook bij FC Utrecht werd naar de recordrace gekeken. "Wij zijn ongelooflijk trots op de prestatie van Dafne," aldus algemeen directeur Wilco van Schaik. "Op kantoor keken we met ons personeel live naar de race, de gouden race. De manier waarop zij zich terug knokte en karakter toonde, spreekt ons allemaal enorm aan. Echt op z'n Utrechts gelopen!" En als het aan Van Schaik ligt, is Schippers binnenkort ook in de Galgenwaard te bewonderen: "We willen haar binnenkort bij één van onze thuiswedstrijden huldigen op het veld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.