Hockeydames verspelen Europese titel

PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse hockeysters hebben zondag in Londen op even dramatische als omstreden wijze de Europese titel verspeeld.
Oranje leidde acht minuten voor tijd nog met 2-0, door twee trefzekere strafcorners van Caia van Maasakker van het Bilthovense SCHC in het derde kwart. In de slotfase kwam de thuisploeg echter nog verrassend langszij, eveneens uit twee strafcorners (2-2).
De Britse gelijkmaker had echter nooit geteld mogen worden. Lily Owsley kreeg de bal eerst duidelijk zichtbaar op haar voet voordat ze tot scoren kwam.
De Nederlandse ploeg kon zich niet meer tot de video-arbiter wenden door een afgewezen beroep vlak voor de rust. In de shoot-outs faalden Willemijn Bos, Lidewij Welten en Eva de Goede: 3-1.