Stockmann redt punt voor hockeymannen

BUNNIK/PROVINCIE UTRECHT - Dankzij een uitblinkende doelman Jaap Stockmann hebben de Nederlandse hockeymannen met 0-0 gelijkgespeeld tegen Duitsland. De doelman uit Bunnik was vooral in de eerste helft van de eerste groepswedstrijd van de finale van de Hockey World League een sta-in-de-weg voor de Duitsers. Duitsland kreeg veel kansen, maar Stockmann voorkwam tegendoelpunten voor Oranje. De voormalige doelman van Kampong werd uitgeroepen tot man of the match.
Thierry Brinkman, die net als Stockmann speler is van Bloemendaal, speelde een negatieve hoofdrol. De Bilthovenaar sloeg vlak voor rust met zijn stick onbedoeld maar hard tegen de knie van de Duitse aanvoerder Moritz Fürste die het veld moest verlaten en per brancard werd afgevoerd.
De Kampong-spelers Robbert Kemperman, Constantijn Jonker en Sander de Wijn speelden geen rol van betekenis. Zaterdag speelt Nederland zijn tweede poulewedstrijd. Dan is Argentinië de tegenstander.