Handbalster Smits weggestuurd bij Fortissimo

COTHEN - Wendy Smits is per direct vertrokken bij handbalclub Fortissimo uit Cothen. De voormalig international had een onoverkomelijk verschil van inzicht met trainer Kees Boomhouwer. Smits' partner Erik Jansen, die voorzitter was, heeft zijn functie neergelegd.
Kees Boomhouwer noemt het vertrek van Smits een sportieve aderlating. "Fortissimo met Wendy is sterker dan zonder, dat is duidelijk. Maar ik zag geen voedingsbodem om met elkaar verder te gaan." De trainer benadrukt ook dat het geen makkelijke beslissing was. "We hebben er wel een week of twee over gedaan, maar het bestuur en de technische commissie steunden mij." Voorzitter Jansen koos partij voor zijn partner en stapte ook op.
Het vertrek van Smits heeft wat Boomhouwer betreft geen gevolgen voor de sportieve ambities van de eerste divisieclub. "We hebben ons afgelopen weekend geplaatst voor de nacompetitie, en daarin willen we een rol van betekenis spelen. We hebben nu dertien duels om ons daar zonder Wendy op voor te bereiden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.