VIDEO UPDATE: Hercules onderuit tegen Koninklijke HFC

UTRECHT - De voetballers van Hercules hebben in de topklasse een nederlaag geleden tegen Koninklijke HFC. De bezoekers uit Haarlem stapten met een 4-2 overwinning van het veld.
De scheidsrechter had een grote rol in de wedstrijd. Hij gaf drie penalties. Hercules kreeg twee penalties tegen die beide werden benut door HFC. Bij de tweede strafschop moest Marciano van Leijenhorst met een rode kaart van het veld. Doordat Koninklijke HFC ook al een speler had zien vertrekken met rood, speelden beide ploegen met tien man.
In de eerste helft ging de score gelijk op en bij rust was de stand nog gelijk: 2-2. De Utrechtse doelpunten werden gemaakt door Marciano van Leijenhorst en Thomas Reynaers. Reynaers scoorde vanaf de penaltystip. Na rust scoorden de bezoekers nog twee keer en bepaalden de eindstand op 4-2.
Hercules is de nummer elf met 21 punten uit 18 wedstrijden. AFC is koploper met 33 punten uit 18.

Hercules-trainer Erik Speelziek praat na met verslaggever Arnold Schenk.