Joska le Conté zesde op EK skeleton

SOESTERBERG - Skeletonster Joska le Conté kijkt met gemengde gevoelens uit naar de toekomst. Qua prestaties gaat het goed, want op het EK in Zwisterland werd de Soesterbergse zesde, maar of ze volgend jaar weer zo'n prestatie kan leveren is nog maar de vraag.
De skeletonster wordt, naar eigen zeggen, in haar prestaties belemmerd doordat er volgend jaar geen budget beschikbaar is vanuit de Nederlandse Bobsleebond. "De financiën zijn heel erg laag. Ik krijg van de bond op dit moment alleen een coach ter beschikking", aldus Le Conté. Het budget voor een coach schijnt volgend jaar ook te verdwijnen.
In 2018 zijn de Olympische Winterspelen en dus moet de skeletonster hard op zoek naar sponsoren. "Als er meer geld is, kan ik beter materiaal aanschaffen. Zo als het er nu uitziet, is er volgend jaar helemaal geen budget meer."
De zesde plaats op het EK Skelton is haar op één na beste prestatie ooit. Le Conté had een achterstand van 87 honderdsten op de Oostenrijkse winnares Janine Flock. In de voorgaande acht EK-deelnames eindigde Le Conté alleen in 2012 hoger. Toen werd ze vijfde.
De race in St. Moritz telde ook mee voor de wereldbeker. Daarin werd Le Conté zevende en daarmee evenaarde ze haar beste resultaat ooit. "Het was een hele goede dag gisteren. Het had zelfs nog beter gekund, want ik had nog wat kleine foutjes gemaakt", legt Le Conté uit over haar prestatie.

Skeletonster Joska le Conté in gesprek met presentator Bert Kous

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.