Gemengde reacties op KNVB-plan

PROVINCIE UTRECHT - De topklasseclubs uit de provincie Utrecht reageren gemengd op een brief van de KNVB, waarin de voetbalbond voorstelt de topklasses vanaf volgend seizoen regionaal in te delen, en niet naar speeldag. De KNVB heeft een 'virtuele' indeling gemaakt, op basis van de huidige competitiestanden.
IJsselmeervogels laat bij monde van bestuurslid Marcel de Graaf weten tegen te zijn. "Je krijgt een competitie die wordt uitgesmeerd over twee speeldagen. Bovendien vrees ik dat het gevolg kan zijn dat je tegen een zondagclub op zaterdag om 17.00 of 18.00 uur af moet trappen. Daar zitten wij niet op te wachten." Toch ziet De Graaf wel één voordeel in de virtuele indeling van de KNVB. "Tegen Hercules spelen is natuurlijk wel leuk."
Spakenburg staat niet negatief tegenover de plannen. "Maar wij gaan er van uit dat het voor ons niet aan de orde zal zijn, omdat wij verwachten ons te plaatsen voor de 2e divisie", zegt bestuurslid Jan van Diermen. "Maar je krijgt toch meer regionale derby's". Van Diermen sluit zich wel aan bij Vogels-collega Marcel de Graaf. "Wij willen wel dat er op zaterdag gevoetbald wordt, alles op één moment maakt de competitie leuker."
"Als wij met onze zondag 1 thuiswedstrijden moeten spelen op zaterdag, wordt het een logistieke nachtmerrie", zegt voorzitter Michiel Commandeur van Hercules. "Wij krijgen het nu soms al bijna niet voor elkaar om alle wedstrijden van de jeugd en onze zaterdagteams probleemloos te plannen."
De Hercules-voorzitter vindt het ook vreemd dat de Utrechtse topklassers Hercules en Magreb'90 in de virtuele indeling niet samen zijn ingedeeld. "Ik weet dat er nog veel kan veranderen, maar als je als KNVB derby's wilt, is het gek als je de lijn dwars door een stad heen trekt."
Pluspunt zou in de ogen van Commandeur een eventuele derby tegen IJsselmeervogels zijn. "Maar als Magreb als tegenstander wegvalt, valt de netto opbrengst ook wel weer tegen."
GVVV en Magreb'90 hebben nog geen standpunt ingenomen. Bij de Veenendaalse club staat de brief voor de vergadering van maandag op de agenda. Wanneer er bij Magreb'90 over wordt gesproken is nog niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.