VIDEO-UPDATE: Spakenburg sleept belangrijke zege binnen

De winnende goal van Peter de Lange in de maak
De winnende goal van Peter de Lange in de maak © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft de thuiswedstrijd tegen FC Lisse gewonnen. Op sportpark De Westmaat versloeg het elftal van Jochem Twisker de club uit Zuid-Holland met 2-1.
In de eerste helft had Spakenburg de meeste kansen, maar wist deze niet om te zetten tot doelpunten. De grootse kans was voor Nick Tol, maar zijn poging werd gekeerd door de doelman van Lisse.
Dertien minuten na rust opende Sargon Gouriye met een kopbal de score. Via een snoekduik zette de invaller Spakenburg op 1-0 voorsprong. Een kwartier voor tijd bracht Lisse de stand weer op gelijke hoogte. Koen Fokkema schoot de bal in het Spakenburgse doel.
Peter de Lange zorgde er nog geen vijf minuten later voor dat de drie punten in het vissersdorp bleven. De 27-jarige spits bepaalde de eindstand op 2-1.
Ondanks deze overwinning blijft Spakenburg vierde. Het heeft 37 punten uit twintig wedstrijden. Katwijk is koploper met 41 punten uit hetzelfde aantal wedstrijden.
Spakenburg speelt volgende week een uitwedstrijd tegen nummer vijftien ONS Sneek.