VIDEO UPDATE: GVVV verliest in slotminuten van Barendrecht

VEENENDAAL - GVVV heeft de uitwedstrijd in de topklasse tegen Barendrecht verloren. De ploeg van John de Wolf kwam na een 2-0 achterstand terug tot 2-2, maar verloor uiteindelijk met 3-2.
Barendrecht begon de wedstrijd veel beter dan GVVV. Na een kwartier spelen maakte Daniël Esajas de 1-0. Barendrecht vond deze marge niet genoeg en bleef veel druk zetten. Dit zorgde voor de 2-0 voorsprong. Patrick Stolk nam de treffer voor zijn rekening. Vlak voor rust bepaalde Olivier Pilon de ruststand op 2-1. Hij benutte een strafschop.
Trainer John de Wolf zag dat het anders moest en wisselde in de rust twee spelers. Patrick Heesakkers en Roy Talsma vervingen Dennis van Meegdenburg en Laurens van der Voort. Deze wissels leken gelijk effect te hebben want de Veenendaalse ploeg kwam goed uit de theepauze. Dit leverde binnen tien minuten de gelijkmaker op. Olivier Pilon bracht de stand op 2-2.
Het was een spannende tweede helft die in de laatste minuten nog spannender werd doordat GVVV met een man minder kwam te staan. Rodny Hofman moest met twee keer geel het veld verlaten. Met een man minder hield GVVV het even vol, maar de wedstrijd duurde 30 seconden te lang. In de laatste seconden van het duel bezorgde Richie Basoski Barendrecht de overwinning.
GVVV bezet de zevende plaats in de topklasse met 31 punten uit 22 wedstrijden. Deze positie geeft recht op een plek in de tweede divisie. De koploper in de topklasse zaterdag is Katwijk met 47 punten uit 22 wedstrijden.